SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója: Little Fox Organic Clothes

Clement Anett [cikkei] - 2016-07-28
Kizárólag 100% biopamut ruháink egyenesen Angliából érkeznek, hogy a magyar babák bőrét is boldoggá tegyük. Ha pedig valami bájos kiegészítőt keresnél csöppséged szobájába, akkor is jó helyen jársz. :)
Családi vállalkozás bemutatkozója: Little Fox Organic Clothes

2014. szeptemberében született meg a Little Fox, hogy a környezettudatos anyukának Magyarországon is elérhetővé tegyük a prémium minőségű 100% biopamut Frugi, Little Green Radicals és Piccalilly márkájú ruhákat, amiket egyenesen Nagy-Britanniából szerzünk be. Igyekszünk minden szezonban egy-egy újabb , csak organikus pamutot használó cég termékeit is bemutatni. Nagyon fontos számunkra, hogy ne csak a nagy láncok – sokszor silány minőségű, egy szezon után eldobható – bio/organikus pamutnak titulált ruháit ismerjék a magyar vásárlók.

Termékpalettánk 2016. áprilisában babaszoba kiegészítőkkel bővült, amik azonnal népszerűek lettek az anyukák körében. A Hollandiából beszerzett „A Little Lovely Company” éjjeli fényei, poszterei, falmatricái és lightboxai kicsit és nagyot egyaránt elbűvölnek. Folyamatosan kutatok újdonságok után, hogy a lehető legnaprakészebbek legyünk a közösségi oldalakon hódító trendeket illetően (van is pár tervem, amit a Facebookon bennünket követők már ismernek is)

A Little Fox előtt már évek óta gyesen voltam három gyerkőcömmel. Mivel a munkahelyem Kecskeméten volt - pedagógusként dolgoztam egy általános iskolában -, viszont mi már Budapesten élünk, ezért nagyon nehéz lett volna visszamennem tanítani. Így döntöttem el, hogy olyan munkát keresek/csinálok magamnak, amit otthonról is könnyen tudok végezni és közben a három gyerek sem szenved anyahiányban. Az iker kislányaim 6 évesek, kisfiam pedig 3 éves volt –ovisok és bölcsődések-, mikor belevágtam a vállalkozó életbe.

2014-ben aztán így született meg a Little Fox egy éves intenzív tervezés és szervezés után. Baráti segítséggel elkészül a webshop dizájn. Beszereztem a szükséges engedélyeket a gyártóktól. Megalakult az egyéni vállalkozásom. Nagyon sokat köszönhetek a férjemnek, szüleimnek és a tágabb családomnak, akik maximálisan támogatták az ötletemet, bátorítottak pedig nem kis kockázatot jelentett a webshopban forgalmazott termékek beszerzése, lévén mindent a saját megtakarításunkból kellett előre kifizetni úgy, hogy nem lehettünk benne biztosak, mekkora sikere lesz a hazai anyukák körében.

Bár mindig vannak huhogók, akik a negatív hozzáállásukkal próbálnak tanácsot adni közvetve, vagy közvetlenül, összességében pozitívan fogadták a vásárlók és a környezet a boltot. Nálunk minden ruha a legmagasabb GOTS (global organic textile standard) minősítésnek felel meg és nem utolsó sorban fairtrade -méltányos kereskedelem útján kerül hozzánk.

Az első év persze nem volt könnyű. Megismertetni a márkákat, elültetni és fenntartani a szülőkben azt az igényt, hogy biopamut ruhát adjanak szemük fényére, nem kevés munkát és pénzt emésztett fel és emészt fel ma is, de szerencsére egyre többen ismernek bennünket és vásárolnak tőlünk. A szuper, szemet gyönyörködtető holland és francia designer babaszoba kiegészítőinket pedig azonnal megszerették a szülők.

Két év elteltével úgy érzem, hogy jó irányba megyünk. Egyre többen kedvelik a boltot és vásárolnak tőlünk. A munkát is viszonylag könnyű még beosztanom. A délelőtt csak a Little Foxé, amikor a facebook oldalunkat frissítem, vásárlóknak, érdeklődőknek válaszolok, számlákat írok, postára megyek, új trendek után kutatok a neten vagy a webshopomban adminként tevékenykedem. Délután próbálok csak a gyerekekkel foglalkozni. Leckét írunk, játszunk vagy együtt kertészkedünk, ami a hobbim is egyben. Este pedig, ha még maradt valami, amit nem tudtam megoldani a gyerekek hazajövetele előtt, az aprónép lefektetése után oldom meg. Szerintem a 40 órát bőven ledolgozom egy héten a vállalkozásban, csak kisebb részletekbe osztva és a hétvégét is beleértve.

Mivel a férjem rengeteget dolgozik, a szüleim és az egész rokonság pedig Kecskeméten vagy környékén lakik, így jobbára nekem kell helyt állnom minden téren. Nem panaszkodom, mert én választottam és azt csinálom, amit szeretek. A vállalkozás ügyeit egy nagyon lelkiismeretes könyvelői csapat viszi és mivel a webshopomat bérlem, az ott felmerülő műszaki problémákat is profik, profi módon oldják meg. Ezek nélkül a segítségek nélkül sokkal nehezebb lenne az életem. Úgy gondolom, ezek azok a dolgok, amin semmi esetre sem szabad spórolni. Rengeteg buktatója van egy vállalkozásnak, kár lenne olyan hibát elkövetni, amit egy jó könyvelő pikk-pakk megold. Nem csak időt és energiát, de pénzt is spórolhatunk egy profi csapattal a hátunk mögött.

A gyerekeink még nagyon kicsik, ezért nem gondolkodom azon, hogy később valaki beszállna e mellém, helyettem. Először is szeretném, ha a nyugdíjas koromig elélne a vállalkozás. :)  Az idén teljesen „önjáróak” lettünk. Már nem kell saját pénzt pumpálni a termékekbe. Minden felhasznált forrást a webshop termeli ki. Ennek nagyon örülök, mert azt jelzi, hogy jól csinálom a dolgokat. Nagyon kell az ilyen megerősítés egy fiatal vállalkozásnak.

Hogy mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikeréhez?

Legelsőnek is azt emelném ki, hogy száz százalékosan hinni kell magunkban és abban, amit csinálunk. Ezek nélkül akár bele se vágjunk. Közhelynek hangzik, de tényleg így van. Bőven vannak olyanok, akik útközben próbálnak letörni; ha hiszünk magunkban, sokkal nehezebben fog rajtunk az ilyen hozzáállás.

Másodszor talán az, hogy figyeljünk arra, mit diktál a piac. Mire van igény? Miért és mennyit hajlandóak az emberek fizetni. Ne legyen az a kizárólagos célunk, hogy mi legyünk a legolcsóbbak a piacon, mert ez végzetes következményeket okozhat, a vállalkozás csődjét is akár.

Legyünk egyediek és profik abban, amit csinálunk. Egy első osztályú ügyfélszolgálat csodákat tud művelni. Egy apró ajándék a csomagban egy köszönő kártyával hatalmasat dob egy webshop megítélésén.

Minden alkalmat ragadjunk meg a személyes találkozásra, ha webshopot üzemeltetünk. A vásárló is biztosabban rendel majd tőlünk, ha már ismer bennünket, ismeri a termékeinket. Jó alkalmak erre a vásárok, kiállítások. Sajnos az olyan vásárokból, ahol nem kérnek csillagászati helypénzt és a vállalkozó anyukáknak szól, még fájdalmasan kevés van.

Ami a vállalkozás buktatóit illeti, hát abból is akad bőven. Úgy érzem, én eddig elég jól ellavíroztam ezek között köszönhetően a jó könyvelőknek és a szuper csapatnak, akik a webshop technikai dolgaiért felelősek.

Igyekszem azonban én is naprakész lenni. Szakmai könyvekből, a netről és a férjemtől tanulok a legtöbbet, aki született vállalkozó típus, igazi profi. Bár sokszor felbosszantom magam a „tanácsain”, előbb utóbb be kell látnom, hogy igaza volt. Remélem nem olvassa ezt a cikket, mert még elbízza magát. :)

Kis célokat tűzök ki magam elé, amiket ha elérek, lépek eggyel feljebb. Nem vagyok álmodozó típus, ami a vállalkozásomat illeti. Nincsenek elérhetetlennek tűnő terveim és így kevesebb buktatója van a dolognak. Minden egyes elért célommal egyre magasabbra jutok. Nem katapultálok ugyan, de biztosan haladok felfele. Az első évben már jól teljesítettünk, jobban is, mint reméltem. A második lezárt évünktől már nyereséget remélek.

Nem hiszem, hogy a mostani eszemmel csinálnék bármit is máshogyan, de mivel ez egy fiatal vállalkozás, így túlságosan nagy tapasztalataim sincsenek. Mindenkit csak bátorítani tudok egy saját vállalkozásra. Ha valaki még bizonytalan, az menjen el egy Vida Ági konferenciára, biztosan hatalmas energiákkal és elhatározással fog onnan hazamenni, ahogyan én is tettem.

A Little Fox mára a családunk része lett, a negyedik gyermek és őszintén remélem, hogy még sok másik magyar anyuka is ránk gondol először, ha valami szépet, egyedit szeretne a szíve kis csücskének a gardróbjába vagy a szobájába.

Adataink:

Little Fox Organic Clothes

Clement Anett 06305733884

Budapest 1088 Szentkirályi utca 6.

www.littlefox.hu

info@littlefox.hu

https://www.facebook.com/LittleFoxOrganicClothes/

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja