SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Beibeo-Art művészeti központ

- 2016-08-04
Sokan, saját maguknak "felírt" terápiaként jönnek el hozzám, hogy egy kicsit kiszakadjanak a hétköznapok monotonitásából, alkothassanak valamit minden kötelezettség nélkül, és fantasztikus, amikor a végén odajönnek, megölelnek, és úgy búcsúznak.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Beibeo-Art művészeti központ

Mi a vállalkozás neve?

Beibeo-Art művészeti központ

Mivel foglalkozik a vállalkozás?

Vállalok festett vagy rajzolt portré készítést, tartok rajz és festő tanfolyamokat, festő workshopokat, illetve cégeknek csapatépítő tréningeket. Emellett pedig szakkör keretében igyekszem a gyerekek tehetséggondozásában is részt venni.

Mikor indult?

A vállalkozást jelenleg még egyéni vállalkozóként viszem, amit 6 évvel ezelőtt indítottam, akkor még egy teljesen más üzleti céllal. A portrékészítést 4 évvel ezelőtt kezdtem el, és másfél évvel ezelőtt pedig a tanfolyamokat, először csak rajz, majd idén kibővült a festéssel, a workshopokkal, illetve a csapatépítő tréningekkel.

Hogyan segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet, vásárlóidat?

A segítséget elsősorban a tanfolyamok, workshopok adják az ügyfeleim részére, hiszen a művészet segítségével olyan hihetetlen élménnyel gazdagodnak, amit legnagyobb részük óriási csodának él meg. Sokan, saját maguknak „felírt” terápiaként jönnek el hozzám, hogy egy kicsit kiszakadjanak a hétköznapok monotonitásából, alkothassanak valamit minden kötelezettség nélkül, és fantasztikus, amikor a végén odajönnek, megölelnek, és úgy búcsúznak. Nagyon sokan vannak közülük, akikkel a tanfolyam vége után is tartom a kapcsolatot, de bárki bármikor kérdezhet, jöhet hozzám, szívesen segítek! A legutóbbi csapatépítő tréninget például a kislányom akrobatikus rock&roll csapatának tartottam, és a 9-10 éves gyerekek annyira élvezték, hogy öröm volt nézni, ahogy percről-percre egyre jobban kovácsolódtak össze.

Ha úgy nézem, a portréim is „segítenek”, hiszen egy teljesen egyedi ajándékozási lehetőséget nyújt annak, aki adja, és ezáltal még nagyobb örömöt annak, aki kapja.

Mi a vállalkozásod célja, mit szeretnél elérni vele?

Célom az, hogy minél több emberben tudatosuljon, hogy a művészet és nem kimondottan a rajzolás, és a festés, hanem minden más kreatív tevékenység egyfajta terápiaként, önismereti tréningként is jelen lehet az életünkben. Sok mindenre gyógyír, a léleknek, az egyéneknek, és az alkotás, túl az általa okozott örömön, az egyik legjobb önbizalom fejlesztő eszköz. Szeretném, ha a gyerekeknek a rajzolás nem az iskolában elvárt feladatok megoldása lenne, hanem újra az egyik legősibb önkifejező eszközként használnák. Egy-egy alkotás folyamán olyan felismerések születnek, amelyek fejlesztőleg hatnak az ember egészséges egójára, de volt már rá példa, hogy valaki éppen a saját gyengeségeit ismerte fel.

Mindemellett igyekszem a művészetet, a munkáimat, elsősorban a referenciának készült képeket felhasználni arra, hogy egy –egy alapítványt támogassak, és ezáltal egy kicsit előtérbe kerüljön az áldozatos munkájuk. Tavaly a Bliss Alapítványnak ajánlottam fel jótékonysági árverésre a rajzaimat, idén pedig a Dévény Anna Alapítványnak. Ez egy nagyon egyszerű módon zajlik. A referencia képeimet (általában ismert személyek), kiteszem az oldalamra egy megadott árral, ha valaki szeretné megvásárolni, elküldöm az alapítvány számlaszámát, oda kell utalnia, és ha ezt igazolni tudja, már küldöm is a képet. De volt már példa arra is, hogy képző művészek fogtak össze egy nemes cél érdekében, saját munkájukat felajánlva, és igyekszem ezekben is részt venni. Maga az alkotás óriási érzelmi töltettel rendelkezik, ezért ezt kihasználva, és az erejét felhasználva támogatni lehet olyan intézményeket, amelyek fontos társadalmi szerepeket vállalnak fel, jelenlétük sok ember életében meghatározó.

Nagy álmom egyszer egy tehetséggondozó központ létrehozása, és a tehetséges fiatalok támogatása.

Mennyi idő kellett, hogy beinduljon a vállalkozásod?

Ez egy nagyon érdekes dolog, hiszen az egész hobbinak indult, és a családom, és ismerőseim szórakoztatására osztottam meg a rajzaimat, amikor már úgy éreztem, hogy a nyilvánosságnak is megfelelő, majd egyszer csak jöttek a kérdések, hogy nem készítenék-e megrendelésre. Emlékszem pont Karácsony előtt volt, és azt vettem észre, hogy napi 2-3 megkeresés érkezett a rajzokkal kapcsolatosan. Tehát, ha így vesszük, rögtön az elején elindult volna, de mivel eszembe sem jutott, hogy erre többet is lehetne alapozni, és mellette másik munkám is volt, nem foglalkoztam vele annyit, így az elején leosztva havi egy két megrendelésem volt. Utána fokozatosan egyre többen jöttek úgy, hogy XY ajánlott, küldte, stb. Tavaly pedig már eljutottam odáig, hogy a Karácsonyi rendeléseket november közepén „le kellett zárnom”, mert nem tudtam volna a később érkezőkkel időre elkészülni. A tanfolyamok is (lekopogom), folyamatosan mennek, havi 3 hétvégém fogalt, de így is, egy-másfél hónapra tudok időpontot adni.

Miért pont ebbe a vállalkozásba kezdtél?

Ezt az élet alakította így. Nekem mindig szükségem volt egy biztos pontra az életemben, így nehezen tudtam volna elképzelni, hogy egyik pillanatról a másikra vállalkozó leszek, ugyanakkor ennek teljesen ellentmondva, titkon mindig vágytam arra, hogy a magam ura legyek. Amikor azt vettem észre, hogy egyre többen keresnek meg, az oldalamat, és az ott megosztott munkáimat egyre többen kedvelik, tudatosult, hogy ez már régen több mint hobbi. Innen pedig egyenes út vezetett ahhoz, hogy a tevékenységi körömet bővítve minél több szolgáltatást tudjak nyújtani.

Mennyi ideig készültél rá, mi kellett, hogy belevágj?

A portrékészítés magától jött, a megrendelők kerestek meg, vagy ismerősök ajánlottak, viszont a tanfolyamokat, a workshopokat, a csapatépítő tréningeket 2-3 olyan év előzte meg, amíg végre úgy éreztem, hogy készen állok arra, hogy a tapasztalataimat másokkal is megosszam. Amikor elhatároztam, tudatosan készültem fel rá. Kidolgoztam a menetét, üzleti tervet készítettem, helyszínt kerestem, hirdetést adtam fel. Tulajdonképpen itt tudatosult bennem, mi minden lehetőségem lenne, amit nem szabad elszalasztanom. Folyamatosan újdonságokon gondolkozom, ami egy kicsit más, az, amúgy lassan telített piacon.

Hogyan teremtetted elő az induláshoz szükséges tőkét?

Az első befektetéseim nem nagyon voltak nagy összegek, hiszen „csak” papírt és ceruzát kellett vennem hozzá. A tanfolyamok indulásánál pedig már összegyűlt annyi eszköz, amit az első időszakokban fel tudtam használni, később, pedig ami kellett, a befolyó összegekből finanszíroztam. Mindig hittem abban, hogy minimális tőkével is lehet vállalkozni, bár tény, hogy nekem nem a megélhetésem függött a vállalkozás sikerétől, mivel volt mellette biztos jövedelmem is. Ennek ellenére hiszem, és tapasztalom is, hogy a kitartó munka és hit előbb-utóbb meghozza gyümölcsét.

Mit szólt a családod, szűkebb környezeted, amikor belevágtál a vállalkozásba, támogattak-e?

Maximálisan támogattak, hiszen tisztában voltak vele, hogy az életem része a rajz és a festészet. Talán a Férjem még jobban is hitt bennem az elején, mint én magam. Amikor elbizonytalanodtam, Ő volt az, aki biztatott, hogy kezdjem el, bízzak magamban, és sikerülni fog, veszíteni valóm nincs. Rengeteget számít az is, hogy elfogadták, azt, hogy nincs minden hétvégén anya, aki főz, hiszen egy hónapban legalább 3 hétvégét dolgozom. Kialakítottuk, hogy amikor végeztem, akkor együtt csináljunk valami programot. Nekem sokkal nehezebb volt elszámolni a lelkiismeretemmel, de Ők biztosítottak róla, hogy minden így is a helyére kerülhet, csinálhatom azt, amit szeretnék, megvárnak a sétával, fagyizással, délutáni filmnézéssel, napközben megoldják az étkezésüket, én pedig (velük együtt) elfogadtam, a mosás, takarítás megvár. Mivel hét közben is dolgozom, esténként rajzolok, hétvégén pedig tanfolyamot tartok, a családom és a támogatásuk nélkül nem tudnám kivitelezni, hogy minden annyira a helyén legyen, mint most.

Hány gyermeked van, és mennyi idősek? Hány évesek voltak akkor, amikor belevágtál a vállalkozásodba?

Egy 10 éves kislányunk van, aki 5 éves volt, amikor elkezdtem fokozatosan felépíteni és megvalósítani az álmomat.

Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőidet, a családdal kapcsolatos feladatokkal?

Idő kellett hozzá, hogy kialakítsunk egy mindenki számára megfelelő rutint, de úgy érzem, hogy sikerült, és mára már mindenki beleszokott. Nem mondom, hogy könnyű, de ha látjuk az eredményeket, és Ők látják, hogy anya megtalálta a helyét, akkor sok mindenben elfogadóak, támogatóak. Hétköznap, reggeltől délutánig úgy élünk, mint egy átlagos család. Reggel mindenki megy a saját dolgára, általában én viszem a lányunkat iskolába, mert a másik munkahelyem ott van a közelben. Mivel versenyszerűen rockyzik, minden nap edzése van, ahová szintén én viszem, és várom meg, ezalatt az idő alatt igyekszem a vállalkozás adminisztrációs részét elvégezni, összeszedni a tanfolyamra jelentkezőket, a megrendeléseket, válaszolni az e-mailekre, kitalálni az újdonságokra a konkrét terveket. De előfordult, hogy edzésre vittem a rajzeszközeimet, és akkor és ott rajzoltam meg, amit éppen kellett. Késő délután, kora este van, mire hazaérünk, amíg én a vacsorát készítem, a Férjem segít abban, hogy átnézi a házi feladatokat, vagy fordítva. Az esti rutin után, amikor már minden elcsendesedett, leülök rajzolni. Ha nincs rendelésem, nem mondom, hogy minden nap, de sokszor akkor is, mert ez, ami kikapcsol. Sajnos, éjfél előtt, ha le tudnék feküdni, akkor sem tudok hamarabb elaludni, mindig is éjjeli bagoly voltam, így inkább kihasználom az időt. Hétvégén pedig, ha van tanfolyam, és reggel 8 körül elindulok otthonról és fél5-5 körül érek csak haza, de mint már említettem, utána igyekszünk, hogy a család együtt legyen, és közösen csináljunk valamit.

Ki segít abban, hogy a vállalkozásodra is legyen időd a család mellett?

A Férjem, és a kislányom is egyre több dologból tudja és veszi is ki a részét otthon.

Szeretnéd később a gyermekedet is bevonni a vállalkozásba?

A lányom kimondottan tehetséges mind a rajz, mind a kreatív tevékenységeket illetően, így titkon remélem, hogy egyszer folytatni fogja, de természetesen elfogadom, ha másfelé viszi az útja. Most, egy elég hosszú ideje lakberendező szeretne lenni, és ha 10 év múlva is így fogja gondolni, biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a módját, hogy a kettőt összehangoljuk.

Mennyi időt foglalkozol a vállalkozással egy héten?

A rajzolásokat és a tanfolyamokat, workshopokat, szakköröket leszámítva, napi szinten legalább 1-2 óra elmegy az adminisztrálással, a Facebook oldal kezelésével. Ezeket még  a nyaralás alatt sem lehet megúszni, egy-két napos kimaradás is behozhatatlannak tűnő kiesést okozhat.

Szerinted mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikeréhez?

A hit. Ennél fontosabb nincs szerintem, ugyanakkor a legnehezebb is. Folyamatosan hinni kell abban, biztosnak kell lenni benne, hogy sikerülhet, a buktatóknál keresni a megoldást, nem feladni. Mindemellett a kitartás, legyőzni a fáradtságot, és akarni, látni magunk előtt a jövőt, amit elképzeltünk. N               em szabad meghallani a „károgókat”, mert egy –egy, akarva-akaratlanul, rosszul megfogalmazott mondat hosszú nappalok, és éjszakák munkáját döntheti romba pillanatok alatt. Sajnos sokan „csak” az eredményeket látják, nem tudnak, nem akarnak mögé nézni, ez pedig irigységet szülhet, ezen pedig meg kell tanulni túllépni, ha azt akarjuk, hogy amit csinálunk, sikeres legyen.

Mi a Te saját vállalkozásod sikerének a kulcsa?

Megtanultam felvállalni Önmagamat. Rájöttem arra, hogy ha tetszik egy-egy rajzom, ami elkészült, azzal nem nagyképű leszek, hanem sikeresen megoldottam egy rám bízott feladatot. Addig sosem adok ki semmit a kezemből, amíg én és a megrendelő nem elégedett vele 100%-osan. A tanfolyamok után is bárki, bármikor jöhet hozzám, igyekszem rövid határidőn belül válaszolni az üzenetekre, e-mailekre. A megadott határidőt pontosan tartom, ebben nem ismerek elnézést. Igyekszem szem előtt tartani, és nem elfelejteni, hogy a vásárlónak mindig igaza van, még akkor is, ha nem. :)

Szerinted mi a vállalkozás legnagyobb buktatói?

A legnehezebb megtalálni azt a pontot, amikor valamit hagyni kell, és tovább kell lépni. Van az a mondás, hogy a sikeres embert az különbözteti meg a sikertelentől, hogy egyel többször nem adta fel, mégis vannak olyan helyzetek, amikor azt az eggyel több alkalmat már nem ugyanott kell véghezvinni, hanem egy teljesen más területen. És ez az, amit adott szituációban, a jövőt nem ismerve nagyon nehéz eltalálni, és elindulni egy másik irányba. Ez a legfőbb buktató. Ennek ellenére úgy érzem, ha van egy álmunk, érdemes a végsőkig kitartani mellette, de lehet, hogy egyszer-kétszer el kell kanyarodni.

Mi volt a leghasznosabb tanács, ami segített előre vinni a vállalkozásodat?

Inkább elejtett mondatok voltak, nem kimondottan tanácsok, mint például, „próbáld meg, veszíteni valód nincs, én hiszek benned, ügyes vagy, meg tudod csinálni, melletted vagyunkí” stb. Ezek mind engem „tettek helyre”, de mivel a vállalkozásom én magam vagyok, tkp. azt is segítették. :)

Kihez fordultál segítségért, amikor elakadtál?

Apukámtól nagyon sok segítséget kértem és kaptam is.

Milyen szakmai segítségeket veszel igénybe?

Rengeteg marketinges oldalon fel vagyok iratkozva, ahonnan folyamatosan kapom a hasznosabbnál hasznosabb hírleveleket, ezen kívül a kereső is jó barátom. Ha rajzzal kapcsolatosan akad új ötletem, a videókat elsősorban a video megosztó portálokon szoktam nézegetni.

Volt olyan pillanat, amikor úgy érezted, feladod?

Nem vagyok egy feladós típus… :)

Van b-c-d terved arra az esetre, ha kudarcba fulladna a vállalkozásod?

Nincs, ha lenne, azt jelentené, hogy nem bízok a mostani terveimben.

Elérted már azt a célt, amit kitűztél, amikor elkezdted a vállalkozást?

Azt már igen, de mindig tolom ki a határokat, így mindig újabb cél lebeg a szemem előtt. :)

Mik voltak eddig a legnagyobb sikereid, mire vagy eddig a legbüszkébb?

Nagyon büszke vagyok az összes, eddigi önálló kiállításomra, arra, hogy a műveim érdemesek arra, hogy alapítványokat tudok velük támogatni, arra, hogy az egyik kereskedelmi csatorna engem keresett meg az egyik celebekkel futó műsorában, hogy tanfolyamot tartsak, arra, hogy rengetegen keresnek meg úgy, hogy engem ajánlottak. Arra, hogy, ha nehezen is, de sikerült beleiktatni az előző életembe, és talán a leginkább arra, hogy igenis, én egyedül, megcsináltam!

Mai eszeddel újra belevágnál?

Ez nem is kérdés! :) Mindenképpen! :)

Mit csinálnál ma már másképp?

Ha jobban belegondolok, semmit, mert minden úgy alakult, ahogy szerettem volna. Minden úgy tökéletes, ahogy van.

Mit üzensz azoknak, akik kacérkodnak a vállalkozás gondolatával, de még nem mertek belevágni?

Én csak ajánlani tudom, hogy ha van egy álmod, ne add fel! De mindenképpen számolni kell azzal, hogy nem egy reggel 8- délután 4-ig tartó munka, az eredmények is akkor jönnek, ha teszel érte, vannak holt időszakok, nehezebb napok, hetek, de nem szabad feladni, ha nagyon akarod sikerülni fog, lehet, hogy néha le kell térni a tervezett útról, de a cél akkor is ott lebeg a végén.

Fekete-Vincze Beáta

Beibeo-Art

beata.fekete@gmail.com

www.facebook.com/ceruzaportrek

+36303087407

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Miközben az utóbbi körülbelül két évtizedben világszerte érzékelhető volt a cigarettázás visszaszorulása (2007-ben 23% volt a dohányzók aránya, míg 2021-re 17%-ra csökkent), az új típusú, füstmentesként aposztrofált hevített dohánytermékek és elektronikus cigaretták forgalma növekszik. Az elmúlt években sok dohányos szokott át ezekre a termékekre és egyre nagyobb számban az addig nem dohányzó fiatalok is beleesnek általuk a nikotinfüggőség csapdájába. Hogyan működnek ezek az új termékek, és mit tudunk jelenleg az egészségügyi hatásaikról? Tekinthetők-e kevésbé káros alternatívának, illetve a leszokás eszközének? Dr. Cselkó Zsuzsát, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Országos Dohányzás Leszokást Támogató Módszertani Központjának vezetőjét kérdeztük minderről.
Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
A szerkesztő ajánlja