SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Innovatív orvosi eszközök érkeznek az Országos Mentőszolgálat pécsi mentőállomására

Családinet [cikkei] - 2023-01-02
Támogatásban részesül az Országos Mentőszolgálat pécsi mentőállomása a K&H Csoport munkatársainak köszönhetően. A K&H gyógyvarázs program keretében a dolgozók SZJA 1% felajánlásaiból a mentőállomás a csecsemők és kisgyermekek ellátásához szükséges vérnyomásmérő mandzsettákat és olyan pulzoximéter szenzorokat kap, amelyek a vérben keringő oxigén arányáról nyújtanak fontos információkat a szakembereknek. Ez az érték azért különösen fontos, mert a keringésleállások nagy része légzési elégtelenségből alakul ki.
Innovatív orvosi eszközök érkeznek az Országos Mentőszolgálat pécsi mentőállomására

A magánszemélyek minden évben felajánlhatják adójuk 1 százalékát egy civil szervezet vagy kezdeményezés részére. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szeptemberben közzétett adatai alapján 2022-ben 1,45 millió ember 10,9 milliárd forintot ajánlott fel 28.795 civil szervezetnek. A K&H Csoport dolgozóinak SZJA egy százalékos felajánlása jóvoltából az Országos Mentőszolgálat pécsi mentőállomása részesül támogatásban.

Elköteleződtek a gyermekegészségügy támogatása mellett

A K&H gyógyvarázs 2004 óta támogatja a hazai gyermekegészségügyet, amiben a cég dolgozói is aktívan részt vesznek. „Eddig a program keretében összesen 850 millió forint értékben, 535 alkalommal kaptak modern, a gyermekek hatékony gyógyítását segítő berendezéseket az intézmények. Az évenkénti 20 milliós pályázati támogatásunk mellett azonban mindig igyekszünk megtalálni a módját annak, hogy más forrásból is segíteni tudjuk a kis betegek gyors gyógyulását. Mivel munkatársaink is elkötelezettek az egészségügy támogatása mellett, most az ő felajánlásaiknak köszönhetően egy újabb mentőállomás kap az életmentéshez szükséges eszközöket” – fogalmazott Horváth Magyary Voljè Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.

A tavalyi SZJA 1% felajánlásokból a mentőállomás olyan vérnyomásmérő mandzsettákat kap, amelyek a csecsemők és kisgyermekek ellátásához szükségesek. A támogatás részei továbbá azok a cserélhető pulzoximéter szenzorok is, amelyeknek segítségével a szakemberek pontos és megbízható adatokat kapnak a vérben keringő oxigén arányáról. Ez az érték gyermekeknél kiemelten fontos, mert a keringésleállások nagy része légzési elégtelenségből alakul ki. „2022 januártól júliusig a pécsi mentők 1644 gyermek pácienssel találkoztak, ebből 840-nel mentési, 804-gyel megfigyelést igénylő szállítási feladat volt. A kapott eszközök nemcsak Pécs és térsége, hanem egész Baranya megye mentőellátásában segítséget fognak jelenteni” – részletezte a támogatás fontosságát Boronkai Tamás, az Országos Mentőszolgálat pécsi mentőállomásának állomásvezetője. „Amikor egy bajba jutott gyermekért sietünk, egyszerre vagyunk mentősök, szerető édesanyák, aggódó édesapák. Célunk, hogy minden mentőegység meg tudja adni a lehető legjobb ellátást a sérült és beteg gyermekek számára. Ebben – a szakmai felkészültségen túl – ezek az eszközök is sokat segítenek.”

Hamarosan ismét bárki felajánlhatja személyi jövedelemadója 1 százalékát a civil szervezetek, köztük a K&H gyógyvarázs számára, így idén még több intézmény juthat innovatív, a pontos és gyors diagnózis felállítását elősegítő eszközökhöz. A programról további részletek itt olvashatók: https://www.khgyogyvarazs.hu/.

Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja