SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Kissné Duró Ágota - megjelent cikkei

A baba érzékelésének fejlesztése

A baba érzékelésének fejlesztése

Érzékszerveink, a szem, az orr, a nyelv, a fül és a bőrünk nagyon fontos szerepet töltenek be az életünkben. Pár "játékkal" a babád érzékelését is fejlesztheted, melyek által jobban megismeri az őt körülvevő világot és az agyi fejlődésére is pozitívan hatnak.
Újkeletű háztartási gépek - mire van szükségünk igazán?

Újkeletű háztartási gépek - mire van szükségünk igazán?

Rengeteg háztartási gép közül lehet ma már választani, amik arra hivatottak, hogy az életünket segítsék. A boltokat járva vagy a webáruházakban mindig találunk valami újdonságot, és persze el is gondolkozunk rajta, hogy vajon ez mennyire lehet jó, megéri-e az árát. Ha valamelyik ismerősünk beszerez egyet, rögtön nekiszegezzük a kérdéseinket, holott mindig az a lényeg igazán, hogy Nekünk szükségünk van-e rá. Mutatok párat, a döntés pedig nálad van, hogy tényleg kellhet-e.
A köldökcsonk kezelése

A köldökcsonk kezelése

Elsőgyerekes szülőként ijesztő lehet a köldökcsonk kezelése - főleg, ha minden szakember mást ajánl. Mit tegyünk, hogyan tisztítsuk, hogy ne gyulladjon be, ne gennyesedjen és lehetőleg minél előbb leessen?
Mit ne vegyél meg a babakelengye listáról?

Mit ne vegyél meg a babakelengye listáról?

Sokféle lista található az interneten is, illetve jobb esetben a védőnőtől is kapsz egyet, de biztosan van rajta olyan tétel, amit aztán egyáltalán nem fogsz használni. Én persze csak a saját tapasztalatom írom le egy kis gondolatébresztőnek, hátha Te nem veszed meg feleslegesen.
Koncentráció-fejlesztés kisiskolásoknak

Koncentráció-fejlesztés kisiskolásoknak

Mindannyian küzdünk azzal, hogy figyelmünket hosszan oda irányítsuk, ahova kellene. Az iskolában, kisebb gyerekek esetében még ez is egy tanulandó dolog. Viszont ha sokszor érkezik a panasz, hogy gyermekünk elkalandozik, nem figyel órákon, segíthetünk neki mi is. 3+1 tipp otthonra, hogy könnyebb legyen az iskolában koncentrálni.
Hozzátáplálás tudatosabban 3.

Hozzátáplálás tudatosabban 3.

Avagy ne spilázzuk túl! Természetesen azoknak az anyukáknak is csak 24 órából áll a napja, akik próbálják tudatosabban táplálni a gyermeküket. Nekünk sincs több időnk, és mi is szeretünk (szeretnénk :) ) aludni, pihenni is. Mindössze odafigyelünk pár dologra, és tervezünk.
Hozzátáplálás tudatosabban 2.

Hozzátáplálás tudatosabban 2.

Nem egyszerű. Gondolkodást, elszántságot, és időt igényel. Mégpedig tőlünk, szülőktől. A gyermek, főleg ha éhes, megeszi, amit elé teszünk. Legyen az friss, házi készítésű pogácsa, vagy egy előre csomagolt csokis piskóta. Aztán egy idő után billen a mérleg, és már inkább az utóbbihoz nyúl, mert az előbbinek "semmi íze". Hozzászokik a szervezete az ízfokozókhoz és az ételek valódi ízét már meg sem érzi. Tehát, hogy Gandhi-t idézzem: "Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!".
Mire jó még az anyatej?

Mire jó még az anyatej?

Azt mindannyian tudjuk, hogy az anyatej a lehető legjobb táplálék, amit egy kisbaba kaphat. De a táplálás mellett másra is be lehet vetni - olyasmire is, amire nem is gondoltunk volna.
Karácsony újszülöttel

Karácsony újszülöttel

A világjárvány nélkül is nehéz kérdés, hogy ha újszülött érkezik a családba, hogyan ünnepeljünk. Persze mindenki szeretne jönni, látogatni, megnézni az új családtagot, de abban sem vagyunk biztosak, hogy ezt szeretnénk. Nemhogy mondjuk egy nagy, családi összejövetelt. Pár tippel próbálunk segíteni azoknak az újdonsült anyukáknak, akik ebben a cipőben járnak.
Hozzátáplálás tudatosabban

Hozzátáplálás tudatosabban

Egy gyermek érkezésekor sok kérdés fordul meg az anyukák fejében. És nagyon sok mindenre nagyon eltérő válaszokat találnak az interneten, a védőnőnél, a gyermekorvosnál vagy a saját anyukájuknál. Az egyik fő téma a hozzátáplálás. Mikor kezdjük? Mivel kezdjük? Mit adjunk a gyermeknek?
Mit kell tudnia a gyermeknek mire iskolába megy?

Mit kell tudnia a gyermeknek mire iskolába megy?

A legtöbb iskolában már folyamatban vannak az iskolanyitogató foglalkozások. A szülők ilyenkor legalább annyi félelemmel, izgatottsággal érkeznek a kiszemelt iskolákba, mint a gyermekek.
A szerkesztő ajánlja