SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Elek Csaba


Dr. Elek Csaba
Általános orvos, szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus, epidemiológus, diabetológus, farmakológus, homeopata orvos

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.
Tisztelt Doktor Úr!
91 éves anyukám mostanában heti 2-szer szokott kapni Movalist. (Mozgásszervi fájdalomra.) Régebben reumatológus azt mondta, hogy a Movalist nem szabad naponta szedni, sokáig. És mondta, h. heti 2-3 alkalommal lehet. A háziorvos pedig azt mondta, hogy ezt kúraszerűen lehet csak szedni, napokig lehet, de utána heteket ki kell hagyni. Azt szeretném kérdezni, hogy akkor most hogy lehet? Heti 2-3-szor adhatok neki, vagy pedig hetekig is ki kell hagyni? (Mert a fájdalom nem valószíű, hogy hetekig szünetelni fog.)
És az Eliquis tabletta is bevérzést okozott neki. Súlya miatt napi 2xfél ment neki. A véres vizelet, és bevérzett térdízület miatt pár napig ki lett hagyva, majd napi félre, majd negyedre lett csökkentve. Újra bevérzett a rossz térde, így nem kap minden nap negyedet. Lehet, hogy nincs is szüksége a vérhígítóra? (Háziorvos most írt ki neki labor-vizsgálatot.) A pitvarfiblirráció miatt szüksége van vérhígítóra? Mit lehet tenni, ha nem bírja a szervezete a vérhígítót, mert vérzést okoz?
Köszönöm a Válaszát!
Tisztelt Asszonyom! A várható kockázatok és előnyök mérlegelése minden esetben a kezelést elrendelő orvos felelőssége és kötelessége. Kérdésével a kezelőorvoshoz szíveskedjék fordulni.

Dr. Elek Csaba
2024-03-08 09:37:06
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja