SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így keverik veszélybe saját gyerekeiket naiv szülők a Facebookon

Családinet [cikkei] - 2015-09-24
Van, ami mellett nem akarunk szó nélkül elmenni. Többször írtunk már az Internet veszélyeiről, megosztottunk nem egy, nem két videot. Most konkrét linkkel, adatokkal, viszünk végig egy hazai esetet, hogy ezzel is szemléltessük, van még hova fejlődni internet-biztonság terén.
Így keverik veszélybe saját gyerekeiket naiv szülők a Facebookon

Ragadozók, pedofilok, és gyermekkereskedők hálózata keres új áldozatok után a Facebook segítségével, a felelőtlen szülők által megosztott képek és adatok alapján.

Mindenki azt hiszi, hogy ő nem dőlne be, ő nem kockáztatná a gyereke biztonságát. Ezért most megmutatjuk, hogy de, igen, sajnos Magyarországon sem mindenki gondolkodik  túl sokat, mielőtt cselekedne. 

Beleképzeltük magunkat egy olyan valaki helyébe, aki szép arcú gyerekeket keres, akik egy modell- vagy szerepajánlat kapcsán gyanútlanul, és SZÜLŐI ENGEDÉLLYEL bevihetők az erdőbe.
 

Adott egy modellügynökség, amelyik egy nyilvános Facebook esemény keretében toboroz jelentkezőket egy "gyemek online versenyre", ahova anyukák töltik fel gyermekeik fotóját a versenykiírásnak megfelelően NÉVVEL, SZÜLETÉSI DÁTUMMAL.

Időközben a szervező visszavonta a kiírást, a konkrétumokat tartalmazó részleteket töröltük. (a szerk.)

 

A jelentkezők között gyorsan meg is találjuk az első áldozatunkat, egy csinos kislányt. Neve, kora a fotó fölé kiírva, mi most nevezzük mondjuk Áginak. 

  1. Kattintás az anyuka adatlapjára, aki a fotót feltöltötte. Azonnal kiderül, hogy egy kis településen élnek. Anyuka összes ismerőse publikus, így azonnal megtaláljuk a kislány adatlapját is (a nevét ugye már tudjuk).
  2. A lánynak valószínűleg már több esze van, mint anyukájának, ugyanis nála se az ismerősök, sem a lakhely, sem az üzenőfal adatai nem publikusak, azonban több fotója is nyilvános.
  3. Itt két lehetőségünk van, ha meg szeretnénk találni a lányt. Az egyik, hogy megnézzük a barátai kommentjeit a fotóknál és elkezdünk a barátok között közös nevezőt keresni, vagy visszamehetünk anyuka oldalára, ahol dúskálhatunk az ingyen megosztott információkban, megismerjük az érdeklődési körüket, hobbijukat, a helyeket ahova szeretnek elmenni stb. 
  4. Az első megoldást választottuk, 7 kommentelő barátból 4 ugyanabba az iskolába jár, valószínűleg Ági osztálytársai. Tehát megvan az iskola is, pár kilométerre a lakóhelytől, a közeli nagyvárosban.
  5. Azért feleslegesen nem utazgatnánk, ha nem muszáj, tehát katt. az iskola honlapjára, ahol - mint kiderül -, minden gond nélkül kilistázzák a nebulók névsorát, sőt osztályfotókat is kitesznek, valamint az osztályok órarendjét, hogy tudjuk kb. mikor fog a Ági kijönni az iskolából, ha egy kamu modell-ajánlattal le szeretnénk szólítani!
    (Ezen a ponton félbeszakítottuk a munkát és gyorsan ellenőriztük, hogy vajon a saját gyerekeink iskolája mennyire közlékeny.)
  6. Anyuka adatlapjából elég gyorsan megtudunk még valamit: az ismerősök között megtaláljuk apukát, aki egy fotón se szerepelt eddig, viszont a saját adatlapja szerint egy másik városban él egy másik nővel és két fiatalabb gyerekével.

Fontos megjegyezni, hogy a gyerekek sokkal jobban védik a magánszférájukat, mint a szülők. A kislány a Facebook név szerinti keresőjében nem szerepel, a Google sem ad rá találatot. Ági kommentelő barátai közül sokan hozzá hasonlóan elrejtik a nyilvánosság elől az adataikat – de sajnos nem mindenki, így találtuk meg az iskolát. 

Fentiek leírása jóval tovább tartott, mint maga a művelet; kb. 5 percbe, néhány egér-kattintásba telt megtalálni egy csinos tinédzser lányt, akit kiszúrtunk a Facebookon. A fotelből sem kellett felkelni hozzá. 

Ennél egy picivel több idő valamilyen kamu profillal bejelölni a lányt, vagy az anyukát – mondjuk az ügynökség munkatársa nevében – és minden további adatot, lakcímet stb. kiszedni belőlük.

Ha egyetlen mondatban kéne leírni az egész cikk tartalmát, az ennyi lenne: ANYUKÁK, NE LEGYETEK ENNYIRE FELELŐTLENEK, FIGYELJETEK ODA JOBBAN, HOGY MIT OSZTOTOK MEG A GYEREKEITEKRŐL A NYILVÁNOSSÁG ELŐTT!

Mit tehetsz azért, hogy ne kerüljenek rossz kézbe adataid, fotóid? Bemutatjuk, hogyan kell kezelni a Facebook adatvédelmi beállításait.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja