Baba

A természet mindent úgy rendezett el, hogy a baba a lehető legkönnyebben tudjon az anyamellből táplálkozni. Nézd meg az alábbi másfél perces kisfilmet, és engedd, hogy lenyűgözzön, milyen tökéletes is az emberi test!
A kis csendes-óceáni ország, Vanuatu a klímaváltozás egyik fő vesztese, ezért nem csoda, hogy itt léptek életbe a világ legszigorúbb környezetvédelmi rendelkezései is. Az eldobható műanyag zacskók és evőeszközök után hamarosan az egyszer használatos pelenkák is eltűnnek majd a szigetről - írja a The Guardian.
A rekkenő hőség és a változó légnyomás nem csak a felnőttek számára izzasztó és teszi nehezebbé a napokat. A kisbabák is rosszabbul viselik ezt az időszakot, így fontos, hogy maximálisan figyeljünk igényeikre. A picik táplálkozási szokásai is változhatnak ebben az időszakban, így most, a Czeizel Intézet laktációs szaktanácsadását vezető szoptatási tanácsadó, Bocskainé Irci elmondja, mire érdemes kiemelten odafigyelnünk ezeken a napokon.
Valóban zavaró a megszokottnál sűrűbb szemöldök egy kisgyermeken? Ha az, tényleg akkora bűn kicsit igazítani rajta? Az ártatlannak tűnő kérdést egy anya tette fel a Reddit közösségi oldalon, és nem várt - köztük igazán elgondolkodtató - reakciókat kapott.
Vállalati önellenőrzés során idegen anyagot - almakocsányt találtak az osztrák előállítású almaporban, amelyet csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt müzlik és kekszek készítéséhez használtak fel. Az almakocsány darabokkal esetlegesen szennyezett termékekből a magyar Müller üzletekbe is érkezett. A cég visszahívta a problémás termékeket.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) új ajánlása szerint kétéves koruk előtt ne ültessék semmilyen képernyő elé passzívan a gyerekeket a szülők, gondviselők.
A mai szülők kisbabájuk számára olyan terméket keresnek, amely nemcsak tökéletesen tisztít és ápol, de környezetkímélő módon állítják elő. Sokéves fejlesztés eredményeként így született meg az új Pampers Pure pelenka és popsitörlő család, amelynek áprilisi bevezetésével együtt a Pampers és a Rossmann bölcsődéket támogató programot indít.
A babaápolás terén vezető Pampers Premium Care termékcsaládja áprilistól megújult formában örvendezteti meg a szülőket és a kisbabákat.
10 év alatt több mint 30 baba halálát okozta a termék: a Fisher Price ezért 4,7 millió forgalomban lévő Rock n Play elnevezésű babapihenő széket hív vissza. A visszahívás ugyan csak az USA-ra érvényes, internetes rendeléssel akár Magyarországon is lehet a termékből.
Ha te is abban a hitben éltél eddig, hogy a szoptatás az egyetlen olyan tevékenység a kisbaba körül, amelyet az apa nem tud elvégezni, ideje felülvizsgálnod ezt a nézetedet. A japánok szerint ugyanis még ez is megoldható.
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.