TB ellátások, pénzügyek

Ennyi családban született már meg az első gyermek, vagy érte el a magzat a 12 hetes kort. Olyanok is vannak, akik már most elmaradtak a részletfizetéssel.
A gyermeket nevelő családok már augusztus végén megkapják a szeptemberben esedékes családtámogatásokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel.
Annak ellenére, hogy a célcsoport jó része élethelyzetéből adódóan már az igényléskor betegállományban van, a pénzintézetek egy része nem fogadja el jövedelemként a táppénzt.
Kezdő vállalkozások az Interneten való megjelenésükhöz első lépésként weboldal készítőt, vagy tárhely szolgáltatót keresnek. A weboldal készítő jobb kezdet, hiszen Ő technikailag járatosabb és tudni fogja milyen elvárások lesznek a weboldallal szemben, ezért tudni fogja, azokhoz milyen "vas" szükséges. Ha minden ismerettel rendelkezel ahhoz, hogy weboldalt készíts, akkor nem gond, ha tárhelyet is önállóan választasz, de az alábbi kérdésekre jó, ha tudod a választ:
Mióta megjelentek az első beharangozók a Babaváró hitelről, rengeteg félrevezető információ kering az interneten. Szeretném, ha tisztán látnánk, és igényléskor nem kerülnénk kellemetlen helyzetbe.
Az idén februárban meghirdetett családvédelmi akcióterv hét pontja közül négy lép életbe július elsején, azonban néhány részlet körül vannak még kérdőjelek.
A "családvédelmi akcióterv" egyik kiemelt pontja az úgynevezett babaváró hitel, amelyet azok a házaspárok vehetnek fel, akik megígérik, hogy öt éven belül legalább egy gyermeket fognak vállalni. A Bank36.hu oldalon megjelent nem hivatalos kalkulkátor azt mutatja be, mennyit kell visszafizetni egy, két vagy három gyermek születése esetén, illetve akkor, ha végül mégsem születik meg az utód.
A CSOK újabb módosítása alapján úgy tűnik, meghallgatásra került azoknak a családoknak kívánsága, akik a nemcsak építkezésre, hanem használt lakás vásárlására, felújításra is igénybe szerették volna venni a támogatást. Július 1-től ugyanis a kedvezmény egyik felét vásárlásra, a másikat pedig korszerűsítésre lehet felhasználni.
Egy gyermeket felnevelni nem olcsó mulatság. Új játék kell, a régi ruhák már nem jók, közeledik a szülinap. Minden szülő életében ismerősek lehetnek ezek a helyzetek. A legjobbat szeretnénk megadni a kicsinyünknek, de ezt nem mindig engedi meg a költségvetésünk. Mit tehetünk ilyenkor?
A családoknak, magánszemélyeknek egyaránt lehetőségük nyílik rá, hogy a változó kamatozású lakáshiteleiket szabadon fix kamatozásúakra cseréljék hitelkiváltással, vagy szerződésmódosítással.
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.