SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

D+ Mozgalom

Családinet [cikkei] - 2015-02-09
“Legyen végre egy kis rock’n’roll a diabéteszben!" -gondolta Kovács Áron, amikor életre hívta a D+ (D plusz) Generation-t. A zenész-műsorvezető 33 éve él 1-es típusú diabétesszel és második gyermeke születése ébresztette rá, hogy ideje megosztania másokkal is azt a tudást és tapasztalatot, amivel sikerült teljes életet élnie úgy, hogy cukorbetegsége szinte semmiben nem hátráltatta
D+ Mozgalom

Áron szerint a diabétesz kezelés ma Magyarországon szinte teljesen figyelmen kívül hagyja a betegség lelki “szövődményeit”, pedig ez legalább olyan fontos, mint magának a betegségnek a gyógykezelése! Lelki támogatás, pozitív útmutatás és motiváció nélkül, pusztán egy “kezelési útmutatóval” a zsebében egy friss cukorbeteg nagyjából azt éli át, mintha a jogosítvány megszerzése után az oktató egyből rajthoz állítaná egy Forma 1-es versenyen “Viszlát, sok sikert!” felkiáltással. – Így nem csoda, hogy a cukorbetegek nagy többsége nem fogadja el betegségét, nem tud megbarátkozni vele, kudarcnak, megoldhatatlan problémának éli meg, vagy egyszerűen struccpolitikát folytat.

A D+ Generation azért jött létre, hogy szembe menjen ezzel a jelenséggel! A cukorbetegséged olyan, amilyen Te vagy! Szinte kizárólag a Te hozzáállásodon múlik, hogy keresztként éled meg a dolgot, vagy észreveszed a pluszokat benne és nem mondasz le az álmaidról!

A D+ teljes csapata érintett, hisz Áron, Eszter és Lilla “cukkerek” (ahogy ezt a D+-nál hívják), Gabi pedig diabéteszből szakvizsgázott. Pontosan tudják, hogy szemben az általános hozzáállással a cukorbeteg embereknek nem csak számok, adatok, főleg nem rémisztő statisztikák kellenek, hanem emberség, példamutatás, hitelesség, megértés, célok, szolgáltatások, önbizalom, segítség és szeretet! Előbb látniuk, azután tapasztalniuk kell: Nincs lehetetlen!

A csapat:

Kovács Áron a D-plusz Generation alapítója 9 éves kora óta cukros. Azzal a céllal verbuválta össze csapatát, hogy megmutassa a cukorbetegeknek, nem kell rettegni állapotuktól, nem szabad akadályként felfogni a diabéteszt, igenis bármit elérhetnek, amit megálmodtak.

Ruttner Eszter is cukorbeteg, már több mint 20 éve. Tanácsadóként különféle újításokon dolgozik, elszántan keresi a fejlesztési lehetőségeket. Egy olyan mobil alkalmazás fejlesztésében is részt vesz, amely sok cukorbeteg számára nyújthat majd támogatást a mindennapokban.

Dóka Gabriella a mozgás megszállottja. Edzéstervet, videóblogot készít, melyeket cukorbeteg tanítványainak mérési adataival egészít ki, ezzel is támogatva a sportolni vágyókat, hogy átszakíthassák a célszalagot.

László Lilla is 9 éves kora óta diabéteszes. A csapat dietetikusaként és táplálkozási tanácsadójaként saját tapasztalataival, élményeivel és nem utolsó sorban kreatív receptjeivel színesíti életünket.

Drazsé, a kaméleon a D+ kabalája, aki vidám természetén kívül azért került be a csapatba, mert bámulatosan alkalmazkodik környezetéhez, éppen úgy, ahogy a cukorbetegeknek is alkalmazkodniuk kell az adott élethelyzethez.

Küldetésünk:

A D+ kampány elsődleges célja, hogy olyan komplex életmódot és szemléletet kínáljon, melynek jegyében a diabéteszesek egészséges társaikkal együtt teljes értékű emberként élvezhetik a mindennapokat. Ennek megvalósítása érdekében a D+ kampány összefogja a diabétesszel közvetlenül, vagy közvetetten érintetteket és az egészséges életmód iránt elkötelezetteket egy olyan közösség építése érdekében, melyek tagjai valós megoldásokat, üzeneteket és motivációt igényelnek - fehér köpenyek és riogatás helyett. A 2015 évi kampány egyik fő motívuma egy maratoni futóverseny. Tekintettel arra, hogy Magyarországon minden 10. ember cukorbeteg, így rokonokon- és ismerősökön keresztül várhatóan a lakosság nagy része találkozni fog a 2015-ben induló D+ kampánnyal.

Tevékenységek

D+ Tv az interneten, ahol a saját főzőműsortól kezdve, a maratonra való felkészülésen át az érdekes kísérletekig bemutatunk mindent rövid, dinamikus, mai trendnek megfelelő videókban!

D+ nap – Lilla összeállít minden héten egy D+ napi menüt, hogy lépésről lépésre vezessük be az egészséges táplálkozásba azokat, akiknek a hirtelen váltás nehezebben megy.

D+ sport – Gabi a Méry támogatásával olyan sporttal kapcsolatos méréseket végez egy kontrol csoporton, ami egyedülálló a magyar diabétesz kezelésben. Az internetről elérhető webes-edzésébe beépíti a várható vércukorszint változást is, segítve ezzel azokat, akik edzenének, de félnek a hipoglikémiától.

DietOn® - egy a maga nemében világelső mobil alkalmazás, mely a betáplált egyéni jellemzők ismeretében egyedülálló prediktív tulajdonságainak - azaz a jövőre kiható ajánlásainak - köszönhetően támogatja a felhasználókat a vércukor értékek megfelelő szinten tartásában, megkönnyítve ezzel a cukorbetegek mindennapi életét.

A DietOn®:    

  • bárhol, bármikor elérhető, „zsebben tartható” tudást biztosít,
  • lehetővé teszi a múltbeli események egyéni elemzését és a meglévő tapasztalatok alkalmazását a jövőbeli hibák megelőzése érdekében,
  • egyesíti a tények, a tapasztalatok, és a legkorszerűbb technológiák előnyeit annak érdekében, hogy
  • praktikus támogatást nyújtson és könnyebb legyen a diabétesszel együtt élni, így a cukorbetegek mindennapjai ne a betegségről szóljanak, hanem az egészséges életmódról.

Az vércukor-, étkezési- és egyéb adatok azonnali elemzése, grafikus megjelenítése, kezelőorvossal történő megosztási lehetősége mind hasznos segítséget nyújt az időnként bárkivel előforduló hibák megelőzésében, és ezáltal az egészséges életmód megvalósításában.

D+ MARATON az elfogadásért

42-33-42 Áron 42 évesen, 33 év diabétesszel a háta mögött lefutja életében először a 42 km-t! A Maraton olyan felület, ahol nincs mellébeszélés, vagy megcsinálod, vagy nem...  A 42-33-42 projekt túlmutat önmagán, hiszen a kemény sportteljesítmény mellett hatalmas közösségformáló ereje van! Ha nem is ilyen emberpróbáló sportteljesítmények formájában, de a mozgás, a kiegyensúlyozottság, az öröm, a siker és leginkább az elfogadás tekintetében mindenképp. Áron felkészülését, mint egy web-sorozatot lehet majd követni a dplusz.com–on, ahol olyan problémákkal néz majd szembe és talál rájuk megoldást, mint bármely cukker a saját élete folyamán!

Rendezvényeink 2015-ben:

  • Április 18:  Vivicittá Családi futás
  • Április 19:  Vivicittá félmaraton Áron részvételével
  • Május 23: Családi sorverseny, 10 próba (Játékos vetélkedők)
  • Június: Velencei tó kerülés biciklivel
  • Augusztus: D+ sporttábor
  • Szeptember 12: D+ Maraton
  • December 5: Kosaras Mikulás kupa Csepelen 
  • Játék + Sport: Km gyűjtés a Diabetes elfogadásáért és elfogadtatásáért (telefonos applikáció)

Hetente-, ill. havonta ismétlődő programok:

  • Széleskörű betegtalálkozók és rendezvények havonta
  • Nike futóklubbal közösen szervezett futóedzések hetente
  • Hetente Nike futóklub

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
A szerkesztő ajánlja