SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Héjja Edit


Héjja Edit
Gyógypedagógus

A nevelés titkaira és érdekes beszélgetésre vágyó szülőket a mama klubjaimban, az ügyesedni vágyó gyerekeket pedig képesség-fejlesztő csoportjaimba várom.

Elérhetőségeim:
E-mail: ehejja@freemail.hu
Honlap: http://www.szuperszulo.hu/
A szakértőnk jelenleg nem fogad kérdéseket, ezért csak az eddig neki feltett kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tudod megtekinteni!

Témakörök

összes téma      agresszió     alvási probléma     alvászavar     anya gyerek kapcsolati zavar     asperger szindróma     asperger szindroma     autizmus     barátság     beszédfejlõdés     beszédfejlõdés 1 éves kor alatt     beszokás az óvodába     dackorszak     éjszakai felébredés     elvált szülõk     epilepszia     érzelmi nevelés     étkezési probléma     fegyelmezés     fejlõdési zavar     figyelemzavar     gerincferdülés     grafomotoros probléma     gyermekagresszivitás     gyermekbarátság     gyermekfejlõdés     gyermekkori szorongás     hisztizés     integráció     iskolaérettség     iskolai magatartásproblémák     kamaszkor     kapcsolati zavar     kétnyelvûség     koordinációs probléma     körömrágás     megkésett beszédfejlõdés     mozgásfejlesztés     önállóság     önállóság-szabályok     óvodába járás     raccsolás     sajátos nevelési igény     szakértõi vélemény     székrekedés     szenzomotoros integrációs terápia     szobatisztaság     szociális képességek fejlõdése     szókincs     szorongás     tanulási zavar     testvér születés     többnyelvûség     trauma feldolgozása     ujjszopás     válás     vegyes óvodai csoport     viselkedés zavar     viselkedési probléma     viselkedészavar  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Magatartásproblémák költözés után

Kedves Szakértő!

Igazából lehet hogy elég esetlen a kérdés amit feltenni készülök, előre is elnézést ezért: Van egy 6 éves kislányom és egy 8 éves kisfiam, Angliába költöztünk 2 éve s az új élet megalapozása 0-ról szinte, egybe esett azzal hogy önállóságra szoktattam volna őket, de mostanra úgy érzem sajnos visszaütött a dolog. Az egyenes háttal ülj, pakold el a játékot ha már nem játszol vele, vedd fel a papucsod, már inkább piszkálódás számukra, és szüntelen ismételgetése (bár reményeim szerint, mint kisgyermekkorukba egy idő után eredményt hozott) most inkább feszültséget kelt és egy feszült alaphangulatot, azaz egy olyan áldatlan állapotot hogy már ha megjelenek a közelbe összerezzen a banda szóval annyi a felszabadult légkörnek. Hát nem ezt akartam istenbizony. Sőt már nem is figyelnek a szavamra, nem hallják meg amit beszélek, csak végigülik, vagy merengik, remélve mindjárt abbahagyom (ezt fiam meg is fogalmazta számomra) A kérdésem hogy mi az a mérték amit érdemes figyelmeztetéssel tölteni? Kell-e mondogatnom hogy evésnél ne görnyedt háttal egyen? Vagy örülnöm kéne hogy legalább eszik..
A másik problémám hogy szerető testvérek, de folyton veszekednek, sőt mostanában verekednek, egy percig se tudnak békében egy szobába meglenni, de hozzám jön az éppen siró fél én meg nem akarok igazságtevő lenni, próbáltam őket ösztönözni hogy próbálják megbeszélni a sérelmet, de nem veszik a fáradtságot, de ha beleavatkozom még nagyobb sérelemmé nő a szituáció, mit tehetnék még?
Éppen harmadik Babácskámat Várom Pocakomban, ezért is szeretnék békét teremteni mikorra Világra jön, legalábbis Lelkibékét itthon Mindenkiben, ez a legnagyobb vágyam, lehet ez a legnagyobb feladatom is Életembe, de nagyon szeretném....
Remélem sikerült érthetővé tenni kérésem/kérdéseim
és Tud számomra Választ adni
Szivből köszönöm
Tündér

Kedves Tündér!
Szakmai szemmel a szabályok nincsennek összefüggésben a költözéssel, inkább Önnel. Kérem gondolja végig, hogy miért érzi úgy, hogy a gyerkek minden pillanatának tökéletesnek és helyesnek kell lennie? Nem lehet mindig egyenes háttal ülni és mindig az elvárásoknak megfelelni. Ez LEHETETLEN!!!!!És felesleges. Feleslegesen terheli az ember a gyerket, mert így a sok szabály közül képtelen választani, mi a fontos. Az, hogy egyenes háttal üljön ebéd közben vagy hogy jól teljesítsen az iskolában? Továbbá a túl sok szabály megöli a lelket és a személyi szabadságot. Így nem tud feljődni a személyiségük, nem tudják kialakítani a saját elgondolásuk szerinti életmódot, reakciót. Néha kell szabályokat felrúgni, hogy belássuk, hogy az tényleg fontos szabály, mert ha nem tartom be, akkor veszítek valamit. Engedje öket hibázni, szabályt szegni néha. Sokkal kevesebb elvárással megelőzhető a fagyos hangulat. Azért nem hallgatnak Önre, mert bár meg akarnak feleni anyukájuknak, de ha csak szabály van, s ezt érzik, hogy teljesíthetetlen, akkor, meg minek küzdjön. Találja meg a helyes egyensúlyt a szabályok számát illetően.
A weboldalamon sokat írok a gyermekek választásáról, önállóság kialahításáról:szívesen látom oldalamon:
www.szuperszulo.hu
Üdv



Héjja Edit
2012-09-25 12:17:49
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja