SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A bőség zavara, vagy a választás valódi szabadsága?

Frányó Zsófia [cikkei] - 2011-01-10
Az alternatív terápiák megismeréséről.
A bőség zavara, vagy a választás valódi szabadsága?

Manapság, ha megbetegszünk, kevesen fordulunk szüleinkhez, nagyszüleinkhez, bízva abban, hogy ők jól bevált hagyományos gyógymódokkal segíthetnek rajtunk. Esetleg ismerőseink körében találunk még bölcs öregeket vagy egészséges életmódra törekvőket, akiket megkérdezhetünk, de a legáltalánosabb megoldás, hogy a nyugati orvostudomány eszközeihez folyamodunk, gyógyszert szedünk.

napszikra

Még kevésbé tudjuk, mitévők lehetnénk, ha lelki nehézségekkel küzdünk. Orvoshoz nem megyünk, félünk, hogy „még a végén ránk bizonyít valami pszichés problémát”, más lehetőségeket pedig alig ismerünk. Jó esetben vannak barátaink, bizalmasaink, akivel meg tudjuk osztani gondunkat.

Pedig a lehetőségek tárháza igen bőséges, napjainkban egyre több alternatív terápia kerül a köztudatba, ám fogalmunk ezekről ködös, csak sejtjük, mit is csinál egy kineziológus, művészetterapeuta vagy mentálhigiénés szakember… A kínálat az ismerethiány miatt frusztráló lehet, azonban a módszerek folyamatos bővülése csodálatos dolog, ha tudunk élni velük!

Hogyan indulhatnánk személyes problémánk megoldásának nyomába? Valahogyan meg kell találnunk a számunkra legmegfelelőbb módszert. Ehhez néha több lehetőséget is ki kell próbálnunk, míg megleljük az igazit, ám már az első lépésekhez is tájékozódnunk kell. Sokan barátoktól, ismerősöktől szereznek ismereteket, vagy olyan emberhez fordulnak, aki már megbirkózott az övékhez hasonló problémával. Mások az internet végtelenjében keresgélnek. Első lépésnek ez persze tökéletes, ám egy pozitív benyomáson, vagy éppen objektív leíráson kívül mélyebb, személyes tapasztalatot egyetlen weboldal sem nyújthat.

Bárhogy is indulunk a megoldás felé, annak kulcsa nyitottságunk megőrzése. Jó, ha bizalmat szavazunk egy-egy módszernek, kipróbáljuk, még ha kétkedők vagyunk is. Egy lehetőséget minden segítő terápia megérdemel, hiszen talán megoldja legnagyobb gondunk! A hitet önmagunkba kell vetnünk, hinnünk kell abban, hogy túl tudunk jutni nehézségeinken!

Amennyiben kedves olvasóm szeretnél többet megtudni egy-egy módszerről, a közeljövőben a Napszikra Terápiás Stúdióban különleges lehetőség nyílik több különböző holisztikus terápia alapos megismerésére és kipróbálására. A Stúdió nyílt napokkal mutatkozik be január 15-16-án, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További információk, részletes program és jelentkezés a Napszikra Terápiás Stúdió honlapján: http://www.napszikra.hu/node/369

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja