Nyerd meg Takács Tibor: Sorsunk a nevünkben című könyvét!

Családinet - 2019-06-28
 [X]
Részlet az előszóból: "Nomen est omen" - a nevünk nemcsak arra szolgál, hogy megkülönböztessen másoktól, hanem arra is, hogy elmondja, miért jöttünk a világra, mi végre születtünk.
Nyerd meg Takács Tibor: Sorsunk a nevünkben című könyvét!


Előszó:

Ha a szülőket megkérdezzük, miért azt a nevet választották a gyermeküknek, amit; rendszerint a dallamára, a vezetéknévhez való illeszkedésre, a hagyományokra hivatkoznak, vagy egyszerűen csak ezt tartották megfelelőnek. Biztos vagyok benne, hogy amennyiben ezt a könyvet elolvassák, felismerik, hogy ennek sokkal mélyebb gyökerei vannak. Ezt próbálom megtalálni. Keresem a sorsunkat a nevünkben, az adottságainkat, a lehetőségeinket és a feladatainkat.

Ez a módszer egy újfajta névelemzésre épül, melynek a lényege, hogy a nevek jelentését a betűk ősi szimbólumrendszerén keresztül vizsgálom. Minden hang, minden szó más és más értelmet kap. A nyelv és a beszéd kialakulásában meghatározó szerepe volt annak, hogy az emberek szimbólumokban gondolkoztak. Az ábécé minden betűjét lefordítom az általa képviselt analógiákra, és ezt alakítom át hétköznapi nyelvezetre. Egyfajta nyelvi egyenletet kapok, amely az analógiákon keresztül lefesti az ember előtt álló feladatokat.

Ha a szülők tudni fogják, hogy milyen sorsot szánnak a gyermeküknek, akkor azzal is tisztában lesznek, hogy mit kell megtanítaniuk a csemetéiknek, hogy az életük harmonikus legyen.

Takács Tibor: Sorsunk a nevünkben

A könyv megvásárolható a Soter Klubban (1066 Budapest, Dessewffy u. 53.), valamint az alábbi linken: http://tarot-webshop.hu/index.php/konyvek/sorsunk-a-nev%C3%BCnkben-detail

Takács Tibor gondolkodásmódját megismerhetjük ebből a 2 perces videóból:

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Ha szeretnéd megnyerni Takács Tibor: Sorsunk a nevünkben című könyvének egyik példányát, nincs más dolgod, csak válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre július 7. éjfélig. A helyes választ beküldői között kisorsolunk 3 példány a könyvből a Soter Klub felajánlásában.

Sorsolás: 2019. július 8.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media