SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Benke Edina


Benke Edina
Termékenység szakértő, családállító

Elérhetőségeim:

Telefon: +36 20 384 6065

E-mail: info@sorshalo.hu

Honlap: www.sorshalo.hu

www.kilenc.hu

Témakörök

összes téma      baba     babavárás     ciklus     családállítás     férfi     fogamzás     gyász     kamasz     méhen kívüli terhesség     menstruáció     ovuláció     pco     személyiség     szomatodráma     termékenység     várandósság  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Influenza utáni menstruáció kimaradás

Kedves Doktornő!

A női menstruáció sosem volt egyszerű kérdés, de talán ami mégis a legnehezebb, hogy olyan szakembert találjon ma az ember, aki elsősorban a dolog lelki eredetével foglalkozik, és nem javasol rögtön természetellenes utakat. Ezzel a reménnyel fordulok Önhöz.

15 éves lányom menstruációja sosem volt teljesen rendszeresnek nevezhető, de kisebb-nagyobb késésekkel mindig jött, problémát soha nem okozott. Viszont március elején, amikor a lányom influenzás lett, nem érkezett meg. Eleinte azt gondoltam, talán a szervezete így küzd meg a betegséggel, hogy minden más funkciót a háttérbe szorít egy időre, de mivel a betegség vége után sem jött meg neki, be kellett látnom, hogy nem ez lehet a magyarázat.

Azóta, nagyjából az eddig megszokott periódusban minden hónapban van egy kis vérzése, de jóval kevesebb a megszokottnál, elmondása szerint betétet is alig használ. Azt mondja, a jellemző menstruációs tüneteit (fáradékonyság, ingerlékenység) ugyanígy tapasztalja. Viszont azért ez így mégsem normális. Gyógyszert/fogamzásgátlót nem szed.

Eddig a fennállt helyzet, most a nyári programok miatt áll úgy a dolog, hogy leghamarabb augusztusban jutnánk el orvoshoz, de be kell valljam, nehéz szívvel adnék neki bármilyen mesterséges dolgot. Arra gondoltunk, érdemes lenne agykontrollal megpróbálni az újbóli beindítását, de azért szerettem volna megkérdezni Önt, mégis milyen magyarázatot tart elképzelhetőnek a kialakult helyzetre? Esetleg van-e valamilyen természetes gyógymód, ami a segítségünkre lehet?

Előre is köszönöm, ha válaszol levelemre.

Üdvözlettel:
Amália
Kedves Amália,
fontos információ, hogy én nem orvosként, hanem lelki segítőként foglalkozom testi-lelki nehézségekkel.

Tapasztalataim szerint, amikor a testünk jelez, a lélekben is komoly történések zajlanak. Azt gondolom szerencsés lehet ezen a vonalon is támogatást kérni. Fontos azonban, hogy az orvosi vizsgálat, szakvélemény és szükség esetén a kezelés legalább ennyire fontos lehet. (Leginkább azért, hogy egy komolyabb, sürgős kezelést igénylő hátteret kizárjunk.)

15 éves korban egy sor hormonális változás zajlik a testünkben, nem kevés zavarodottságot hozva magával. Egy fiatal lány nagyon sérülékennyé érzékennyé válik ebben az időszakban. Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a menzesz elmaradásának okához, először is egy számára bizalmat és biztonságot nyújtó segítővel lenne szerencsés beszélgetni. Ez a beszélgetés vihet azután tovább.
Amit jó szívvel javasolni tudnék: a kineziológia, a szomatoráma, vagy a thétahealing technikái. Mindhárom esetében van lehetőség egy beszélgetés során feltárni és feloldani az okot.

Ha én lennék ebben a helyzetben felajánlanám ezeket a lehetőségeket a lányomnak és együtt keresnénk meg azt a valakit, akihez ő szívesen fordulna. Az ő testében zajlanak a történések és az ő szándéka a legfontosabb a változásban és a gyógyulásban.





Benke Edina
2020-07-02 20:43:48
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja