Baba receptek 12 hónapos kortól: Sajtszószban sült, palacsintába rejtett spenótkrém

Családinet - 2018-01-31
A babák hozzátáplálásakor nem mindegy, hogy melyik ételt mikor vezetjük be, mert akár árthatunk is vele gyermekünknek.
A zöld főzelékeket sokan utálják, mi azonban nem adjuk fel: még tovább megyünk annak érdekében, hogy megszerettessük gyermekeddel a spenótot! Ennek a verziónak már tényleg nem lehet ellenállni.
Baba receptek 12 hónapos kortól: Sajtszószban sült, palacsintába rejtett spenótkrém

Spenótkrém:

A spenótkrémet az alábbi recept alapján készítjük: Spenótkrém, ahogy nem lehet nem szeretni


Palacsintatészta:
 

  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • ¼ dl olaj


Sajtszósz:
 

  • 50 g reszelt sajt
  • 150 g tejföl


Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, hűtőben fél órát állni hagyjuk, eközben elkészítjük a spenótkrémet, majd egy külön tálban összekeverjük a tejfölt és a reszelt sajtot. A palacsintákat kisütjük, majd megtöltjük a spenóttal, és összetekerjük.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, majd vékony rétegben kiolajozzuk. Ráhelyezzük a megtöltött palacsintákat, meglocsoljuk a sajtos-tejfölös mártással, és sütőben
3-4. fokozaton kb. 20 percig sütjük. Ha a sajtos szósz már kezd rásülni a palacsintára, akkor el is készült.

Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg 
hozzátáplálási táblázatunkat!
 

További receptjeinket itt találod: Baba receptek

 

A cikket lektorálta:

Makay Zsuzsa

Makay Zsuzsa

 

Védőnő, családterapeuta

 
 

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media