SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Játékfarm: Játékbolt és webáruház

- 2016-10-20
A Játékfarmnál csakis képességfejlesztő játékok között lehet válogatni akár az üzletben, akár a weboldalon. Óvónői és a fejlesztőpedagógusi tapasztalatomat immár a játékokon keresztül próbálom visszaadni a családoknak és az óvodáknak.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Játékfarm: Játékbolt és webáruház

A vállalkozás bemutatása


Mi a vállalkozás neve?

Játékfarm - Játékbolt és webáruház

Mivel foglalkozik a vállalkozás?

A Játékfarmnál csakis képességfejlesztő játékok között lehet válogatni akár az üzletben, akár a weboldalon. Óvónői és a fejlesztőpedagógusi tapasztalatomat immár a játékokon keresztül próbálom visszaadni a családoknak és az óvodáknak. A Játékfarmnál folyamatosan arra törekszünk, hogy a gyermekek képességeinek fejlesztését lefedjük ezekkel a fejlesztő társasjátékokkal egészen a mozgásfejlesztő játékoktól, az értelmi képességeket, érzelmi, szociális, anyanyelvi képességeket fejlesztő játékokig. Valamint a fejlesztőjátékok mellett a társasjátékok széles spektrumát is kínáljuk intézményeknek, családoknak, kluboknak egyaránt.

Mikor indult?

A webáruház 2014. októberében indult, az üzlet pedig 2015.szeptember 1-én.

Hogyan segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet, vásárlóidat?

Elsősorban azzal segítjük, hogy ha betér hozzánk, már nem kell külön figyelnie, hogy fejlesztőjátékok között válogasson, hanem elég azt figyelnie, hogy milyen képességterületet fejleszt.
De ha csak egyszerűen nézeget a gyermeke érdeklődésének megfelelő játékot, vagy olyat, amivel a család tud egy jót játszani, az olyan játék, ami egész biztos fejlesztő hatással lesz a gyermekre.
A webáruházban egyrészt a szűrők segítik a nézelődőt abban, hogy a kb. 3300 játék közül megtalálja bárki a magának megfelelőt. Másrész van egy chat felület, ahol bárki tehet fel kérdést, ha elakad, vagy csak érdeklődik valami után, de az sem ritka, hogy konkrét játékajánlásban kell segíteni egy adott gyermeknek. Itt közvetlen mi vagyunk a másik oldalon, így a weben is tudunk közvetlen segíteni. Ha nem vagyunk online, akkor üzenetként kapjuk meg a kérdést és az e-mail címre tudunk választ küldeni.
Az üzletben pedig mi magunk tudunk segíteni, hiszen a játékok zömét jól ismerjük, tudjuk, hogy kinek mi való, és hogy kell játszani. Kipróbálásra is van lehetőség, hiszen több játék ki is van bontva, segítve ezzel a döntést.
 

A vállalkozó szülők bemutatása

Én - Ági - Debrecen egyik nagyszerű óvodájában dolgoztam 17 évig, egészen pályakezdő korom óta. Előszőr mint óvónő, majd a gyerekek születése után elvégeztem a fejlesztőpedagógiát, és ezt kamatoztattam a csoportomon belül.

Férjem - Tamás - egy multi cégnél dolgozott 21 évig, majd ezt otthagyva most a saját vállalkozásunknak szenteli az összes energiáját.

Mennyi ideig készültél rá, mi kellett, hogy belevágj?

Először a webáruházat indítottuk el 2014 októberében és az eredeti terv az volt, hogy munka mellett mind a ketten tudjuk csinálni. Nem kellett hozzá túl sok idő, hogy rájöjjünk, így nem megvalósítható. Sokkal több időt igényelt a vállalkozás attól, amit (főleg én) bele tudtam fektetni. Így döntéshelyzetbe kerültünk - mi legyen? Nem bántam meg, hogy így döntöttünk, ma is így döntenék. Majd a következő lépés az volt, mikor az üzletet megnyitottuk 2015 szeptemberében.
 

Vállalkozás család mellett


Mit szólt a családod, szűkebb környezeted, amikor belevágtál a vállalkozásba? Támogattak-e?

Legelőször meglepődtek, hiszen nagy váltás volt az, amikor eljöttem a munkahelyemről, az pedig, hogy a férjem is, még nagyobb. Sok támogatást és biztatást kapunk nem csak a családtól, de a barátoktól is. Amikor pedig szezonja van a játéknak, nagyon sokat segítenek a nagyszülők, mert akkor bizony mind a ketten sokat dolgozunk, és kevesebb időt tudunk otthon tölteni a gyerekekkel.

Hány gyermeked van, és mennyi idősek?

Van két fiúgyermekünk, Levi most 13, Beni 9 éves. Mikor elkezdtük a vállalkozást 7 és 11 évesek voltak a fiúk.

Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőket a családi feladatokkal?

Új és furcsa helyzet, hiszen most már munkatársak is vagyunk a férjemmel és ez számos előnnyel jár. Közvetlen mindent meg tudunk beszélni a vállalkozással kapcsolatosan a „munkahelyen”. Magán dolgokról érdekes, de csak ritkán beszélünk. Sőt, arra kell figyelni, hogy otthon már ne beszéljünk róla. Hétköznap inkább a mindennapos teendőkkel foglalkozunk, de hétvégén igyekszünk tartalmasan együtt tölteni az időt a gyerekekkel.

Szerinted jót tesz-e a családi életnek, ha együtt dolgoznak a szülők? Nincs ebből sok konfliktus?

Nálunk ebből konfliktus eddig nem volt, remélem, nem is lesz. Csak az előnyeit látjuk: fontos dolgokban gyorsak, rugalmasak, problémamegoldóak tudunk lenni.

Ki segít abban, hogy a vállalkozásodra is legyen időd a család mellett?

Mi magunknak teremtettük meg a feltételeket, hiszen ha nem vállaljuk azt, hogy otthagyjuk az állásunkat, akkor a család idejéből kellett volna megoldani és még úgy sem lett volna elég a 24 óra.

Szeretnéd a későbbiekben gyermekeidet is "bevonni" a vállalkozásba?

Még nem gondolkodtunk ezen, de nagyon jó lenne, ha továbbvinnék.

Mennyi időt foglalkozol a vállalkozással egy héten?

Minden nap a munkaidőben (9 óra), de mivel a férjem a munkatársam is, ezért rengeteget beszélünk spontán helyzetekben a tervekről, feladatokról, helyzetekről. Emellett ha szükséges, este is folytatjuk, mikor a gyerekek lefeküdtek.
 

A vállalkozás sikeressége


Szerinted mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikerességéhez?

Szerintem a legfontosabb, hogy szeressük mindig, amit csinálunk, hisz én választottam ezt az utat. Fontos, hogy lássuk a sikereinket, még ha kicsik is, hiszen ezek adnak erőt nehezebb helyzetekben. Mindezek mellett fontos a nyitottság, kitartás, szakmaiság, teherbírás.

Miben jobb a te vállalkozásod, mint a konkurenciáé?

Sok gyakorlati tapasztalatom van és tisztában vagyok a gyermekek képességeinek rendszerével, ezért ha fejlesztőjátékot keres valaki, pontos segítséget tudok nyújtani. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy maximális ügyfélélményt nyújtsunk a látogatóinknak, vásárlóinkat. Személyes hangvételű kapcsolatot alakítunk ki az online kiszolgálásban is, azt szeretnénk, ha az ügyfeleink azt érezzék távol az internet mögött ülve, mintha egy üzletben kapnának nagyon jó kiszolgálást.

Milyen szakmai segítséget veszel igénybe?

Online elérhető ingyenes és fizetős könyvekből, tanulmányokból, videó tanfolyamokból tanulunk folyamatosan, leginkább esténként.

Van terved arra az esetre, ha kudarcba fulladna a vállalkozás?

Nincs. Addig csináljuk, míg jó nem lesz. Muszáj, hogy jó legyen, mert ez az életünk, ez a jövőnk.

Elérhetőségek
Honlap: www.jatekfarm.hu
Facebook: https://www.facebook.com/jatekfarm.hu/
E-mail: rendeles@jatekfarm.hu
 

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja