SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Dr. Pintér Zsolt - megjelent cikkei

Aggódnunk kell-e egy újabb világméretű influenzajárvány miatt?

Aggódnunk kell-e egy újabb világméretű influenzajárvány miatt?

Nemrég nyugati orvosi körökben merész kísérlet váltott ki aggodalmat: egy holland és egy amerikai kutatócsoport ugyanannak a madárinfluenza vírusnak állította elő módosított változatát, mely az eredetinél sokkal fertőzőbb, akár minden idők legpusztítóbb világjárványát is okozhatná.
Koleszterin Dosszié 2. rész

Koleszterin Dosszié 2. rész

A kezdeményezés természetesen az Egyesült Államokból indult ki, de aki a nyári szezonban jobban körülnéz a hazai vízpartokon, strandokon, tapasztalhatja, hogy hazánkban is aggasztóan sok a túlsúlyos gyermek.
Idén kerülje el az influenzát!

Idén kerülje el az influenzát!

Az influenza - csakúgy, mint más légúti megbetegedések - köhögéssel, tüsszögéssel és a beszéd során keletkező váladékcseppekkel terjed - mondja dr. Pintér Zsolt, a Dr. Rose Magánkórház Nemzeti Oltóközpontjának vezetője - nagyon gyorsan, egyik napról a másikra söpör végig közösségeken - iskolákon, munkahelyeken.
Koleszterin Dosszié 1.rész

Koleszterin Dosszié 1.rész

Néhány éve tudjuk, hogy a téli időszakban a koleszterinszint magasabb, mint a nyári hónapokban. Ennek oka azonban még tisztázatlan. Egy amerikai kutatás keretében 500 fő bevonásával vizsgálták a koleszterinszint és az évszakok változása közötti összefüggéseket...
Nyakunkon a "sötét korszak" - Tegyünk a téli depresszió ellen!

Nyakunkon a "sötét korszak" - Tegyünk a téli depresszió ellen!

Fény- és pszichoterápia, valamint más alternatív módszerek Az évszakok változása jelentős befolyást gyakorol kedélyállapotunkra. Ez nem csak az emberek esetében figyelhető meg, hanem az állatvilágban is épp úgy jelen van.
Letagadható évek - 2. rész

Letagadható évek - 2. rész

A legjobb arcfiatalító módszer Jennifer Aniston, Madonna, Sandra Bullock vagy épp Heather Locklear - láttunk róluk már kevésbé előnyös képeket, és varázslatos "újjászületéseket" is. Egy valami nyilvánvalóan megmutatkozik, ha aktuális fotóikat összehasonlítjuk az öt-tíz évvel korábbiakkal: ráncoknak ugyan nyoma sincs, ám kissé megváltozott az arcuk formája.
Letagadható évek - 1. rész

Letagadható évek - 1. rész

Gondolkozott már azon, mennyit változik egy arc karaktere az évek során? Ám, ha az ember tisztában van önmagával és a lehetőségeivel, olyan egyéni stílust alakíthat ki, melyet híven tükröz az öltözködése, a frizurája, a tárgyai - s akár még a szépészeti módszerek is, melyeket alkalmaz. Hogy hogyan is ellensúlyozhatjuk az idő múlását, Dr. Siklós Krisztinának, a Dr. Rose Magánkórház bőrgyógyászának segítségével jártuk körbe lehetőségeinket korcsoportnak megfelelően...
Üzenet a palackban

Üzenet a palackban

Ha valaki 15- 20 éve azt mondja, hogy napjainkra az ásványvizek forgalma vetekszik majd az üdítőitalokéval, értetlenül néztünk volna rá. ma pedig másfél literes pet palack nélkül ki sem lépünk a lakásajtón, különben nehéz lenne a napi előírt 2 liternyi folyadékot legyűrnünk. Vajon tényleg jobban csináljuk, mint a korábbi generációk?
"Á la carte szülőszoba" - a választás lehetősége

"Á la carte szülőszoba" - a választás lehetősége

Sokáig elképzelhetetlen volt bármiféle "egyénieskedés". Aztán egyre több szó esett arról, hogy a szülésnek többnek kell lennie kórházi procedúránál. Legyen egy életre szóló élmény, legyen csapatmunka, legyen meghitt, szóljon az anya és a baba legnagyobb pillanatairól...
PCOS az alattomos "fekete gyöngysor"

PCOS az alattomos "fekete gyöngysor"

"Fél év alatt vagy 15 kilót felszedtem, borzalmas volt! A teljes ruhatáramat le kellett cserélni, mert egy bizonyos idő elteltével már semmi nem jött rám. S mintha ez nem lett volna elég, észrevettem, hogy az arcomon és a kezeimen erősödik a szőr, a karomon, a könyéknél, a bajuszomat pedig hetente szőkítettem - magamra mindig igényes nőként ezt az időszakot nagyon nehezen éltem meg. Volt két korán elhalt terhességem is, az egyiket a pozitív teszt után két nappal, a másikat pedig egy héttel vesztettem el spontán" - meséli Mónika, aki ma már boldog anyuka.
Amit a férfi meddőségről tudni illik

Amit a férfi meddőségről tudni illik

Mint köztudott, egy férfi sokkal nehezebben szánja rá magát hogy orvoshoz menjen, főként, ha intim problémáról van szó. Valószínűleg a prosztata és a potenciazavarok mellett a leggyakoribb problémák egyike - amivel nagyon sok fiatal pár küzd mostanában, - a meddőség.
A nők legnagyobb mumusa, amiről nem lehet eleget beszélni: a felfázás és biztos(?) receptek

A nők legnagyobb mumusa, amiről nem lehet eleget beszélni: a felfázás és biztos(?) receptek

Házi praktikák kontra orvos által felírt antibiotikum- kúra. A szakértő válaszol...
Prosztatagondok? A megelőzés titka a rendszeres szex!

Prosztatagondok? A megelőzés titka a rendszeres szex!

Hihetetlen, de még most, a 21. században is a legtöbb férfinek van egy olyan szerve, amelynek vizsgálatától és esetleges problémáitól maguk a férfiak rettegnek, ez a prosztata. A prosztatánál felmerülő esetleges gondokról, betegségekről Dr. Rosta Gábort, a Dr. Rose Magánkórház urológusát kérdeztük.
Őszi immuntréning gyermekének

Őszi immuntréning gyermekének

Nyáron a szülő egy logisztikus munkáját végzi: milyen programmal foglaljam el a gyereket, melyik tábor mit kínál, mikor, ki vigyáz majd rá? Szeptemberben végre visszaáll a család ritmusa, a gyermek újra közösségbe, bölcsibe, oviba, iskolába járhat. Ám néha csak pár hétig...
Végzetes lehet az anyajegy!

Végzetes lehet az anyajegy!

Évről évre többen szembesülnek vele, hogy a napbarnítottságért túl nagy árat kell fizetni. Az aranybarna bőrszínt legtöbben az egészséggel azonosítjuk, pedig az igazság az, hogy a napozással összefüggésbe hozható, melanomás megbetegedések száma folyamatosan növekszik. Vajon kinek, és mikor érdemes szűrést végeztetnie?
A nők kezében a döntés, lesznek-e anyák, vagy sem. Most már minden eszközük megvan hozzá

A nők kezében a döntés, lesznek-e anyák, vagy sem. Most már minden eszközük megvan hozzá

A nők szexuális igényeiket kielégítve már évezredekkel korábban is éltek reproduktív jogaikkal, vagyis hogy maguk dönthessenek arról, mikor vállalnak gyereket, s megakadályozzák a valamilyen okból nem kívánt terhességet. A szex és a szerelem, s mindezzel együtt a születésszabályozás ősidőktől fogva az emberi ötletesség és kreativitás egyik legnagyobb kihívása, melynek célja, hogy a legkülönfélébb találmányokkal és módszerekkel leegyszerűsítsék, biztonságosabbá és kényelmesebbé tegyék a szerelmi légyottot. Így jutottunk el évezredek alatt a komplikált és nehézkes fogamzásgátlás kezdetleges és sok esetben félelmetes eszközeitől a társadalmi- kulturális és egészségügyi változást hozó, egyszerű és modern fogamzásgátlásig.
A gyermekek többsége túl kevés vizet fogyaszt

A gyermekek többsége túl kevés vizet fogyaszt

Ma már sok kisgyermeket a rendszeres vízivásra is tanítani kell - legalábbis ez derül ki abból a nemzetközi felmérésből, amely megállapította, hogy napjainkban a 6-14 évesek jó része folyamatosan szomjaztatja szervezetét. Pedig már az enyhe dehidratáció is rossz hatással van a pszichés funkciókra; kimerültséget, izomgyengeséget, fejfájást és szájszárazságot okozhat. Az értelmi és mentális képességek is gyengébb eredményt mutatnak, ha a szervezet nem jut rendszeresen megfelelő mennyiségű folyadékhoz, lehetőleg tiszta víz formájában.
A szerkesztő ajánlja