SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója: Manogyöngy Bt.

Kereki Krisztina [cikkei] - 2016-07-22
Kereki Kriszta vagyok, gyöngyékszer tervező kézműves és gyöngyfűzés oktató. Esküvői gyöngyékszereket és hajdíszeket tervezek, a konkrét ruhához és a menyasszony személyiségéhez igazodva. Emellett a hétköznapokban is hordható, színes-mindenféle ékszert is tervezek, melyek elkészítését is megtanulhatják tőlem a fűzni vágyók.
Családi vállalkozás bemutatkozója: Manogyöngy Bt.

Kereki Kriszta vagyok, gyöngyékszer tervező kézműves és gyöngyfűzés oktató.

Esküvői gyöngyékszereket és hajdíszeket tervezek, a konkrét ruhához és a menyasszony személyiségéhez igazodva. Emellett a hétköznapokban is hordható, színes-mindenféle ékszert is tervezek, melyek elkészítését is megtanulhatják tőlem a fűzni vágyók. A mintaleírások a saját ötleteim alapján készülnek, emellett videós oktató DVD-ket is készítek.

Vállalkozásom 2010-ben lett hivatalos, előtte két évig hobbiból fűztem. Kezdőként nagyon zavart, hogy nem volt kitől kérdeznem, az interneten pedig ömlesztve volt a rengeteg anyag, a legtöbb ráadásul nem is magyarul. Ezért tűztem ki egyik célomul, hogy a kezdőket segítsem, az első lépéseket ingyenes anyagokkal, tanácsokkal, akinek pedig több kell, de nem jut el tanfolyamra, annak a DVD-k segítségével „foghassam a kezét”. A vásárlók számára egy facebook csoport is működik, ahol bármikor lehet tőlem kérdezni, ha valaki elakadna vagy tanácsot kérne.

Az esküvői gyöngyékszer tervezés tavaly lendült be, egyrészt nagyon szeretem az esküvők körüli felhajtást, meghat, amikor ennek a nagy örömünnepnek egy picit a részesévé lehetek; másrészt elszomorít, amikor azt látom, hogy a sablonos kínálatból nehezen találják meg a menyasszonyok a megfelelő kiegészítőket. Ezért kezdtem bele az egyedi tervezésbe.

A cégalapításkor főállású anya voltam, három gyermeket nevelünk. A gyermekek előtt pedig pénzügyi előadóként dolgoztam egy azóta megszűnt részvénytársaságnál.
Mindig is volt egy kreatív énem, a gyöngyfűzésben láttam meg azonban egy folyamatos inspirációt, ami az évek során sem szűnt meg – kézenfekvő volt tehát, hogy ezzel szeretnék foglalkozni.

2008-ban kezdtem fűzni, két év alatt elsajátítottam a legtöbb alaptechnikát, lett egy alap gyöngykészletem –vagy több, sose mertem összeszámolni!-, így csak a cégalapítás költségei voltak, más tőkére nem volt szükség. Mai napig otthon dolgozom, bár nagy álmom egy saját kis alkotóműhely.

Szerencsés és hálás vagyok, mert a férjem maximálisan támogat kezdettől fogva. A gyerekeim 2010-ben 7, 6 és 3 évesek voltak, most 2016-ban 13, 12 és 9. Az évek során megszokták, hogy amikor anya dolgozik, már nem zavarnak (annyira), és persze egyre önállóbbak, egyre többet segítenek is itthon.
Eleinte persze nehéz volt, főleg fejben átkódolni, hogy ne folyjon össze a munka és a család, legyen fix idő mindkettőre, főleg, mert egy-egy betegség vagy szünet az óvodában-iskolában mindig borította a tervet. Ráadásul nem tudok este vagy éjjel fűzni, muszáj nappali fényben látnom a gyöngyöket!

Kétségkívül nagy előny, hogy mindig itthon vagyok. Ebből kifolyólag nem gond, ha beteg valaki, ha iskolai szünet van, ha szerelőt várunk, vagy ha napközben kell intézni hivatalos ügyeket. Nagyon jó, hogy a férjemmel meg tudom beszélni a fontosabb kérdéseket, ő a lényeglátásával könnyedén átvág egy-egy gordiuszi csomót, míg én elvesznék a részletekben.

A férjemen kívül édesanyámra is számíthatok, ha olyan feladatom van, ami miatt el kell mennem itthonról, régebben pedig rendszeresen bevállalta a gyerekeket hetente egy napra, hogy kicsit utolérhessem magam.
Egy jó barátnőmmel pedig csináltunk olyat, hogy délelőtt én vigyáztam az ő gyerekeire, ebéd után pedig cseréltünk, így mindkettőnknek jutott egy fél nap nyugodtan.

A gyerekeim egyébként tudják, mit csinálok, érdeklődnek is iránta, sokat beszélgetünk ennek kapcsán a vállalkozásról általában, marketingről. Egyik sem olyan szöszmötölős, mint én, így nem hiszem, hogy ők is fűzni fognak!

Sokszor úgy érzem, egész nap dolgozom, pedig valójában nem fókuszálok csupán. Ránézni az üzenetekre, emailekre, inspirálódni a neten nagyon időrabló, miközben ténylegesen nem haladok. Ha az érdemi munkát nézem, összeadva csupán 3-4 órát tesz ki egy nap! Hétvégén és ünnepnapokon viszont szigorúan nem foglalkozom a munkával.

A siker receptjét még én sem tudom. 6 év alatt nagyon lassan sikerült építkeznem, nagyon szétapróztam magam, és rengeteget fektettem a tanulásba. Ugyanakkor ez mind kellett ahhoz, hogy most azt csináljam, amit. Nagyon igyekeztem a tanultakat azonnal megvalósítani, amit nem sikerült rögtön, az úgy is maradt. Figyeltem a visszajelzéseket, a vásárlóim igényeit, több kérdőívet is készítettem az évek során, hogy tisztuljon, szűküljön a célközönségem.
Valóban kulcsfontosságúnak érzem a célpiac leszűkítését, amíg ezt nem léptem meg, szinte egy helyben toporogtam.
Merni másnak lenni, kilépni az „iparágban” megszokott dolgokból, folyamatosan gondolkozni, tervezni, visszacsatolni, elemezni – fárasztó, de eredményt hoz.

Kezdettől beleadtam önmagam, az önazonosság és a hitelesség, a megbízhatóság szerintem kulcsfontosságú, bármivel foglalkozzon is az ember.

Sokat köszönhetek Vida Áginak, az ő tréningjei és konferenciái voltak az elsők, amiken részt vettem. Követem Wolf Gábor oldalát, a facebook marketing terén Talabos Vikiéket tekintem mérvadónak. Az utóbbi időben pedig Várőri Adrienn anyagai lendítettek sokat előre.

Hiszem, hogy a kézművességből meg lehet élni, bár ott még nem tartok anyagilag, hogy ezt a célt elértem volna, de folyamatos a növekedés.
Mindig vannak új ötleteim, új irányok és lehetőségek, amiket még nem merítettem ki, így ha el is csüggedtem néha, volt előttem motiváció.

A következő nagy lépés az lesz, ha találok egy munkatársat magam mellé az adminisztrációra, mert a sokféle feladat még mindig elaprózza az időmet és a figyelmemet. Ehhez azonban az otthonunkból is át kell vinnem a munkát máshová. Remélem, egy éven belül ez is megvalósulhat!

Kereki Kriszta, Manogyöngy Bt.
+3630-371-5464 munkanapokon 9-15 óra között
kerekikriszta@manogyongy.hu

http://manogyongy.hu
http://gyongy-tanfolyam.hu
http://facebook.com/manogyongy
http://facebook.com/eskuvoekszer

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja