SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Opticnet Szemléletjavító Szalon

Családinet [cikkei] - 2008-04-22
Villámalkotások a fogyatékosság jobb optikájáért
Április 15-én Szemléletjavító Szalont nyitott Budapesten a magyar optikusokat tömörítő Opticnet. A néhány órás akció keretében a Kézenfogva Alapítvány 100 értelmi és halmozottan fogyatékos pártfogoltja festett képeket az egyesüléstől adományként kapott szemüvegében.
Opticnet Szemléletjavító Szalon

 A megmozdulással arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy jobban elfogadjuk a fogyatékkal élő embereket és a megváltozott munkaképességű társainkat.    

A fogyatékos embereket még ma is nehezen fogadja be a társadalom. Téves elképzeléseink vannak a képességeikről. Sok egészséges embernek az is problémát jelent, hogy nem tudja: mit tehet azért, hogy a rászorulók ne elszigetelten éljenek. A magyar optikusokat tömörítő Opticnet jótékonysági akciójával nekik szeretne példát mutatni: saját erejéhez mérten bárki tehet a fogyatékosok elfogadásáért.

Az egyesülés országszerte közel 10 millió forint értékben adományozott szemüveget a rászorulóknak. Az 500 szemüvegkeretet és a szemüveg elkészítéséhez szükséges vizsgálatokat az Opticnet tagok az ország különböző pontjain, az általuk kiválasztott szervezetnek ajánlották fel, melyek között nyugdíjas otthonok, kisegítő intézmények egyaránt megtalálhatóak. Az 1000 szemüveglencse a Hoya Lens Hungary Zrt. adománya.

A látást javító adománnyal egy időben az Opticnet felhívást intézett a magyar lakossághoz: tanulják meg másképp látni a fogyatékkal élő embereket. Ennek érdekében rekordkísérletbe illő művészeti eseményt szerveztek Szemléletjavító Szalon címmel. Az eseményen vehette át a Kézenfogva Alapítvány 100 értelmi és halmozottan fogyatékos fiatal pártfogoltja az új szemüvegét. A fiatalok az adományként kapott szemüvegben villámalkotásokat készítenek. A képeiken keresztül szeretnék megértetni a nem fogyatékos emberekkel, hogy ők is alkotni, a szépet meglátni képes emberek. Az alkotásokból kiállítást nyílik május 1-én Budapesten az ’56-osok terén (a volt Felvonulási tér) a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el  kampányának nyitó rendezvényén „Ha az én szemüvegemmel látnál...” címmel.                                                                                    

„Félelmeink és előítéleteink miatt szigetelődnek el sérült embertársaink. A fogyatékos emberek sokszor halmozottan hátrányos helyzetűek, többüknek látási problémáik is vannak, mely még inkább nehezíti társadalmi integrációjukat. A felismerést tett követte: országos jótékonysági akciót hirdettünk, és életre hívtuk a Szemléletjavító Szalont. Az adományozott szervezetek visszajelzéséből ítélve, már nem voltunk eredménytelenek” – mondta Bácskai László az Opticnet Hungary Egyesülés vezetője. Kalmár Judit a Kézenfogva Alapítvány program koordinátora hozzáfűzte, hogy „alapítványunk az értelmi fogyatékos és az egészséges emberek párbeszédét szeretné elősegíteni. Ezért örömmel fogadtuk az Opticnet kezdeményezését, hiszen akciójuk által egy lépést megint tehetünk a tudatlanság, a nemtörődömség, az előítéletek és a félelem által kialakult társadalmi tényezők megváltoztatásához, a sérült embertársaink elfogadásáért. ”

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja