SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Akiknek valóra válhatnak az Álmaik - Az Always ösztöndíjasai

Családinet [cikkei] - 2009-10-07
Az Always meghirdette első ösztöndíj programját azon nehéz anyagi helyzetben lévő fiatalok számára, akik ebben az évben kezdik meg felsőoktatási tanulmányaikat. Az idei évben két tehetséges fiatal lány álmai válnak valóra az Always ösztöndíj programnak köszönhetően. Bartha Éva Lili és Horváth Zsuzsanna, tanulmányi eredményük alapján akár tíz szemeszteren keresztül részesülhetnek az Always 150.000 forintos szemeszterenkénti tanulmányi hozzájárulásában.
Akiknek valóra válhatnak az Álmaik - Az Always ösztöndíjasai

Az idén első alkalommal indította útjára az Always ösztöndíjpályázatát. A program legfőbb célkitűzése, hogy támogassa azokat a hátrányos helyzetű fiatalokat, akiknek anyagi hozzájárulás nélkül nem, vagy csak nehezen lenne lehetőségük az általuk vágyott felsőoktatási intézményben továbbtanulni.

A pályázatra online formában jelentkezhettek a tanulók, melyre már az első évben többszáz jelentkezés érkezett. A zsűri választása hosszas mérlegelés után Bartha Éva Lilire és Horváth Zsuzsannára esett, akik fiatal koruk ellenére határozott célokkal indulnak neki felsőoktatási tanulmányaiknak, valamint tehetségük nem csupán kiemelkedő tanulmányi eredményeikben mérhető, hiszen Lili és Zsuzsanna is dobogós helyezéseket ért el jó néhány tanulmányi versenyen.

Ismerjük meg egy kicsit közelebbről az Always ösztöndíj program nyerteseit:

Bartha Éva Lili
„Reál beállítottságú vagyok, legjobban a geometriát, algebrát szeretem. Rendszeresen indultam a középiskolai matematika, fizika és kémia versenyeken. Francia és angol nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgát tettem. Kis írásaim jelentek meg az iskolaújságban az utóbbi évek során, rajz és képzőművészeti pályázatokon vettem részt, kishangversenyeken szerepeltem.  Zeneiskolai tanulmányokat folytattam hegedű tanszakon, tudok zongorán és szintetizátoron is játszani.


Továbbtanulási célom az SZTE TTIK Matematika szak volt, ezért nagyon örültem mikor megtudtam, hogy felvételt nyertem. Az örömöt csak tetézte az, hogy a Szegedi Tudományegyetem Eötvös Lóránd Kollégium bentlakója lettem. Ez segít abban, hogy az eddig elért eredményeimet megtartsam, és tudásomat tovább fejleszthessem az egyetemi évek alatt is.
Családom igen kedvezőtlen anyagi és lakáskörülménye nem tudja biztosítani a nyugodt és magas színvonalú tanulmányokat céljaim elérésében, hogy jó kutató, oktató és hasznos közösségi ember váljon belőlem, ezért nagy segítséget jelent az ösztöndíj, ami segít nekem abban, hogy maximálisan a tanulmányaimra tudjak koncentrálni.” 

Horváth Zsuzsanna
„Az én álmom, hogy alap- illetve mesterképzésben részesüljek és sikeres tanult felnőtté válljak. Nálam a tanulás és a saját magam képzése állt már kicsi koromtól kezdve az első helyen. Általános iskolásként felfigyeltek rám a tanítóim, nem voltam a legjobb, de megláttak bennem szorgalmamat, hogy az osztály élére kerülhessek idővel. Ekkor kezdtem el úszni és zeneiskolába járni, kezdetben furulyáztam majd pár év után gitárra váltottam, és szenvedélyemmé vált a zene. A középiskolában a Diákönkormányzat elnökévé választottak. Humán szakmacsoportos osztályba jártam, és egészségügyi alapoktatásban részesültem négy évig. Áprilisban az elsajátított tudásomról bizonyságot is tehettem, részt vettem az országos Szakmai előkészítő Érettségi Tantárgyak (SZÉTV) versenyén, ahol 170 ember közül az első helyen végeztem.
A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Karán, ápolás betegellátás szakon, dietetikus szakirányon fogok tanulni. A négy éves alapképzés után, szeretnék a Táplálkozástudományi mesterképzési szakon újabb ismereteket elsajátítani. Az Always által felajánlott összeg segítségével lehetőségem nyílik arra, hogy megvalósítsam az álmaimat, anyagi gondok nélkül tanulhatok. Nem találom magamat egyedülállónak, sokan vannak, akik hasonló helyzetben vannak, mint én, de minden reményem ez a pályázat, az Always segítsége. A hit abban, hogy az álmok valóra válhatnak, akár a mesékben.”

Az Always elkötelezett a fiatal tehetségek segítésében, így az Always ösztöndíj program a következő évben is folytatódik: az always.hu weboldalon 2010 tavaszán újra pályázhatnak azok a 17 és 21 év közötti tanulók, akik a jövő évben kezdik meg első felsőoktatási tanulmányaikat.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja