Kiszedte az alvó 15 hónapos babája szemöldökét, szétszedték a kommentelők

Kercsó Dorottya - 2019-06-25
Valóban zavaró a megszokottnál sűrűbb szemöldök egy kisgyermeken? Ha az, tényleg akkora bűn kicsit igazítani rajta? Az ártatlannak tűnő kérdést egy anya tette fel a Reddit közösségi oldalon, és nem várt - köztük igazán elgondolkodtató - reakciókat kapott.
Kiszedte az alvó 15 hónapos babája szemöldökét, szétszedték a kommentelők

„Azért itt teszem fel a kérdésemet, mert tagja vagyok több anyukás csoportnak, és nem szeretném, ha ezért is ítélkeznének felettem” – kezdi a kérdését a névtelenséget választó anya, majd folytatja a történetét: 15 hónapos kislánya már „szőrösen” született. A haja dús, a szempillái hosszúak, viszont az utóbbi 4-5 hónapban már középen össze is nőtt a szemöldöke.

S hogy mit tehet ilyenkor egy gondos anya? Az említett nő a következő megoldáshoz folyamodott: „Úgy döntöttem, esztétikai okokból kiszedem a szemöldökét, mikor alszik. Ha felébred, abbahagyom. Néhány nap alatt végeztem is vele.”

Néhány nap múlva az anya egy barátnője döbbenten kérdezte, mi történt a kislány szemöldökével, mire ő őszintén elmesélte az esetet. A barátnő szinte sokkot kapott a hír hallatán, hogyan lehet ilyet tenni egy kicsi gyermekkel. A nő nem érzi, hogy bármi rosszat tett volna, az apuka szerint pedig egyszerűen túlgondolja az egész kérdést.

Bizonytalanságában a Reddit közösségéhez fordult tanácsért, ahol elgondolkodtató válaszokat kapott. Volt, aki egyszerűen csak hitetlenkedett, hogyan lehet egy kisbaba szemöldökével foglalkozni, mások ennél mélyebben belementek a témába:
„Anyámnak minden, a külsőmet érintő megjegyzése belém égett, és még felnőttkoromban is kísért, pedig biztos vagyok benne, hogy ő már nem is emlékszik ezekre” – írja egy kommentelő. Egy másik elmeséli, hogy édesanyja és a nagymamája rendszeresen élcelődtek a sűrű szemöldökén, aminek az lett a vége, hogy kényszeresen elkezdte tépkedni nem csak azt, hanem a szempilláját és a haját is. Most 25 éves, szempillája nincs, a fejét kopasz foltok borítják, a betegségének neve is van: trichotillomaniának, kényszeres szőrtépkedésnek hívják.

„Nem emlékszem annak a gyereknek a nevére, aki a „bajszom” miatt csúfolt, arra azonban igen, milyen fájdalmas érzés volt, amikor anyám ezután csipesszel tépte ki az ajkam felett nőtt kis szőrszálakat” -  írja egy másik hozzászóló.

A válaszolók többsége úgy tartotta, hogy az ilyen korán elkezdett szépészeti beavatkozásoktól egyenes út vezet az önbizalomhiányhoz és a testképzavarokhoz. Sokak szerint még a füllyukasztással is érdemes kivárni azt a kort, amikor a gyermek már maga kéri ezt. A szemöldök pedig természetes állapotában is nagyon szép, semmi értelme addig hozzányúlni, amíg azt a kislány nem igényli.

„Olyan nincs, hogy egy gyerek a szemöldöke miatt csúfolja egy társát. Az ilyesmi csak a felnőtteknek tűnik fel” – véli egy hozzászóló.

(Kapcsolódó cikkünk: Lányos szülők: ne csináljatok mini nőket a kislányaitokból!)


Te mit gondolsz? Kiszednéd a babád szemöldökét? Elítéled azt, aki ilyet tesz?

Kép: emrahozaras / pixabay

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.