SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az orrmelléküreg gyulladások gyógyítása homeopátiával

Dr. Sebő Zsuzsanna [cikkei] - 2017-02-16
A cím egy kicsit megtévesztő lehet, mert homeopátiával soha nem egy adott betegséget gyógyítunk, hanem az egész embert, figyelembe véve aktuális panaszait, tüneteit és teljes egyéniségét. A homeopátiás kezelés a páciens többé-kevésbé működő immunrendszerét, meglévő gyógyulási hajlamát erősíti mellékhatások nélkül. Ehhez persze szükség van a homeopátia alapjainak, főbb szabályainak az ismeretére, a fennálló tünetek gondos megfigyelésére és egy jó szerválasztásra.
Az orrmelléküreg gyulladások gyógyítása homeopátiával

A nátha és az ezzel együtt járó vagy ezt követő, enyhébb vagy súlyosabb orrmelléküreg gyulladás, hálás területe a homeopátiás gyógyításnak, akár önállóan, akár a hagyományos gyógymóddal, akár egyéb alternatív terápiával együtt alkalmazzuk.
A kórkép és a tünetek változékonyságából következik, hogy számos szer közül választhatunk. A leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szerekből lássunk most néhányat abc sorrendben leírva.

ARSENICUM ALBUM -t adunk azoknak a betegeknek, akik lüktető, égő fájdalmat éreznek az arcüregek vagy a homloküregek felett, és ez a fájdalom erősödik fényre, zajra, mozgásra. A fájdalom meleg hatására enyhül. Orruk alatt és az orrszárnyakon a bőr kipirosodik, felmaródik, ég. A szagok, főleg a benzin, a kölni és a füstszag, amik nagyon irritálják. Ezek a páciensek legszívesebben egy csendes szobában pihennének, párnákkal a fejük alatt. Általában éjjel egy és három óra között romlik az állapotuk. Szomjasak, de csak apró kortyokat isznak. Jellemző tulajdonságuk, hogy szorongó, izgatott betegek, akik nagyon rendszeretőek, pedánsak.

BELLADONNA: ez a szer azokban az esetekben hatásos, ha a beteg úgy érzi, mintha felrobbanna a feje.  A betegség hirtelen lép fel, heves tünetekkel, a lüktető fájdalom rohamokban jelentkezik, majd elmúlik, hogy aztán újra visszatérjen. Legkifejezettebben a homlok vagy a szem körül érződik a fájdalmas lüktetés, mely erősödik, ha érintik a fájdalmas területet, vagy ha a betegnek előre kell hajolnia. Szemei fényérzékenyek, és minden külső inger (hang, érintés, szag) fokozhatja a panaszait.  Arcuk kipirult, pupilláik tágak. Egy kiadós izzadás után jobban érzik magukat.

CINNABARIS: a megbetegedés hátterében valamilyen nyirkosság áll (idő, fürdő, átázás) Homloktáji fejfájás, orrgyöki nyomás érzet, sárga, sárgászöld csomókat tartalmazó, gennyes, bűzös, maró orrváladék jelentkezik. Panaszai éjjel fokozódnak. Napsütés, szabad levegő javít a beteg állapotán

HEPAR SULPHURIS: hideg hatására betegszik meg az egyébként is nagyon fázós beteg, aki ennek ellenére hajlamos a verejtékezésre, de szemben a Belladonnával, az izzadás után nem könnyebbül meg. Szúró, szálkaszúráshoz hasonló fájdalmai vannak akár a torkában, akár a melléküregek felett. Az orrából sűrű, sárgászöld genny ürül, mely bűzös, kisebesíti az orr nyílások környékét. Ingerlékeny beteg, semmi nem tetszik neki. Ha törődnek vele az a baj, ha békén hagyják, elhanyagolva érzi magát, mindenre morog. Jobban érzi magát, ha melegen betakarózik. Jellegzetes a fejbőr érzékenysége, mely olyan kifejezett lehet, hogy fésülködni sem tud.

KALIUM BICHROMICUM: éles fájdalom az orrban és a melléküregek területén, de legkifejezettebb az orrgyöknél, amit a beteg egy ujjal mutat meg az orvosnak. Az orrváladék olyan, mint a nyers tojásfehérje, fehér, tapadós, nyúlós. Az orrban könnyen vérző sebek jelenhetnek meg. Hidegtől a tünetek romlása, míg a melegtől, gőzöléstől a javulása figyelhető meg. A lehajlás szinte elviselhetetlenné teszi a beteg fájdalmát, míg a felülésnél szédülés, hányinger jelentkezhet. Kívánja a meleget és a meleg italokat. A panaszai fokozódnak éjszaka és gyakran az ébredéskor is.

KALIUM IODATUM: bőséges, maró, piszkos színű orrváladék, melyet az orrban és a melléküregek felett égő, lüktető érzés kísér. Úgy érzi, mintha az orrgyökét szorítaná valami. Nem tűri a meleget, az érintést, viszont a mozgás, hűvös levegő segít rajta. 

LACHESIS: jellemző az orr dugulásával járó nátha, amit nehezen ürülő, jellegzetesen gennyes-véres váladék kísér. Mindehhez heves tüsszögési rohamok is társulnak. A beteg szinte elviselhetetlen fájdalmat érez a melléküregek felett, amíg az orrát nem tudja kifújni, amíg a váladékozás, orrfolyás nem indul meg. Amint ez beindul, hatalmas megkönnyebbülést érez. A baloldali arcüreg érintettsége a leggyakoribb. A páciens nem tűri a melegítést, számára elviselhetetlen a másoknak oly nagy segítséget nyújtó lámpázás, infralámpázás.

MERCURIUS SOLUBILIS: egyre sűrűbbé váló, sárgászöld, zöld, igen agresszív, maró, bűzös orrváladék jellemző, ami nehezen ürül. Az orrjáratban és az orrszárnyakon kifekélyesedő sebek alakulnak ki. Úgy érzi, mintha egy satuban lenne a feje, és a szélsőséges hőmérséklet (hideg, meleg) hatására fokozódik a fájdalma.
Kellemetlen, áporodott szájszaga, szájíze van, melyet fokozott nyálképződés kísér. Főleg éjszaka erősen izzad, orrvérzések jelentkeznek és éjszaka minden tünete romlik.

PULSATILLA: ha az orr éjjel (fekve) dugul, nappal folyik, az orrváladék sűrű, sárga, kenőcsös állagú, viszonylag könnyen ürül ez a választandó szer. Megerősíti a választás helyességét, ha a meleg, fülledt levegő a tüneteket rontja, szabad levegő javítja.  Ezt a szert igénylő betegek szeretik, ha törődnek velük, ha vigasztalják őket, könnyen sírva fakadnak.
Összességében a tünetek, az orrváladék változékonysága, ami nagyon jellemző. Gyakran lépnek fel a hurutos állapotot kísérő emésztőszervi panaszok. A Pulsatilla az egyik leggyakrabban sikerrel alkalmazott szer hurutokban.

A fenti szereket C, CH 15-30 potenciában kell szedni, a tünetek felléptekor, akár ½ óránként három-négy alkalommal, majd a későbbiekben a bevételek között tartsunk hosszabb (6-12 órás) szüneteket. Fontos, ha a tünetek változnak, térjünk át az új állapotnak megfelelő másik szerre. Sikertelenség esetén, vagy ha a homeopátiában járatlan valaki, kérje inkább homeopata segítségét.
Bár a homeopátiás kezelés jó eséllyel megakadályozza a rosszabbodást, a szövődmények kialakulását, ezek gyanúja esetén időben forduljanak szakorvoshoz.

Fotó: samotrebizan / 123RF Stock fotó

Dr. Sebő Zsuzsanna


Dr. Sebő Zsuzsanna
Gyermekgyógyász, homeopátiás tanácsadó

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/922-93-09
E-mail: sebozsuzsa@gmail.com
Honlap: www.homeoduo.hu (fejlesztés alatt)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja