SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Elek Csaba


Dr. Elek Csaba
Általános orvos, szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus, epidemiológus, diabetológus, farmakológus, homeopata orvos

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

norculot

edves Doktor úr!
A norcolut gyógyszer hatásáról szeretném kérdezni. Néhányszor használtam menstruáció csúsztatására. A következő két hónapban sporttábor miatt kétszer is fontos lenne, hogy vagy később jöjjön meg, de még jobb lenne ha le tudnám rövidíteni, mert csak a menstráció utolsó 2-3 napja esik rossz dátumra. Tehát a kérdésem a következő lenne: ha május 13-án jönne meg a menstruációm, és szeretném ha 17-én már egyáltalán ne legyen vérzés, akkor ha beveszek egy norcolutot az elmulsztaná a vérzést? Ezután teljesen megállna arra a hónapra, vagy a gyógyszer abbahagyása után folytatódna a vérzés?
A másik opció a csúsztatás, ahhoz, hogy a júniusi is csússzon a májusi menstrációmnak a hó végén kellene megjönnie. Ehhez viszont kb 20 napon keresztül norcolutot kellene szednem. Az lenne a kérdésem, hogy ez veszélyes lenne-e?
Tisztelt Asszonyom! A Norcolut szintetikus sárgatesthormon származék, önmagában nem alkalmas a havivérzés idejének eltolására. Ehhez csak kombinált fogamzásgátlók javasolhatók, melyek bármelyikét háziorvosa is felírhatja.

Dr. Elek Csaba
2024-04-30 07:24:19
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja