SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kovács Emese - megjelent cikkei

A drámajátékok jelentősége

A drámajátékok jelentősége

Nem is gondolnánk, hogy a drámapedagógia módszere, a drámajáték milyen sokféle területen alkalmazható. Szülőként miért jó, ha a tarsolyunkban van néhány drámajáték? A karantén ideje alatt jó móka is lehet.
Beszédkészség fejlesztés drámajátékkal

Beszédkészség fejlesztés drámajátékkal

Manapság egyre nagyobb probléma, hogy a gyerekek nem tudják magukat megfelelően kifejezni, beszédkészségük nem a koruknak megfelelő szinten van. Ennek sok oka lehet: egészen pici kortól kezdve sok időt töltenek a képernyő előtt, nem töltenek elég időt a családdal, a szülők is sokat nézik a képernyőt, így közel sincsenek együtt annyit, mint elődeink pár évtizeddel ezelőtt. A családtagok nem beszélgetnek annyit egymással és sok családnál elmarad az esti mese is. A kicsi gyerekek pedig éppen így sajátítják el a beszédet, az anyanyelvet. Figyelik a szülőt, a nagyobb testvért és tanulnak. Miért annyira fontos, hogy fejlesszük a beszédkészséget és hogyan tudjuk ezt játékosan megtenni?
A szerkesztő ajánlja