SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Dr. Vereczkey Attila - megjelent cikkei

"Szétmentünk, mert nem lehetett gyerekünk..."

"Szétmentünk, mert nem lehetett gyerekünk..."

Az immunológiai eredetű meddőségről, a probléma testi- lelki hátteréről. Van olyan, hogy egy pár biológiailag "nem illik össze", azonban egy másik párkapcsolatban minden probléma nélkül lehet gyermekük. A meddőség egy olyan erőpróba, amely akár nagyon meg is erősítheti a kapcsolatot, de az ellenkezője sem kizárt.
Lombikos remények - Melinda története

Lombikos remények - Melinda története

Melinda és párja több sikertelen lombik után keresett fel egy meddőségi magánklinikát, úgy érezték, hogy nincs más esélyük arra, hogy végre gyermekük szülessen. Nehezen szánták rá magukat erre a megoldásra, hiszen tudták, hogy anyagilag jelentős megterhelést jelent, utólag mégis úgy érzik, hogy a lehető legjobb döntést hozták.
Ennek a terhességnek annyi, ugye tudja?

Ennek a terhességnek annyi, ugye tudja?

Kevés nagyobb trauma, hatalmasabb veszteség érheti a babára vágyakozó nőt, mint terhességének elvesztése, a rettegett vetélés. Vetélésről akkor beszélnek az orvosok, ha a kezdődő terhesség a várandósság 20. hete előtt megszakad. Ha nem ismert a pontos terhességi kor, akkor a terhesség megszakadását az 500 grammos születési súly elérése előtt nevezzük vetélésnek. Spontán vetélésről van szó, ha az embrió korai elvesztése bármilyen észlelhető külső behatás nélkül következik be. A vetélésnek természetesen ekkor is van valamilyen oka, ezt azonban nem tudja mindig megállapítani a szakember.
Egy új élet csírája mínusz 196 fokon

Egy új élet csírája mínusz 196 fokon

"A kemo alatt az tartotta bennem a lelket, az adott erőt, hogy lehetnek még gyermekeim..." Egy budapesti meddőségi klinikán, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetben emberi embriókat is őriznek tartályokban, folyékony nitrogénben mínusz 196 Celsius fokon. Az embriók közül kilenc K. Barbaráé, aki Németországban, a festői szépségű fürdővárosban, Baden-Badenben él. Harmincnégy éves, férjezett, ápolónő egy rehabilitációs klinikán. 2011-ben betegedett meg, és az orvosok azt mondták: "Frau Kovács, önnek méhnyakrákja van."
Megelőzhető a koraszülés?

Megelőzhető a koraszülés?

Amerikai kutatók megállapították, hogy a fogantatás időpontja befolyásolja a babák egészségét. A májusban fogant babák például nagyobb valószínűséggel korábban születnek a tervezettnél, és ez hátrányosan befolyásolhatja az újszülött egészségi kilátásait.
Rákos lettem, de gyermeket szeretnék! 2. rész

Rákos lettem, de gyermeket szeretnék! 2. rész

A rákos megbetegedések sajnos a fiatal, még termékeny korban lévő korosztályt is érinthetik, ráadásul sok páciens szeretne a jövőben szülővé válni. Akinél rákot diagnosztizálnak, annak természetesen az az első, hogy meggyógyuljon. Ám egy fiatal nő esetében még egy tragikus vonatkozással is számolni kell: talán sosem szülhet gyermeket. Ebbe nem mindenki törődik bele. Arról mesélünk, hogy sokuk számára igenis van remény.
Rákos lettem, de gyermeket szeretnék! 1. rész

Rákos lettem, de gyermeket szeretnék! 1. rész

Magyarországon annak ellenére kevés szó esik a rákos megbetegedésben szenvedő páciensek fertilitás prezervációjáról, vagyis termékenység megőrzéséről, hogy a statisztikák szerint a rák egyike a vezető halálozási okoknak. A külföldi statisztikák szintén azt igazolják, hogy ezt a fontos területet még maguk a szakemberek sem ismerik kellőképpen, talán ez az oka annak, hogy 9-ből mindössze 1 rákos megbetegedésben szenvedőt tájékoztatnak arról, hogy vannak lehetőségek a termékenység megőrzésére.
Új korszak a férfi meddőség hazai gyógyításában!

Új korszak a férfi meddőség hazai gyógyításában!

Magyarországon egyre több pár fordul meddőségi specialistához. Annak ellenére, hogy a férfi meddőség csaknem ugyanolyan gyakori, mint a női, általában ez utóbbi sokkal inkább elterjedt a köztudatban. Jó hír a meddő párok számára, hogy mostantól nem kell külföldre utazni a világszínvonalú technológiákért, hiszen Prof. Giuseppe Tritto, a World Academy of Biomedical Sciences and Technologies elnöke, valamint a Versys Clinics Center of Male Microsurgery Budapest vezetője mostantól hazánkban mikrosebészeti eszközökkel segíti a gyermekre vágyó párokat a sikeres gyermekvállalásban. Az andrológus-mikrosebészt elsősorban arról kérdeztük, hogy milyen perspektívák nyílnak hazánkban a férfi meddőség korszerű gyógyításában.
Hererákos a kétszeres vb- második sznúkeres

Hererákos a kétszeres vb- második sznúkeres

A 33 éves Ali Carterrel június utolsó hetében közölték orvosai, hogy hererákja van, pár napra rá meg is műtötték, majd megkezdték a kemoterápiás kezelését, írja a worldsnooker.com. A diagnózis után ezt üzente rajongóinak: "Remélem, hogy mihamarabb visszatérhetek a sznúkerhez." Az angol 2003-óta a bélrendszert megtámadó Crohn-betegséggel is küzd, amely miatt 2012-ben visszavonulását fontolgatta.
"7 év után csoda történt" - egy kitartó pár története

"7 év után csoda történt" - egy kitartó pár története

Judit mosolygós kismamaként ül párjával a váróban, kislányukat megmutatni érkeztek a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe kezelőorvosukhoz, Dr. Vereczkey Attilához, akinek - saját kitartásuk mellett - gyermekük születését is köszönhetik. Azért vállalkoztak az interjúra, mert szeretnék megosztani történetüket azokkal a párokkal, akik még útjuk elején járnak, hiszen maguk is hosszú utat jártak be, mire kislányuk megfogant, és végre szülővé válhattak.
Egészséges babát szült 19 vetélés után!

Egészséges babát szült 19 vetélés után!

A házaspár másfél évtized hiábavaló próbálkozás után sem adta fel. A 37 éves Jo Short és a férje, Steve 1997 óta szerettek volna kisbabát. Az asszony 19 alkalommal esett teherbe, azonban mindannyiszor elvetélt.
Megvan, de meddig? A lombik utáni várandósság félelmei

Megvan, de meddig? A lombik utáni várandósság félelmei

Hazánkban évente több mint 6000 lombikbébi programot végeznek, így napjainkban is valószínűleg több száz lombik segítségével gyermeket váró kismama várja, hogy életet adjon gyermekének.
Babát vár a méhátültetett nő

Babát vár a méhátültetett nő

Sikeres volt a mesterséges megtermékenyítés, Derya végre anya lehet. Több portál beszámolt arról, hogy a világ első méhátültetett nője, Derya Sert méhébe mesterségesen megtermékenyített embriót ültettek, akkor azonban még nem lehetett biztosan tudni, hogy sikeres volt-e a beavatkozás.
Elvált szülők, lefagyasztott életek

Elvált szülők, lefagyasztott életek

Néhány nappal ezelőtt került napvilágra a hír, hogy Rippel Vivien és párja különválnak. A pár nem is olyan régen még úgy nyilatkozott a lapoknak, hogy szeretnének további gyermekeket vállalni, mostanra azonban úgy tűnik, hogy inkább külön folytatják életüket. Az ő történetük fontos kérdéseket is felvet, hiszen más párokkal is előfordulhat, hogy lombikbébi kezelést követően útjaik külön válnak, a lefagyasztott embrióik pedig egy meddőségi központban várják további sorsukat.
Evés- és testképzavarok, diétázás, félelem a női szerepvállalástól

Evés- és testképzavarok, diétázás, félelem a női szerepvállalástól

Korábban már az anorexia nervosa kapcsán szó esett arról, hogy a kóros soványság milyen egészségügyi következményekkel jár, amely magába foglalja a hormonális változásokat megnehezítve a gyermekvállalást. Nem csak az anorexia, de más evészavar típusok, sőt a klinikai szintet nem elérő zavarok esetén is gyakoriak a gyermekvállalást nehezítő szövődmények. Az evészavarok egészségügyi, és jövendőbeli gyermekvállalással kapcsolatos kockázatait Varga Márta, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet pszichológusa segítségével jártuk körbe, aki saját praxisában számos ilyen betegséggel küzdő páciensnek nyújtott terápiás támogatást.
Természetes úton szülte meg a 7 kilós óriásbabáját!

Természetes úton szülte meg a 7 kilós óriásbabáját!

A fiatal anyuka igencsak keményen megszenvedett a kisfiáért. A 21 éves kismama, Jade Packer két héttel hordta túl a kisfiát, amikor február 11-én megindult nála a szülés. A fiatal nő 16 órán át vajúdott, és epidurális érzéstelenítést kapott. "Húsz orvos volt a szülőszobában, ekkor ijedtem meg igazán" - idézte fel Jade a nehéz órákat egy brit lap riportjában.
Amit a méhen kívüli terhességről tudni érdemes

Amit a méhen kívüli terhességről tudni érdemes

A méhen kívüli terhesség egy olyan állapot, amelyet a gyermekre vágyó párok, a családtervezésre még egyáltalán nem vágyó nők és a meddőségi programok résztvevői egyaránt szeretnének elkerülni. Szakértőnk, Dr. Sávay Sándor a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szülész-nőgyógyásza segítségével azt jártuk körbe, hogy milyen okok állhatnak a méhen kívüli terhesség kialakulásának hátterében, milyen kockázatai vannak ennek az állapotnak, és hogyan lehet felismerni a tüneteket.
Egyre több a születési rendellenesség ikreknél

Egyre több a születési rendellenesség ikreknél

Majdnem megkétszereződött az ikerszületéseknél a születési rendellenességek előfordulási aránya az 1980-as évek óta - derült ki egy nemzetközi tanulmányból, amely tizennégy európai ország adatait dolgozta fel.
Mindig van remény! - Egy gyermekre vágyó, kitartó pár sikertörténete

Mindig van remény! - Egy gyermekre vágyó, kitartó pár sikertörténete

Julianna és párja 7 éve vannak együtt, a házaspár mai mércével mérve fiatalon döntött úgy, hogy gyermeket szeretnének vállalni. Annak ellenére, hogy azt gondolták, nincs semmi akadálya a szülővé válásuknak, mégis sokat kellett küzdeniük, amíg gyermekeiket - egy kisfiút és egy kislányt - a karjaikban tarthatták. Azért vállalkoztak arra, hogy mesélnek kálváriájukról, mert remélik, történetük segít erőt adni azoknak a pároknak, akik még az útjuk elején járnak.
Hipnózissal a gyermekáldásért?

Hipnózissal a gyermekáldásért?

Magyarországon a becslések alapján a párok 20%- a küzd fogamzási problémával. Sokan nőgyógyász, vagy meddőségi specialista segítségét kérik, mások pszichológushoz fordulnak, vagy abban bíznak, hogy a gyermekáldás végül mégis bekövetkezik. Egy hazai meddőségi klinikán a szakmák közötti összefogás jegyében gyógyítják ezt a rendkívül összetett problémát, ahol mostantól relaxáció, és hipnózis is elérhető a párok számára.
Így kerek egész

Így kerek egész

Közhely, de igaz, egy nő bármit megtenne azért, hogy ne legyen gyermeke és azért is, hogy legyen. Szakértőnk, Schmidt Judit - a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet dietetikusának - segítségével bemutatjuk, hogy az étkezés terén mi mindent tehet meg egy tudatos nő a gyermekáldásért...
Kismama iskola - Tudatos felkészülés a szülővé válásra IVF programot követően

Kismama iskola - Tudatos felkészülés a szülővé válásra IVF programot követően

Dorogsághy Orsolya, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet főnővére már számtalan meddőségi problémával küzdő reménybeli kismamát támogatott a gyermekáldás felé vezető úton.
Egyenlőtlen esélyek - egy olasz pár küzdelme az egészséges gyermekért

Egyenlőtlen esélyek - egy olasz pár küzdelme az egészséges gyermekért

Az ESHRE (Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaság) közleménye alapján az Emberi Jogok Európai Bírósága a 2012 augusztus végén jóváhagyta egy olasz pár keresetét, akik Preimplantációs Diagnózist szerettek volna alkalmazni születendő gyermekükön, azonban a törvény nem adott erre lehetőséget.
Pszichológus segít, hogy gyermekem születhessen?

Pszichológus segít, hogy gyermekem születhessen?

Magyarországon több mint 150.000 pár küzd fogamzási problémával, sokan közülük meddőségi központ segítségét kérik, hogy végre gyermekük születhessen.
Magyarországon is megszületett az első PGD micro-array CGH módszerrel vizsgált lombikbébi!

Magyarországon is megszületett az első PGD micro-array CGH módszerrel vizsgált lombikbébi!

"Teljesen biztonságos a lombikbébi eljárások (IVF) egy részénél alkalmazott embrionális genetikai szűrés, amikor a nyolc sejtből álló embrióból egy sejtet eltávolítanak genetikai teszt céljából, majd megfelelő eredmény esetén a visszamaradt sejtcsomót beültetik az anya méhébe - közölték kutatók az Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaság (ESHRE) Isztambulban megrendezett konferenciáján" - írta legfrissebb cikkében az MTI.
HalospermŸ spermium DNS fragmentációs teszt - új lehetőség a férfi meddőség okának kimutatására

HalospermŸ spermium DNS fragmentációs teszt - új lehetőség a férfi meddőség okának kimutatására

A statisztikák alapján világszerte egyre több kisbaba születik lombikbébi program segítségével. A meddőséget a legtöbben női problémának tartják, pedig ma már tudjuk, hogy az esetek 40%-ban a gyermekáldás elmaradásának hátterében a férfi egészségügyi problémája szerepel. A felismerést nehezíti, hogy a férfi meddőségnek sokszor nincsenek látható jelei, hiszen nem jár együtt szexuális zavarral, vagy egyéb tünettel, így akár hosszú évek is eltelhetnek addig, ameddig fény derül a fogamzási probléma okára.
Strandolhatnak-e a gyermekre vágyó nők és a várandós kismamák?

Strandolhatnak-e a gyermekre vágyó nők és a várandós kismamák?

A legújabb vizsgálatok alapján élővizeink tisztasága kiváló, vagyis szerencsére nem jelent egészségügyi kockázatot, ha megmártózunk egy forró nyári napon. Vannak azonban olyan speciális helyzetek, mint például a várandósság időszaka, vagy egy meddőségi programban való részvétel, amikor tanácstalanok lehetünk abban, hogy nem jelent-e egészségügyi kockázatot a strandolás? A kérdés megválaszolásához Dr. Sávay Sándor, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szülés-nőgyógyásza segítségét kértük.
A korai petefészek elégtelenség

A korai petefészek elégtelenség

A korai petefészek kimerülés szindróma, azaz premature ovarian failure (POF) sajnos számos nőt foszt meg attól a lehetőségtől, hogy saját gyermekük szülessen. A témával kapcsolatban Dr. Csajbók Éva endokrinológust, valamint Dr. Vereczkey Attilát, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet meddőségi és endoszkópos specialistáját kérdeztük.
Viselkedészavaros gyermekek - nemcsak a környezet szenved tőle

Viselkedészavaros gyermekek - nemcsak a környezet szenved tőle

Az ADHD vagyis a hiperkinetikus figyelemzavar kialakulására számos teória létezik, de a kutatások alapján megjelenésében az öröklődés közel 70%-ban figyelhető meg. Környezeti ártalmakként az anya dohányzása, alkohol fogyasztása szintén hat a zavar létrejöttében. Négyszer annyi kisfiú és családja szenved a tünetektől, mint kislány, a tapasztalatok alapján a lányok inkább a figyelemzavart mutatják, még a fiúkat inkább az impulzív, hiperaktív tünetek jellemzik.
Inkontinencia gyógyítása - Cseppet sem lehetetlen a megoldás!

Inkontinencia gyógyítása - Cseppet sem lehetetlen a megoldás!

Hazánkban sajnos a teljes lakosság 20-30%-a szenved inkontinenciától, az Ő számukra fontos előrelépést jelenthet, hogy már nálunk is elérhető egy olyan műtéti technológia, amely akár végleges megoldást is jelenthet erre a kellemetlen, sokszor az életminőséget és emberi kapcsolatokat is megterhelő problémára.
A szerkesztő ajánlja