SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hétfőn elkezdődtek a Felsőoktatási Véradó Hetek

Családinet [cikkei] - 2024-03-19
Harmadik tavasszal, idén március 18-i kezdettel indult a Felsőoktatási Véradó Hetek programsorozat. Ennek keretében a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közös kampányt indít, hogy minél több fiatalt buzdítson önkéntes véradásra. A Felsőoktatási Véradó Hetek keretében a szervezetek a felsőoktatási hallgatóknak és dolgozóknak külön lehetőséget biztosítanak az oktatási intézmények campusain és könyvtáraiban történő önkéntes véradásra a szorgalmi időszak végéig.
Hétfőn elkezdődtek a Felsőoktatási Véradó Hetek

A kéthónapos kampány az egész éven át tartó Felsőoktatási Véradóverseny egy kiemelt programja. Célja, hogy a 18 életévüket betöltött, egészséges fiatalok figyelmét felhívja az önkéntes véradásra, valamint az önkéntes véradás általi társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozása. A Felsőoktatási Véradó Hetek keretében a hallgatóknak lehetőségük lesz arra, hogy saját intézményükben tapasztalják meg a segítségnyújtás ezen formáját. A szervezők szándéka szerint országszerte több mint 30 felsőoktatási helyszínen lesz biztosított az intézményi dolgozóknak és hallgatóknak véradási lehetőség.

A kampány Adj vért, legyen ez a flow-d! szlogenjével szólítja meg a fiatalokat, akik ha március 18. és május 17. közötti önkéntes véradásukkor jelzik intézményi hovatartozásukat, automatikusan részt vesznek egy nyereményjátékon. Az ifjú donorok értékes ajándékokat, köztük a nyár számos fesztiváljára nyerhetnek jegyeket és bérleteket.

A véradáshoz személyi igazolvány, TAJ- és lakcímkártya szükséges. A kampányról, a felsőoktatási véradási helyszínekről, valamint a véradás menetéről bővebben a www.ovsz.hu/felsooktatas, valamint a https://veradas.hu/felsooktatasi-veradoverseny oldalakon tájékozódhatnak.

Ahhoz, hogy az egészségügy számára megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészlet álljon rendelkezésre, naponta 1600-1800 önkéntes véradóra van szükség. Ennek biztosítására a Magyar Vöröskereszt országszerte toborozza az önkéntes véradókat, az Országos Vérellátó Szolgálat pedig az önként adott vérből vérkészítményeket állít elő. Egyetlen egység vérből háromféle vérkészítmény állítható elő, így egyetlen véradással a donor három ember életét is megmentheti.


Háttérinformáció:

Magyar Vöröskereszt
Az ország legnagyobb humanitárius szervezete a Magyar Vöröskereszt. Nemzetközi szervezet tagjaként 1881 óta tevékenykedik hazánkban, meghatározó szereplő többek között a magyar szociális ellátásban, katasztrófahelyzetek kezelésében és helyreállításban, a menekültek ellátásában. Mindezek mellett Magyarországon a Magyar Vöröskereszt együttműködik az önkéntes véradók toborzásában és véradóalkalmak szervezésében több mint 80 éve.
www.voroskereszt.hu

Országos Vérellátó Szolgálat
Az Országos Vérellátó Szolgálat jelenlegi szervezeti formájában 2000. július 1-jén jött létre. Állami szervezetként fő feladatai közé tartozik, hogy az ország egész területén biztosítsa a vérellátás tervezését, szervezését és az egészségügyi intézmények vérkészítményekkel való ellátását, a szervfelajánlások központi szervezését és a kapcsolódó mentési feladatokat. Emellett működteti a Központi Várólistát, a Magyar Őssejtdonor Regisztert, továbbá szűrővizsgálatokat és transzplantációs immungenetikai vizsgálatokat végez.
www.ovsz.hu

Nyitókép: Facebook / Magyar Vöröskereszt

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja