SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Tidrenczel Zsolt


Dr. Tidrenczel Zsolt
Főorvos, szülész- nőgyógyász és klinikai genetikus szakorvos

Elérhetőségeim:
E-mail: info@drtidrenczelzsolt.hu
Honlap: http://www.drtidrenczelzsolt.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Terhességi teszt lhra reagál?

Tisztelt Doktor Úr!

Az interneten sokféle infót lehet olvasni: ami érdekelne, hogy terhességi teszt adhat-e álpozitív eredményt ovuláció környékén az lh miatt?
Március 29-április 1.között menstruáltam. Jellegében eltérően a megszokotthoz képest. Április 4-e óta különböző helyeken mellfájdalom lép fel, és alhasi húzó érzés jelent meg, amolyan megjön érzés. Ilyen még nem fordult elő közvetlen menstruáció után. A ciklusaim nagyjából felváltva 25 és 29 naposak. Április 8-án délután végeztem egy 10-es érzékenységű tesztet, ami akkor halvány pozitív lett. 25 napos ciklus esetén az lehet az ovulációm ideje. A mai napon másik teszttel negatívat teszteltem, de a jövőhéten veszek ugyanolyat, mint az első volt, hogy összehasonlíthassam.
Köszönöm előre a választ!
Igen. A terhesteszt álpozitív és álnegatív eredményt is adhat. Ilyenkor érdemes ismételni a tesztet és további kétséges esetben laborban HCG meghatározást végezni, nőgyógyászati vizsgálatot és hüvelyi ultrahangot kérni.

Dr. Tidrenczel Zsolt
2021-04-10 17:26:44
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja