SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ingyen pénz? Igen, ingyen pénz!

Családinet [cikkei] - 2018-09-07
 [X]

Mit is lehet tenni azért, hogy a családban ne legyen pénzügyi csőd a gyerek "NAGYBETŰS" életbe való kiröppenése? A téma mindig aktuális és nagyszülőként is átérzem ennek súlyát.
Ingyen pénz? Igen, ingyen pénz!

Két unokám van. A nagyobbik idén érettségizett és felvették az egyik vidéki egyetemre. A kicsi 6 éves, nagycsoportos. Míg kisebbek voltak apró játékokat, édességet vettem nekik, mikor meglátogattak. Most hogy már nagyok, szeretném valami életre szólóval is megajándékozni őket.

Hihetetlen büszke vagyok a nagyunokámra, Fannira, hogy sikerült a felvételije. A főiskola miatt a lányomék havi kiadásai azonban megsokszorozódnak, mert albérletet kell fizetniük számára. Csoki helyett most minden hónapban küldök majd neki párezer forintot segítségül. Arra gondoltam, hogy a kisunokám, Ferike továbbtanulását megpróbálom úgy könnyíteni, hogy a családi kassza ne terhelődjön majd meg annyira, mint most.
Hallottam egy olyan befektetési lehetőségről, amiben kifejezetten a gyermek javára, későbbi boldogulására tud a család félretenni, ráadásul a 42.500,- forintos induló tőkét a gyerek INGYEN kapja az államtól! Szóval a kisunokámnak is pont jó lenne!

Babakötvény - nagykorúság

Ez a Start-értékpapírszámla és Babakötvény együttes konstrukciója.
A legfontosabb tudnivalók:

  • INGYEN PÉNZ, mert az állam 42.500,- Ft életkezdési támogatást ad minden 2005. december 31. után született gyereknek. Hogy ez megfelelően kamatozzon, Start-értékpapírszámlát kell nyitni a Magyar Államkincstárnál, amin Babakötvényben gyarapodik a gyereknek félretett pénz;
  • a Babakötvény garantálja a megtakarított pénz értékállóságát, mert a teljes futamidő alatt az infláció + 3%-kal kamatozik;
  • magas, jelenleg 5,4% kamatot biztosít. (ez az érték az előző év 2,4%-os inflációja és a 3%-os garantált kamatprémium összegéből jön ki);
  • államilag támogatott, mert a befizetések 10%-át (max. évi 6.000,- Ft-ot) a Kincstár minden évben jóváírja a gyerek számláján;
  • a futamidő lejárta után BÁRMIRE felhasználható;
  • idősebb gyermeknek is érdemes (pl. a 6 éves unokámnak).

A Start-értékpapírszámla végre egy normális konstrukció. Megnyitjuk, utalunk rá amennyit, amikor épp tudunk. Akár egyszer egy évben, akár kéthavonta, akár egy havi állandó átutalási megbízással és akkor nincs vele gond. A számlának nincs költsége, nincs kötelező minimum éves befizetés, nincs vele teendő.  Az éves állami támogatást automatikusan átvezetik, ha pénz érkezik a számlára a családtól, azt is automatikusan Babakötvény befektetésként könyvelik el. A megtakarításunk biztonságos állampapírban van, ahol magas a kamat: minden évben garantáltan infláció+3%.
Jól fog jönni ez a pénz, ha majd Ferike nagykorú lesz. Nincs megkötés, 18 éves korában adó- és illetékmentesen felveheti, bármire felhasználhatja. Ha még nem akarja elkölteni, egy másik állampapírba befektetheti.

Babakötvény - baba talárkalapban

Ebben a táblázatban jól látható, hogy a Start-értékpapírszámlát mindenképp érdemes megnyitni. Ha nulla forintot tudunk befizetni, akkor is Babakötvényben kamatozik az az „ingyen pénz”, és 18 év alatt háromszor annyi lesz a gyerek nagykorúvá válásakor, mint nyitáskor. Már havi ezer forint esetén is félmillió forint lesz belőle.

Számítások szerint, minden évben 3 százalék inflációt feltételezve, havi 5.000,- forint befizetésével 18 éven keresztül, kb. 2,3 millió forint takarítható meg Babakötvény befektetéssel, ami fedezhet pl. jó pár évnyi tandíjat.

Babakötvénnyel elérhető összeg a gyermek 18 éves korára
INGYEN PÉNZ 42 500 Ft 42 500 Ft 42 500 Ft
szülői befizetés/hó 0 Ft 1 000 Ft 5 000 Ft
futamidő 19 év 19 év 19 év
feltételezett éves kamat (infláció + kamatprémium) 3+3% 3+3% 3+3%
számlavezetési díj 0 Ft 0 Ft 0 Ft
lejáratkori összeg 128 500 Ft 574 200 Ft 2 339 000 Ft

A Start-értékpapírszámla megnyitásához be kell menni a Magyar Államkincstár egyik ügyfélszolgálatára. Előzetes regisztráció és online időpontfoglalás lehetséges a Kincstár honlapján keresztül, ezáltal az ügyintézés gyorsítható. A számla megnyitásához szükséges dokumentumokat (személyi, adó és lakcímkártya, stb) se felejtsük otthon!

ITT sok hasznos infót találhatunk az egész konstrukcióról!

A 2006. január 1. előtt született gyermek számára nyitandó Start-értékpapírszámla részleteiről EZEN az oldalon tájékozódhatunk.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja