SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Fehér Beáta


Fehér Beáta
Szenvedélybeteg tanácsadás

- tanácsadás szenvedélybetegeknek és hozzátartozóknak
- drog, alkohol, játékszenvedély, társfüggőség, evészavarok

Elérhetőségeim:
E-mail: beata.feher28@gmail.com
Honlap: http://www.szenvedelypont.hupont.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Drogtól agresszív

Jó napot kívánok!

Az én kérdésem az öcsémmel kapcsolatos!Ő 21 éves férfi.
2008 óta drogozik, rendszeresen 2010február óta. Én legalábbis így tudom. Füvet nai rendszerességgel szív, de bármi az utjába kerül megeszi felszívja stb. leggyakrabbanszintetikusakat, a legális fajtákból, pl:mefedrin, mdpv, speed én nem is tudom pontosan miket. MÁr több munkahelyét is elvesztette a drog miatt, mert oda nem illő állapotban ment oda és egyből kirúgták! Édesanyánkkal él, és anyától várja hogy tartsák el, holott fizetése van ami kb 3 napig elég, utána lop ékszereket gépeket bármit, és eladja.Bárki pénztárcájába is belenyúl, ezért írom hogy nem kételkedem a függőségében.Az utóbbi egy évben többször hívtam elvonóra de hallani sem akar róla, azt mondja hogy én vagyok a drogos kettőnk közül. 1,5 éve olyan változásokon ment keresztül hogyha nem látnám nem is hinném el, erőszakos, agresszív.A legrosszabb hogy otthon az édesanyámat és hugomat bántja, leginkább lelkileg terrorizál, hugomat többször is megütötte, ha nem kapja meg amit akar, akár pénz akár étel formájában.Ha nincs otthon főtt étel vagy épp nem tetszik neki a mi van a lakás berendezéseit töri zúzza, ajtókat szekrényeket mindent szét ver.Legutóbb mikor mondtam neki az elvonót a képembe röhögött és leköpött!
A személyi higiénéjével is baj van nem fürdik és nincs fogkeféje sem.Szóval több mint furcsa én nem vagyok orvos de még nekem sem nehéz megállapítanom hogy komoly baj lehet.Egyik pillanatban kenyérre kenhető, gyakran sír is de 3 perc mulva már magából kikelve ordít és tör zúz.
A kérdésem az lenne hogy mit tehet ilyenkor a család?Tényleg semmi esély nincs arra hogy segítséget kérjen?Milyen módszerrel lehet rávenni?Őszinte legyek én végig mellette álltam de egy ideje már azon vagyok hogy nem is érdekel mit csinál csak ne szenvedjen miatta az anyám és a testvérem!Hogy lehetne rajta segíteni?Kérem irjon
Kedves Kérdező!

Sajnos terápiára csak akkor van mód, ha belátja problémáját. A leírásból úgy tűnik, hogy nincs negatív következménye annak, bármit is tesz. Ebben a helyzetben azt fontos végiggondolni, hogy hol a határ és mit tesznek, ha ezt a határt átlépi. Ezeket vele közölni kell és betartani az elhatározásokat. A levél alapján nehéz lenne jó stratégiát javasolni. Ha úgy érzik, hogy ebben segítséget igényelnek, akkor érdemes részt venni néhány alkalommal hozzátartozói konzultáción, ahol mód nyílik egy "beavatkozási terv" összeállítására.
Meg lehet próbálni olyan külső személy bevonását, aki számára fontos, akinek a véleményét elfogadja.

Fehér Beáta
2011-09-28 09:35:02
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja