SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Beck Hajnalka


Beck Hajnalka
Nyelvtanár, online tutor

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.lingvico.hu/hajninyelviskolaja
http://nemetmunka.lap.hu/bemutatkozas/
A szakértőnk jelenleg nem fogad kérdéseket, ezért csak az eddig neki feltett kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tudod megtekinteni!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Nyelvtanulás kisgyerekkorban

Kedves Hajnalka!!!

3 hónapos a kisfiam!!Érdeklődnék,hogy a nyelvtanulást mikortól ajánlja?Elég megoszlik a vélemény róla!!Hogyan kezdjük,hová vigyük?

Köszönettel
Kedves Kérdező!

Az én véleményem az, hogy a gyerekkori nyelvtanulás akkor ér valamit, ha a gyermek idegennyelvi környezetben van, vagy ha az egyik szülőjének az anyanyelve nem magyar és folyamatosan az anyanyelvén beszél a gyerekhez. Magyar anyanyelvű anya és apa mellett felnövő gyerekeknél 6 éves kor előtt értelmetlennek tartom a nyelvtanulást/tanítást. Amennyi előnye a gyermeknek ebből származik, azt a társai maximum két hónap alatt behozzák. Nem érdemes ilyesmire pénzt kiadni.

Ha mégis úgy dönt, hogy pici korától szeretné a gyermekét idegennyelvre taníttatni, akkor a Helen Doron módszert keresse az interneten. Magyarországon is vannak tanárok, akik ezzel a módszerrel dolgoznak és csoportokat vezetnek.

Üdvözlettel:

Beck Hajnalka
2009-11-26 13:05:01
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja