Szokatlan módszerrel tartanák távol a pornótól a tiniket az ausztrálok

Kercsó Dorottya - 2019-11-27
Az ausztrál kormány egészen újfajta módszert fontolgat, amely segítségével megakadályozhatják, hogy kiskorúak férjenek hozzá pornográf tartalomhoz az interneten.
Szokatlan módszerrel tartanák távol a pornótól a tiniket az ausztrálok

Az ausztrál kormány egy meglehetősen totalitáriusnak tűnő lépésen gondolkodik, amely segítségével megnehezítené a kiskorúak pornóhoz jutását: úgy tervezik, beszkennelik a felhasználók arcképét, ezt összevetik a hivatalos adatbázisban található fotójukkal, és így zárják ki a felnőttkort még el nem ért felhasználókat – írja a Futurism.com.

A kormány szerint ez a rendszer nem csak a korhatáros tartalmakhoz való hozzáférést nehezítené meg, hanem elejét venné az olyan eseteknek is, amikor egy kamasz a szülei jogosítványát használva vezet autót.

Mindazonáltal még egy sor kérdés nyitva maradt: például mi lesz azokkal a nagykorú pornófogyasztókkal, akiknek nincs webkamerájuk? Hogyan ismeri fel a rendszer azt, ha egy kamasz egy felnőtt fényképét teszi maga elé az azonosítási folyamat során?

Ausztrália nem az első ország, amelyik arcképfelismerő rendszer bevezetésével próbálkozik. Korábban az Egyesült Királyságban is terveztek hasonlót, de az sok késlekedés után végül megbukott, mivel egyrészt nem látták bizonyítottnak, hogy működne, másrészt etikai aggályokat vetett fel.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Free-Photos / pixabay

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.