SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Távmunka a gyakorlatban 26. rész- Váltsunk munkahelyet!

Kókai Kata [cikkei] - 2004-08-18
Tippek, tanácsok, aktuális távmunka ajánlatok munkavállalóknak.
Távmunka a gyakorlatban 26. rész- Váltsunk munkahelyet!

Talán a 40-50 év körülieket érinti legrosszabbul a munkahelyváltás. A korosztály legnagyobb része hosszú éveken keresztül egy munkahelyen dolgozott, ami sokszor megnehezíti az új munkára történő átállást.

A munkáltatók kevésbé kedvelik ugyan a „vándormadarakat”, akik évente akár többször is munkahelyet váltanak, ám a kellő mennyiségű tapasztalat hiánya sem jelent jó referenciát. A középkorúakkal szembeni előítéletek tovább nehezítik a munkavállalók helyzetét: gyakran már a felvételi beszélgetés előtt „kiszűrik” őket.

Mivel egy munkahely beszüntetése, vagy létszámleépítés bármikor bekövetkezhet, célszerű, ha a munkavállaló már akkor továbbképzi magát (esetleg utánajár más lehetőségeknek), amikor még fix pozícióban van.

A sokáig egy helyen dolgozók körében könnyen kialakulhat egy bizonyos szintű merevség az újdonságokkal, új kollégákkal szemben. Ez kiküszöbölhető –sok szabadidő esetén-, ha esetenként alkalmi- vagy távmunkát vállal. Így megismerhető több szakterület, s egy idő után kevésbé lesz nehézkes az új kollégákkal való jó viszony kialakítása.

Ezen kívül egy jól megfogalmazott önéletrajzban rendkívüli meggyőző erővel hat az egyidejűleg több területen szerzett tapasztalat.

 

Képzettség, továbbtanulás

 

Önmagában egy bármilyen szintű képzettség nem ér annyit, mintha tapasztalattal is párosulna. Sokan a második diploma megszerzése után látnak neki az álláskeresésnek, gyakorlat hiányában azonban ugyanolyan esélyekkel indulnak, mint a pályakezdők.

Harminc éves kor tájékán, nyelvtudással, gyakorlattal, s a pozíciónak megfelelő végzettséggel a legideálisabb az álláskeresés. Esetenként még a végzettség is elhanyagolható (ld. üzletkötő), ha valaki jó referenciákkal, s megfelelő érzékkel rendelkezik.

 

Ma már számtalan formában részt vehetünk kurzusokon. Az eMagyarország is elősegíti a felnőttek továbbképzését. Mivel az Internet használat már szinte az ország minden pontján megoldható, akár munka mellett, tetszőleges időben is lehetőség nyílik a tanulásra az Online tanfolyamokon.

 

Talán legcélszerűbb formája a továbbképzésnek a nyelvtanulás. Valamely idegen nyelv ismerete már szinte minden munkahelyen elvárásként szerepel, azonban a nyelvismeret önmagában is újabb munkalehetőséget jelenthet.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
A szerkesztő ajánlja