SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kulcsár Péter - megjelent cikkei

Bántalmazott nők

Bántalmazott nők

Többek meggyőződése, hogy bántalmazottak valós száma több lehet a rendelkezésre álló statisztikai adatoknál. Több eset is rejtve maradhat, ha az elszenvedők különféle okokból szégyellik, hogy áldozattá váltak. Magyarországon hetente egy nő hal meg az őt ért családon belüli erőszak miatt. Minden ötödik szenved, vagy szenvedett a bántalmazástól. November 25 a nők elleni erőszak felszámolásának nemzetközi világnapja.
Füstöltsajtos hagymaleves

Füstöltsajtos hagymaleves

A hidegebb időkben kinek ne esne jól egy forró, könnyen elkészíthető, ráadásul roppant egészséges forró leves? Megfázás ellen is hatékony lehet, de ha makkegészségesek vagytok, akkor is érdemes megkóstolni. Nem beszélve, hogy az időnket sem rabolja, villámgyorsan elkészül.
Mire érdemes karácsonyfa választáskor odafigyelni?

Mire érdemes karácsonyfa választáskor odafigyelni?

Javában tombol a karácsonyfa vásárlásának ideje, hiszen hamarosan legtöbbünk otthonában, vagy a kertben feldíszítve pompázik. A gyerekek imádják, azt szeretnék, ha minél több ideig megcsodálhatnák. A szülők is mindent megtesznek a csemeték boldogságáért, de a vétel előtt több szempontot is érdemes figyelembe venni, hogy a fölösleges bosszúságot elkerüljük. Ezeket szedtük csokorba.
Mikulás versek, dalok mondókák gyermekeknek

Mikulás versek, dalok mondókák gyermekeknek

A december eleji időszak a Télapóvárás ideje. A gyerekek izgatottan várják a Mikulást, kiscsizmáikat kikészítik az ablakba és bíznak benne, minél több ajándék kerül bele. A nagy nap elérkezéséig elővettünk a tarsolyunkból gyermekeknek szóló verseket, dalokat, mondókákat, így meghittebbé tehetjük a várakozást.
A mese hatása a gyermekek fejlődésére

A mese hatása a gyermekek fejlődésére

A pszichológusok, gyermekekkel foglalkozó szakemberek, gyakorló szülők nem győzik hangsúlyozni mennyire áldásos a mese a gyermekek személyiségfejlődésére. Az óvodába kerülve látszódik melyik gyermeknek meséltek, nekik társaiknál fejlettebb a rajzkészségük és a fantáziájuk is élénk.
A gyermekek kedvence a házilag készült gabonapehely

A gyermekek kedvence a házilag készült gabonapehely

Egyre több család reggelijének elmaradhatatlan része a tápanyagokban gazdag, percek alatt elkészíthető gabonapehely. Zsírszegény tejjel, friss, vagy aszalt gyümölccsel igazi ínyencség lehet a gyerekeknek. Egészséges, ha kevés cukrot sok vitamint tartalmaz, ezért is a vásárlásnál érdemes körültekintőnek lennünk. Amennyiben biztosra akarunk menni saját magunk is elkészíthetjük.
A szerkesztő ajánlja