SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Játsszunk együtt! - ötletek ovis szülőknek

Sági Anitaa [cikkei] - 2016-08-03
Amikor egy kisgyermek felnő, nem fog emlékezni arra, mennyi drága játék volt a játékpolcán. De sosem fogja elfelejteni azokat a pillanatokat, amelyeket mesélés közben összebújva, a játék örömében együtt nevetve, vagy séta közben a kezedet fogva megélt. Törekedj hát arra, hogy sok ilyen pillanat legyen az életében és sose felejtsd el, hogy a legértékesebb, amit neki adhatsz - az TE magad vagy!
Családi vállalkozás bemutatkozója - Játsszunk együtt! - ötletek ovis szülőknek

Vállalkozás bemutatása

Neve: Játsszunk együtt!

Weboldalamon óvónéniként a gyakorlatban is bevált, ovisoknak szóló játékötleteket osztok meg az érdeklődő szülőkkel.

Célom ezzel, hogy felhívjam az anyukák, apukák figyelmét a gyerekekkel együtt töltött idő fontosságára és az ebben az életkorban megalapozott érzelmi biztonság nélkülözhetetlen szerepére. Tudatosítani szeretném az aggódó szülőkben azt is, hogy a játékban minden képességfejlesztéshez szükséges dolog megtalálható és ezt ők is nagyszerűen meg tudják valósítani mindenféle szaktudás nélkül.

Az oldalhoz tartozó webshopban az általam készített ovis képességfejlesztő feladatokat, játékokat tudják megvásárolni letölthető, otthon kinyomtatható formában.

A weboldalamat 3 éve indítottam, és fél év után lett belőle vállalkozás. A webshopot nagyjából egy éve készítettem el. Mindezek előtt több, mint egy évig írtam, gyakoroltam egy ingyenes blogon - ez segített, hogy belejöjjek, és hogy megtudjam, van-e érdeklődés erre a témára.

Miért vágtam bele?

Óvodai munkám során úgy éreztem, hogy nagyon kevés lehetőség van a szülőkkel való kapcsolatteremtésre, kommunikációra, és kellett egy hely, ahol azt a sok tudást, információt, amit szerettem volna nekik átadni, meg tudom jeleníteni.

Ehhez tulajdonképpen nem kellett sok induló tőke. Viszont útközben beleszerettem a webgrafikába, weboldal készítésbe és ennek megtanulására azért szükséges volt némi anyagi beruházás.

Amikor elkezdtem az első blogomat a legkisebb gyermekem éppen iskolás lett, a nagyobbak 13-15 évesek voltak. Nagyon érdekelte őket amit csinálok, folyamatosan nyomon követték és örültek a sikereimnek. Mivel már nagyobbacskák voltak, a velük kapcsolatos teendőket össze tudtam hangolni a vállalkozásra fordított idővel, hiszen már nem igényelték, hogy folyamatosan velük legyek.

A legnagyobb nehézséget számomra az okozta, hogy az ovis munkám mellett nehéz volt időt szakítanom a hobbiként indult vállalkozásomra. Egy idő után - pontosabban ebben az évben - döntenem kellett, mert az óvodai munka is teljes, egész embert kíván, és én ezt a szabadabb életformát választottam. A kisgyermekek azonban ezután sem fognak hiányozni az életemből - több tervem is van ezzel kapcsolatban, amik még megvalósításra várnak.

Mitől lesz sikeres egy vállalkozás?

Egy vállalkozás sikere - a saját tapasztalatom szerint - legnagyobb részben magán a vállalkozó személyén múlik. Az elmúlt pár év nemcsak a vállalkozásom fejlődésével, hanem a saját személyiségem fejlődésével is együtt járt - és ez alatt ugyanúgy értem a nehézségeket, a saját magammal való küzdelmeket, mint a rengeteg pozitív irányú változást. Talán a legfontosabb az volt, amit mindeközben saját magamról megtanultam. Hogy képes vagyok a semmiből megvalósítani valamit, hogy létre tudom hozni azt, amiben hiszek, hogy felül tudok kerekedni a nehézségeken is.

Az eddig elért eredményeimet sikerként könyvelem el, bár ez nem elsősorban az anyagi értelemben vett meggazdagodást jelenti. Az, hogy több, mint tízezren követik a Facebook oldalaimat, hogy egy-egy bejegyzést nagyon sokan megosztanak, hogy kedves visszajelzéseket kapok a munkámról, hogy egyszer már TV-s szereplésre is hívtak - nekem nagyon sokat jelent. Azt jelenti, hogy van értelme annak, amit csinálok.

Talán mostanában váltam olyan emberré, aki képes mindezt még tovább fejleszteni, mindebből még többet és jobbat kihozni - persze nem csak a saját örömömre.

Mindehhez szerintem alapvető, hogy az ember képes legyen a változásra, a folyamatos megújulásra, törekedjen az új ismeretek befogadására, hiszen nagyon gyorsan változik minden – például a marketing területén.
 
Rengeteg ingyenes, hasznos anyaghoz lehet hozzájutni a megfelelő oldalakat, blogokat olvasva is, de idővel azért nem szabad sajnálni a pénzt a tanulásra, képzésre (könyvek, tanfolyamok), vagy egy tudásban felettünk álló ember tanácsára, segítségére (tanácsadó, coach). Persze az a legjobb, ha valakinek a saját környezetében vannak olyan vállalkozók, sikeres emberek, akik segíthetik őt az útján, mint amolyan mentorok.

Bárkinél, aki vállalkozásra adja a fejét, valószínűleg lesznek mélypontok, szerintem ez elkerülhetetlen. Csak az a kérdés, mennyire vagyunk elszántak ahhoz, hogy minél előbb megtaláljuk a segítséget ahhoz, hogy tovább tudjunk lendülni. Mindig van, aki tud segíteni, aki új lendületet tud adni, csak meg kell találni a megfelelő embert. Nálam is volt ilyen mélypont és segítséggel sikerült túljutnom rajta.

Nagyon sok terv van a fejemben, amiket az elkövetkező években szeretnék megvalósítani.

Mindezekhez azonban szeretnék rugalmasan hozzáállni. Fontos az is, hogy tudjunk alkalmazkodni az igényekhez, kihasználni a kínálkozó lehetőségeket, amelyek aztán lehet, hogy kicsit más irányba fognak terelni bennünket.

Egy percig sem bántam meg soha, hogy belevágtam a vállalkozásba, bár nagyon sok munka, idő, tanulás kell a folyamatos fejlődéshez. Mégis ezt az utat szeretném követni, mert azt tapasztaltam, hogy a vállalkozók világa sokkal szabadabb és jobban működik, mint sok állami rendszer. Nincs idő fölösleges dolgokra, mindig a leghatékonyabban és a legolajozottabban kell működnie mindennek – különben tönkremegy az egész. Bárcsak ez lenne jellemző a közoktatásban is!

Hivatalos adatok:

Sági Anita
Mohács Géza fejedelem u. 9.
info@jatsszunk-egyutt.hu
Tel: 20-397-6049

Honlap:
http://www.jatsszunk-egyutt.hu  
http://webshop.jatsszunk-egyutt.hu

Facebook oldalak:
https://www.facebook.com/Oviselet/
https://www.facebook.com/Ovisjatek/

 

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja