SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Véredben van a segítség! - Videóval erősíti a Magyar Vöröskereszt a nyári véradó kampányát

Családinet [cikkei] - 2023-08-11
A Magyar Vöröskereszt és a Dot Creative ügynökség közös kommunikációs kampányt indított, hogy minél több embert buzdítsanak önkéntes véradásra a nyári szezonban. A Véredben van a segítség! kampányukban megmutatják az embereknek, hogyan válhatnak valódi akcióhőssé, miközben egyszeri véradással három életet is megmenthetnek.
Véredben van a segítség! - Videóval erősíti a Magyar Vöröskereszt a nyári véradó kampányát

A magyarországi vérkészlet biztosításához naponta 1600-1800 önkéntes jelentkezésére van szükség a véradó eseményeken. A Magyar Vöröskereszt már 1939 óta szervez önkéntes véradó eseményeket országszerte. Ezeken az eseményeken egy előzetes orvosi alkalmassági vizsgálatot követően bármely felnőttkorú állampolgár adhat vért.

A tanítási szünet végével a hétköznapok részét képző önkéntes véradás ki-kimarad a nyári teendők és programok közül. Ennek ellensúlyozására a Magyar Vöröskereszt hagyományosan nyári mozgósító kampányt szervez, amelyhez idén partnerként a Dot Creative csatlakozott.

Közös kampányukban arra világítanak rá, hogy míg egy akciófilm hőse számtalan alkalommal adja vérét, hogy életeket mentsen, addig a Magyar Vöröskereszt véradó eseményein résztvevő önkéntes véradók számára elég csak egyszer vért adni, hogy három ember életét megmenthessék.

„A Véredben van a segítség! integrált kommunikációs kampány alapját egy kétbalkezes, indokolatlanul sokszor vérét áldozó önjelölt hős történetei adják” – mondja el Surowiak Márton, a Dot Creative kreatívigazgatója. – „Ezeket a történeteket egyszerű, de hatásos képregényes és filmes módon is bemutatjuk, mérlegre állítva, milyen csekély erőfeszítésbe kerül a véradás egy akcióhős áldozataihoz képest.”

Véredben van a segítség! képregény

Nyáron is fontos a véradás, ne feledkezzen el róla!

„Az önkéntes véradás különösen fontos társadalmi ügy” – magyarázza Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésért felelős szakmai vezetője. – „A véradást követően a háromféle vérkészítmény segítségével akár három beteg gyógyulását segíthetjük. Ezért a szlogen: 1 egységnyi vér akár 3 ember életét mentheti meg. A Magyar Vöröskereszt csapatával folyamatosan keressük az újszerű megoldásokat, hogy mindezt bemutassuk és érzékeltessük. Bízunk benne, hogy a Véredben van a segítség! kampány jó eszköz ehhez, és minél többen éreznek motivációt az önkéntes véradáshoz.”

A nyári véradó kampány kreatív elemeivel folyamatosan találkozhatunk a nyár folyamán online és offline formában, így a közösségi médiában, a www.veradas.hu oldalon, illetve óriás- és és citylight plakátokon országszerte.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja