SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Láthatatlan Kiállítás

Családinet [cikkei] - 2012-02-08
A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol látogatók csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán igazodhatnak el. A láthatatlan utazás vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik az érzékelést.
Láthatatlan Kiállítás

lathatatlan_kiallitas_logo

lathatatlan_kiallitasA kiállításon a hétköznapi élet egyes színtereit járhatja végig vakon a látogató. Megtapasztalhatja, hogyan közlekedik egy vak ember a városi forgatagban, hogyan fizet ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatja, melyik fűszer kell az ebédedhez.

Az első ehhez hasonló kiállítás egy német úriember ötlete alapján valósult meg évekkel ezelőtt, Budapesten 2007-ben nyitotta meg kapuit. Sikerét bizonyítja, hogy 14 európai ország után bejárta az Egyesült Államokat és Japánt is.

A Láthatatlan Kiállítás Budapest a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.

Évente mintegy 50.000 magyar és külföldi látogató vesz részt túravezetéseinken, ahol magyar nyelvű mellett, angol, német, francia, olasz, spanyol és portugál vezetést is kínálunk.  

A kiállítás a túrán kívül más, alternatív programokat is kínál.

lathatatlankiallitas

A „Láthatatlan Vacsora” minden csütörtökön kerül megrendezésre.  A vendégek először részt vesznek a Láthatatlan Kiállításon, majd egy sötét „étteremben” az előre kiválasztott ételeket vak pincérek felszolgálásában elfogyaszthatják és akár táncra is perdülhetnek élőzene mellett.
 
A hétköznapok fáradságát is elfelejthetik, a kedves érdeklődők. A „Láthatatlan Masszázson” képzett vak masszőreink gondoskodnak teljes sötétségben frissítő, a lazító, vagy éppen a gyógymasszázsra vágyókról.

Rólunk mondták:

„Szerintem, ha oda elmész, mást fogsz gondolni a vakokról” Róbertfeher_bot

„Ma végre eljutottunk a Láthatatlan kiállításra és betekintést nyerhettünk egy szebb világba. Egy olyan világba ahol az emberek nyitottabbak, egyenlőbbek és rábízzák magukat egymásra” Piro és Misi

„Lenyűgöző volt, ahogy azt tapasztalhattuk meg közösen az osztályommal, hogy milyen könnyű is egymásban bízni, csak nagyon akarni kell” Zsófi

„A tegnap délután olyan ajándékot adhattam át fiaimnak a Ti segítségetekkel, ami örök életükre meg fog bennük maradni és hozzájárul az életképük kialakításához.” Katalin

 „Most már látom, hogy eddig semmit sem láttam” Dana

„Nagyon szeretném megköszönni ezt a csodás élményt, és szerintem ezt mindenki
nevében mondhatom. Nagyon érdekes és egy életre szóló élményt kaptam ezzel az vakvezeto_kutya“utazással”. Remekül éreztem magam közben és remek dolog volt megtapasztalni, hogy milyen egy vak illetve látássérült mindennapja. Mikor beléptem a sötét helyre kicsit megrémültem. De Misi rögtön feloldotta ezt az egész helyzetet. Poénjai egymást követték az egész “túra” alatt. Remekül elboldogult velünk pedig azért eleinte eléggé hangoskodtunk. Nagyon köszönöm ezt az élményt neki az egész csoport nevében.”  Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola.

Elérhetőségek:
+36 20 771 42 36
lathatatlan.hu    
info@lathatatlan.hu


Cím: Millenáris B épület, 1024 Bp. Kis Rókus utca 16-20.
Nyitva tartás: 2012.08.24 - 2012.12.31 Minden nap 10:00-20:00
A várakozási idő elkerülése végett javasoljuk a regisztrációt.

Jegyárak:
Felnőtt jegy  1.450 Ft
Diák/nyugdíjas jegy  1.200 Ft
Csoportos jegy - min.20 fő -  990 Ft
Családi jegy- két felnőtt + két 14 éven aluli gyermek -  4.000 Ft
Hétfői jegy - csak regisztrációval -   990 Ft

Hétvége és munkaszüneti napok
Felnőtt jegy  1.750 Ft
Diák/nyugdíjas jegy  1.500 Ft
Csoportos jegy - min. 20 fő - 1.290 Ft
Családi jegy - két felnőtt + két 14 éven aluli gyermek - 4.800 Ft

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja