SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hajszárítóval próbálta gyógyítani - összeégette kisbabáját egy magyar apa

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2017-07-04
Az interneten látott módszer alapján hajszárítóval próbálta kezelni 13 napos babája hasfájását egy férfi. A csecsemő hasa és lába életveszélyesen összeégett, jelenleg is küzdenek az életéért - értesült a Blikk.
Hajszárítóval próbálta gyógyítani - összeégette kisbabáját egy magyar apa

Korábban példa nélküli balesethez riasztották a mentőket június 29-én. Egy apa az interneten látott módszer alapján a hajszárító meleg levegőjével próbálta elmulasztani babája hasfájását. A kicsi hasa és lába olyan súlyosan összeégett, hogy először kábító hatású fájdalomcsillapítót kellett adni neki, jelenleg pedig intenzív osztályon küzdenek az életéért.

Az ügyben az Érdi Rendőrkapitányság nyomoz, a gyanúsítottat egyelőre nem hallgatták ki. A lapnak nyilatkozó dr. Kónya Tamás ügyvéd szerint először azt vizsgálják meg, hogy a férfi beszámítható-e. Ha nem, kényszergyógykezelésre küldik, de ha igen, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt egytől öt évig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

Az internet tele van hasonló gyógymódokat hirdető videókkal. Az egyik ilyen felvételen külön kitér a hölgy arra, hogy ne ijedjünk meg, ha a hajszárító nyomán bőrpír keletkezik, ez csak annak a jele, hogy a rossz energia éppen hagyja el a testünket.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány felhívja a szülők figyelmét arra, hogy senki ne az interneten található megkérdőjelezhető praktikákkal kezelje a gyerekét, hanem kérdéses esetben forduljon inkább orvoshoz.


A kisbabák hasfájása

A csecsemők hasfájása rejtélyes jelenség. Az első fél évben minden bizonytalan eredetű sírást ezzel szokás magyarázni (ahogyan a második félévben a fogzással.) A gyanú általában megalapozott: egy újszülött naponta a testsúlya 10-20 százalékának megfelelő anyatejet fogyaszt, ami megterheli az emésztőrendszerét. Ez a probléma rendszerint 2-3 hónapos korra elmúlik, négy hónapos kor után pedig már nem szabad, hogy gondot okozzon.

  • Megelőzhetjük a hasfájást, ha szoptatós anyaként kerüljük puffasztó ételeket, az első hat hétben pedig nem iszunk tejet. A különböző tejszaporító teák is tartalmazhatnak ánizst és édesköményt, amire szintén érzékeny néhány csecsemő. Ha ilyet tapasztalunk, inkább térjünk át másik készítményre, esetleg valamilyen homeopátiás szerre.
  • A babát szoptatás után büfiztessük, hogy kiengedje a lenyelt levegőt. Ha nehezen kakil, a térdeivel körözzünk gyengéden a pocakja felé, ez segíti a szelek távozását is.
  • Sokat segít, ha dédelgetjük, testközelséget biztosítunk számára. Használhatunk hordozókendőt is, nagyszerű találmány, mindkét kezünk szabaddá válik, miközben a baba nyugalomban szuszog rajtunk.
  • A meleg is jó hatással bírhat, de nem hajszárítóból. Vasaljunk inkább át egy textilpelenkát, és azt helyezzük a baba pocakjára.
  • Tápszeres csecsemőknek az elején HA-s készítményt adjunk, nagyon bukósaknak pedig AR-est. Fontos, hogy megfelelően válasszuk ki a cumisüvegen található lyuk méretét is: ha túl nagy, akkor túl gyorsan is fog enni a baba, ha pedig túl kicsi, akkor nagyon meg kell dolgoznia az ételért, és eközben is sok levegőt nyelhet. Mindkettő okozhat hasfájást.
  • A patikákban vény nélkül kaphatóak hasfájás elleni készítmények is - ezekről használat előtt kérjük ki szakember véleményét.

Kép: Magyar Gyermekmentő Alapítvány / Facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja