SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Bojti Andrea - szabadságon


Bojti Andrea - szabadságon
Klinikai gyermek- és ifjúságpszichológus

Elérhetőségeim:
Magánrendelésem: Kincs-Ő Alapítvány (jelenleg online)
E-mail: info@bojtiandrea.hu
Honlap: https://bojtiandrea.hu
https://gyermekpszichologus.blog.hu
Facebook: Gyermekpszichológus blog

A szakértőnk jelenleg nem fogad kérdéseket, ezért csak az eddig neki feltett kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tudod megtekinteni!

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Bölcsiben nem eszik

Van egy 2 éves kis fiam. Most szoktatjuk bölcsibe. A bölcsibe jelezték, hogy úgy érzik fejlesztésre van szüksége. Magatartását nem tartják korának megfelelőenek pl.: nem beszél (ott), önmaga játszótársa, egész nap nem eszik, iszik (még cicizik - amúgy elhozatalkor egyből kér kekszet).
Kérdésem az lenne, hogy ez a magatartás magyarázható e az alábbi dolgokkal:
- az édesanyja elzárja a "világtól", tőle elszakadva mostanáig csak akkor volt, mikor vezetni ment tanulni, még rám sem hajlandó hagyni csak kényszerből, a lakásból napi átlagosan 1 óra séta a boltba délelőtt, délután 2-3 óra játszótér, vagy séta, ennnyi. Most a rosszabodó idővel alapvetően csak a délelőtti séta maradt, míg nem mentek bölcsibe.
- folyamatosan cicizik egész nap az édesanyja jelenlétében (van, hogy 2 percenként)
- éjszaka sokat kell, felsírva, és az édesanya ilyenkor olyan megmentő szerepet játszik,
- a kisgyermek akaratos az édes anyjával szemben, bár a párom dolgokban nem enged. Egy példa: haza kell menni, egyenesen a ház irányáb, persze a kicsi próbál még kinn maradni, csavarogni, és kb az játszódik el ilyenkor, na jól van, akkor még ezt...
Kedves Kérdező!

Ahhoz, hogy megállapítsák van-e szükség fejlesztésre és ha igen akkor milyenre, ahhoz a gyermek fejlődésének felmérésére van szükség. A bölcsi biztosan tud segíteni, hogy hová fordulhatnak.

Amiket lehetséges oknak felsorolt, azzal kapcsolatban azt látom, hogy nem egyeznek a párjával több nevelési kérdésben. Ezekről érdemes lenne vele beszélni.

Bojti Andrea - szabadságon
2017-12-30 23:06:50
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja