SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Bobojca Műhely

Tóthné Bóné Éva [cikkei] - 2016-07-29
A Bobojca Műhelyben a család minden tagjának találsz hasznos textil kiegészítőket és babzsák alkotásokat. Vízhatlan nyálfogó kendők segítik a legkisebbeket és anyukájukat a fogzás nehéz napjain, mindemellett divatos kiegészítői a ruhatárnak. Tündéri gyógynövényes sópárna és tönkölypelyva baglyocskák segítenek minden korosztálynak a megfázás, fülfájás, allergia kellemetlen tüneteinek enyhítésében és segítik a nyugodt alvást. A Palinta függőhinták pedig kiváló mozgásfejlesztő eszközök, a móka és játék központjai a lakásban, a kertben, vagy akár a legjobb nyugikuckók is lehetnek. Termékeink egyedi fejlesztésűek, sok idő és tapasztalat áll mögöttük, hogy a lehető legtöbbet tudjuk nyújtani.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Bobojca Műhely

Mi a vállalkozás neve?

Bobojca Műhely
 

Mutasd be, mivel foglalkozik a vállalkozás!

A Bobojca Műhelyben már a család minden tagjának készítünk kényelmi textil termékeket. A legkedveltebb alkotásunk a Palinta függőszék, mely amellett, hogy fejleszti a mozgáskoordinációt, egyedi élményt ad a hintázáshoz. Készülnek még a Bobojca Műhelyben széles mintaválasztékkal nyálkendő, sópárna, tönkölypelyva párna, kismama–babapárna és babzsákfotel textil termékek is. Minden alkotásunkat hosszas tesztelés után mutatjuk be, lelkiismeretesen garantálva a minőséget. Termékeink könnyedebbé, kényelmesebbé és színesebbé teszik a mindennapokat.


 

Mikor indult?

A vállalkozás 2015. októberben indult
 

Hogyan segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet, vásárlóidat?

A babzsák termékek kényelmet adnak, a Palinta hatással van az agy mozgásközpontjára, mivel a tér minden irányába mozog. A babakendők amellett, hogy feldobják a ruhatárat, segítenek a fogzásos időszakban, mivel védik a ruhát az állandó nedvességtől. A Gyógybarátok, avagy só- és tönkölypelyva párnák megfázásos időszakban segítenek, illetve nyugtalan időszakokban is, mivel a töltetet kiegészítjük gyógynövényekkel is. A babzsákfotelek és baba-mama párnák megintcsak a kényelmet szolgálják. Nálunk nagyon fontos, hogy a termékeink hasznosak legyenek.




 

Mi a vállalkozásod célja, mit szeretnél elérni vele?

Szeretnénk elérhető áron, egyedi és minőségi termékekkel jelen lenni a piacon. Nagyon jól esik a sok pozitív visszajelzés, amiket már ezalatt a rövid idő alatt is kaptunk. Ilyenkor tudom, hogy az alkotásaink sok boldog pillanatot okoznak, illetve tényleg sok esetben segítenek.
 

Mennyi idő kellett, hogy beinduljon a vállalkozásod/vállalkozásotok?

Mivel tavaly októberben indultunk, volt időnk arra, hogy a Karácsonyra illő módon felkészüljünk. Azóta is szépen haladunk a kitűzött célon.
 

Mivel foglalkoztál/foglalkoztatok a vállalkozás előtt?

Itthon voltam a második kisbabámmal. Anyukám – mert azóta ő is becsatlakozott -, értékesítő volt az élelmiszeripar területén.
 

Mért pont ebbe a vállalkozásba kezdtél?

7 éve, mikor megszületett az első kislányom, volt időm megtanulni varrogatni, s rájöttem, hogy sok szép és hasznos dolgot tudok neki készíteni. Mivel a családban sok gyerkőc van, így gyakoroltam és gyakoroltam, még nem is tudtam, hogy ezáltal tesztelem a leendő Bobojca dolgok tárházát.
 


Mennyi ideig készültél rá, mi kellett, hogy belevágj?

Leginkább sok-sok pofon kellett. :) Mivel a kislányunk születése előtt már volt egy – a válság miatt tönkrement ingatlanos cégünk – nagyon rettegtem újra vállalkozóvá válni. Így erőltettem az alkalmazotti létet. Ám a kislányom bár könnyen beszokott a bölcsibe, állandóan beteg volt… így a sok hiányzás miatt, az élet folyamatosan gyűrte elém, hogy nem vagyok olyan értékes munkaerő a piacon, mint annak idején. Mindezért ma már hálás vagyok, mert bátorságot adott, hogy a saját lábamra álljak. 
 

Hogyan teremtetted elő az induláshoz szükséges tőkét? 

A család összetette azt a kevéskét, amije volt, hogy legalább a karácsonyi időszakra legyen elég alapanyagunk. Minden Forintot visszaforgattunk. Eleinte métereket vettünk a kiskereskedésekben, ma már nagykerekben, vagy külföldről rendelünk nagyobb mennyiségeket. Szerencsére minden éppen ki volt számolva.
 

Mit szólt a családod/szűkebb környezeted, amikor belevágtál a vállalkozásba? Támogatták-e?

Mivel látták, hogy bár nagy felelősséggel jár, de eltökéltek vagyunk, bíztak bennünk és drukkoltak. Igazából nem volt veszíteni valónk. 
 

Hány gyermeked van, és mennyi idősek? Hány évesek voltak akkor, amikor belevágtál a vállalkozásba?

Egyelőre két gyerkőcünk van, 7 és 3 éves kislányok. 


 

Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőket, a családi feladatokkal?

Ezzel nagyon-nagyon hadilábon állok. Jelenleg a vállalkozásra koncentrálok és a családra, minden, ami a kettő között van, úszik. Illetve igyekszem képezni magam az időbeosztás és rendszerezés területén.
 

Szerinted jót tesz-e a családi életnek, ha együtt dolgoznak a szülők? Nincs ebből sok konfliktus?

Az elején óhatatlan súrlódások előfordulhatnak, egy teljesen új szituáció együtt dolgozni, össze kell csiszolódni. Ám, mert szinte minden a gyerekek szeme előtt zajlik, úgy gondolom számukra nagyon jó példa és nevelő hatású, hogyan kell megfelelően konfliktust kezelni, hogyan tudunk szépen együtt, csapatmunkában dolgozni.
 

Szerinted mik egy családi vállalkozás legnagyobb előnyei?

Az, hogy mindig számíthatunk egymásra, bízhatunk egymásban! A sokkal közvetlenebb kapcsolat miatt nincsenek tabuk, így őszintén tudunk beszélgetni minden a vállalkozást érintő dologról is. Jó, hogy együtt készítünk célokat, terveket. Illetve nagy előnye, hogy kiegészítjük egymás gyengeségeit– erősségeit.
 

Ki segít abban, hogy a vállalkozásodra is legyen időd a család mellett?

Egymást segítjük. 
 

Szeretnéd a későbbiekben gyermekeidet is "bevonni" a vállalkozásba?

Ha szeretnének benne tevékenykedni, akkor természetesen. 
 

Szerinted mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikerességéhez?

Nagyon sok bátorság kell, tenni akarás és az üzleti szemlélet kifejlesztése.
 

Mi a te, saját vállalkozásod sikerének a kulcsa?

A sikerünk kulcsa, hogy egyedi dolgokat készítünk, a megfelelő minőségben.


 

Szerinted mik a vállalkozás legnagyobb buktatói?

Ha nem találja meg valaki a célcsoportját és nem tudja, hogyan kell eladni.
 

Miben jobb a te vállalkozásod, mint a konkurenciáé?

Hogy nincs konkurenciánk. Egyedi dolgokat találtam ki annak idején, ha máshol kapható is pl. baglyos párna, vagy nyálkendő, a Bobojca Műhely megfűszerezte valami olyannal, ami csak a miénk.
 

Melyik volt a leghasznosabb tanács, ami segített előrevinni a vállalkozásodat?

A Férjemnek - mivel a foglalkozásából adódóan nagyon sok cégvezetővel tart kapcsolatot - nagyon jó rálátása van, mitől haladnak gördülékenyen a dolgok. Így az ő tanácsai mind-mind nagyon hasznosak voltak az induláshoz.
 

Kihez fordultál segítségért, ha elakadtál? Mi az, amihez mindenképpen szakértő segítségre van szükség?

A marketinghez nagyon nagy segítségemre van a Férjem, aki tanácsokkal lát el. Szerintem ehhez kell is segítség, szakember, mert manapság e nélkül nem működhet egy webáruház. Mindent megtanultam szinte, autodidakta módon, de az online marketingre egyszerűen nem állt rá a fejem.
 

Milyen szakmai segítséget veszel igénybe?

Coach–nál voltam egyszer, nagyon sokat segített, hogy a szemlélet, ami a rendszerezést és időbeosztást előrébb viheti, alakuljon bennem. Illetve a neten fellelhető rengeteg cikket bújtam, hogy legyen önbizalmam.
 

Volt olyan pillanat, mikor úgy érezted, hogy feladod?

Nem, mindig tartjuk egymást.
 

Van-e b-c-d terved arra az esetre, ha kudarcba fulladna a vállalkozás?

Nem szerepel a kudarc a terveink között.
 

Elérted-e már azt a célt, amit kitűztél, amikor belevágtál a vállalkozásba?

Igen, a 2 éves tervünket valósítottuk meg október óta.
 

Hivatalos adatok: 

Bobojca Shop Kft.
www.bobojca.hu
https://www.facebook.com/bobojca
info@bobojca.hu
06-20/500-4543

 

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja