SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Módra Ildi - megjelent cikkei

Geréb Ágnesre letöltendő fogházbüntetés vár!

Geréb Ágnesre letöltendő fogházbüntetés vár!

Bár a híradásokban az szerepel, hogy fogházbüntetést kapott Geréb Ágnes, az ítélet még nem jogerős, hiszen ez még csak az első fokú eljárás volt: a verdikt ellen mind a védő, mind az ügyész fellebbezhet. Ezt a lehetőséget bizonyára nem hagyja ki a védelem, mivel a bíró szigorúbb büntetést rótt ki a szülésznőre annál, mint amit az ügyész indítványozott.
Anya fogyókúrázik

Anya fogyókúrázik

A nap első igazán szikrázó sugarai nemcsak azt mutatják meg, hogy milyen koszos az erkélyajtó, hanem arra is felhívják a háziasszonyok figyelmét, hogy rövidesen vége az "ápol és eltakar" holmiknak, télikabátoknak, jó nagy pulcsiknak az ideje, sőt: közeleg a rémálom, a fürdőruhás évszak. Ilyenkor a legtöbb családanya évről-évre kétségbeesett próbálkozásba kezd, hogy harcoljon a pluszkilók, s egyúttal önmaga ellen.
Utál a gyereked? Örülj neki!

Utál a gyereked? Örülj neki!

A kamaszkor emberpróbáló időszak. Mind a gyerek, mind a szülő számára olyan csapdákat rejt, melyekből olykor nagyon nehéz kikászálódni. Háborús stratégia - mert néha állandó küzdelem ez a pár év - felvázolása helyett próbáljuk inkább megérteni, mi történik mindannyiunkkal. Ezzel az írással is Ranschburg Tanár úr emlékének adózunk, és nem csak kamaszokat nevelő szülők figyelmébe ajánljuk.
Köszönjük, Tanár úr! - Ranschburg Jenő emlékére

Köszönjük, Tanár úr! - Ranschburg Jenő emlékére

Vannak olyan emberek, akikről valahogy azt hisszük, örökké élnek. Ők azok, akik nemcsak olyan dolgot tettek le a nagy közös asztalra, amivel megváltották a halhatatlanságra jogosító jegyet, hanem egész személyiségükkel képviselték azt, amiben alkottak és gondolkodtak. Ilyen nagyszerű ember volt a tegnap 75 éves korában elhunyt Ranschburg Jenő, a Tanár úr is.
Májustól legális az otthonszülés!

Májustól legális az otthonszülés!

Legalábbis a Civil Rádió által szervezett kerekasztal-beszélgetés résztvevői szerint, akiknek szívügyük a háborítatlan szülés, a baba méltósággal és szeretettel teli megérkezése. A rendezvény során arra keresték a választ, milyen szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a szülés során minél kevesebb beavatkozás történjen, de arról is szó esett, ki szülhet kórházon kívül.
A szerkesztő ajánlja