SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vigyázz, kész, víz! 9 tuti vizes játszótér az országban, amit mindenképpen próbáljatok ki!

Szász Anna [cikkei] - 2017-06-19
Itt a nyár, meleg az idő, ideális szabadtéri programokhoz. Kipróbálnál a gyerkőccel valami újdonságot? A cikkben olyan játszótereket ismerhetsz meg, ahol nem csak hagyományos játékokkal tudnak játszani az apróságok, de igazi strand érzésben is részesülhetnek: van kút, csobogó, lehet homokvárat építeni, pancsolni, tapicskolni, vizet hordani, sarazni. Így a hőség is könnyebben elviselhető! Figyelem, váltóruha vagy strandruha kötelező!
Vigyázz, kész, víz! 9 tuti vizes játszótér az országban, amit mindenképpen próbáljatok ki!

Figyelem! A cikk 2017-ben frissült utoljára. Indulás előtt érdemes tájékozódni az aktualitásokról.

 

1. Olimpia Park - Jászai Mari tér

Nem csak a belvárosi gyerekek kedvence lesz ez a zöld, parkos, modern játszótér az Olimpia Parkban, a belváros szívében. A gyerekek mellett a szülők is jól fogják magukat érezni itt: csodás dunai panoráma, hűs, árnyékos padok várják őket. Az egész játszótér elkerített, gumilapos padlóval, a legkisebbeknek külön kialakított résszel. Van wc, pelenkázó és szelektív hulladékgyűjtő is.
A nagyobbak hajós játszón, kosárlabda pályán, csúszdákon vezethetik le energiájukat, a kisebbek kirakóval, homokozóval, rugós játékokkal játszhatnak. A parkban van baba-mama hinta, ami még kevés helyen található Budapesten. A vizes élményt egy csobogó adja, ami a nyári forróságban nagyon népszerű.

Hol van az Olimpia Park játszótér?

Cím: Budapest, Olimpia park, 1055
Megközelíthető: BKV hajóval, 2es villamossal, illetve kerékpár úton is
Az Olimpia Park játszótér nyitvatartása: minden nap: 8-18-ig
 

2. Bikás játszótér

A 11. kerületben a Bikás parkban várja a gyerekeket ez a játszótér. Nem csak a játszó újult meg, az egész parkot új köntösbe bújtatták, folyamatosan szépítik, karbantartják. A parkban tó, futópálya, kutyafuttató is helyet kapott, valamint árnyas padok, kosárlabda pálya, kis domb, sétautak is. A játszótér kisebbeknek és nagyobbaknak is remek játékokat ígér, van itt kalózjátszó (kalózfigurával, kalózos játékokkal), nyári pancsoló, széles csúszda, mászóka, pörgős játékok. Van nyilvános, ingyenes wc is. A játszótértől nem messze található a csobogó, amit jó idő esetén azonnal birtokba vesznek a kicsik.
Igazán nagyszerű időtöltést kínál az egész családnak a park, ha egyszer kipróbáljátok, biztos, hogy visszatérő vendégek lesztek.

Hol van a Bikás játszótér?

Cím: 1116 Budapest, Bártfai utca 45-51.
Megközelíthető: M4 metróval is megközelíthető
A Bikás játszó nyitvatartása: mindennap sötétedésig
 

3. Tarzan parki Placcs Placc játszótér

2013-ban nyitotta meg kapuit a Tarzan Park, mely egyedülálló vizes játszótér Újpesten. 13 játéksziget fejleszti játszva a gyerekeket. Minden korosztály számára izgalmas és felejthetetlen élményt kínál a park. A szigeteknek különféle fantázianeveket adtak, úgymint "Liándzsungel", "Picúrvár", "Zsiványtenger", vagy a Placcs Placc. A játékok különféle módon fejlesztik a kicsiket és nagyokat. A Homokbánya elnevezésű homokos-vizezős rész például növeli a kreativitást, a finom mozgást, a Tornyok tava játék a térérzékre, egyensúlyozó készségre, a Felhővárak játék pedig ezek mellett a koncentrációkészségre van jó hatással. A Placcs Placc spriccelős játékokkal, locsolókkal, vízágyúkkal kínál szuper szórakozást. Mindenképpen vigyetek fürdőruhát! A park látogatása belépő megvásárlása mellett lehetséges.


Kép: Tarzan Park

Hol van a Tarzan Parki Placcs Placc?

Cím: 1046 Budapest, Tábor u. 28.
A Tarzan Parki Placcs Placc nyitvatartása: Júniustól augusztusig: 09-19-ig

Jegyárak:

  • Gyermek belépő: főszezon: májustól-augusztusig): 2200 Ft
  • Gyermek belépő: (előszezonban, március, április, szeptember, október) 2000 Ft
  • Felnőtt belépő (főszezonban, májustól-augusztusig): 1200 Ft
  • Felnőtt belépő: (előszezonban, március, április, szeptember, október): 1000 Ft

Elérhetőség: info@tarzanpark.hu
További információk: Tarzan Park Placcs Placc


4. Desedai vizes játszótér - Kaposvár

Ez a kaposvári játszótér nem a vizet hozta a játszótérre, hanem a játszót tette a vízre. Nem mindennapi kalandokat ígér! Inkább 3 éves kor felett ajánlott, mert a játszótéren közlekedni tutaj, ponton híd és deszka segítségével lehet. Ügyelni kell a súlyhatárokra, a tutajjal csak kisebb súlyú felnőttek tudnak utazni, de a gyerekek biztonságosan tudnak közlekedni vele. Az biztos, hogy egyedi élményekkel gazdagodnak itt az apróságok, és hamar megszeretik a nyári hőségben ezt a játszóteret. Ha meguntuk a vizes kalandokat, kényelmes sétát tehetünk a parkerdőben, babakocsisoknak úgynevezett gurulót, könnyen járható tanösvényt alakítottak ki.

Hol van a Desedai Vizes játszótér?

Cím: Deseda part, toponári oldal, néhány száz méterre a strandtól a Fekete István Látgatóközpont mellett.
A Desedai játszótér nyitvatartása: április 1. – október 31.: hétfőtől vasárnapig 10–18 óráig
 

5. Akácfa utcai játszótér - Csillaghegy

Ha a római parton jártok, ne hagyjátok ki ezt a teljesen megújult, korszerűen felszerelt vizes játszóteret az Akácfa utcában. A rekkenő hőségben nagy kedvenc lesz a csobogó, a földből feltörő vízsugarak nyújtanak strandolós élményt. A picik sem fognak unatkozni, bébi hinta, homokozó, csúszda várja őket. A nagyobbak fa mászókán, hintákon, csúszdán tudnak felhőtlenül játszani. Helyet kapott még wc és mosdó, pelenkázó is, illetve a kerékpárral érkezőket kerékpártároló várja.

Hol van az Akácfa utcai játszótér?

Cím: 1039 Budapest, Akácfa utca
Az akácfa utcai játszótér nyitvatartása: Minden nap sötétedésig
 

6. Győri vizes játszótér

Június 6-án ismét megnyitotta kapuit a győri vizes játszótér, hogy a jó időben a lurkók birtokba vehessék a vizes játékokat, kedvükre pancsolhassanak, üzemeltethessék a zsilipeket, szökőkutakat. Ezen a játszón ugyanis erre is van lehetőségük. Szabályozhatják a víz útját, amit egy folyókába tudnak engedni tekerős kút, vízköpő kakas segítségével. A parkban ezek mellett helyet kapott többek között csobogó, szökőkút, csónak és vízkiemelő spirál is. A gyerekek a vizes eszközök segítségével fejleszthetik képességeiket, megismerhetik a fizika törvényszerűségeit, játékosan tanulhatnak. Akár egész napos, élvezetes program lehet.

Hol van a Győri vizes játszótér?

Cím: 9022 Győr Bisinger sétány
A Győri vizes játszótér nyitvatartása: Június 6-tól: mindennap: 10-20-ig
 

7. Szilas Park vizes játszótér

Ezen a játszótéren nem csak vizes program várja a gyerekeket és szüleiket, de van Piknikpark, tengópálya, pingpongasztal és mini KRESZ-pálya is. A szülők és a gyerekek egyaránt szeretni fogják a park adta kikapcsolódási lehetőségeket. A vizes élményt egy folyómeder adja, illetve egy vizes homokozó. A homokozóba egy kútból folyik a víz, remek alkalmat adva ezzel homokvár építéshez. A folyómeder körül lehet dombra szaladni, „teknősbékát” kerülni. 

Hol van a Szilas Park vizes játszótér?

Cím: IV. ker, Óceánárok utca, Szilas Pihenőpark
A Szilas Park vizes játszótér nyitvatartása: minden nap 20 óráig
 

8. Margaréta játszótér

A Margaréta játszótér régen is „menő” játszótérnek számított, rengeteg időt töltöttünk el anno mi is a sok fajáték, és mászóka között. A mai játszótér már a kornak megfelelő, felújították, korszerűsítették. A játszótér margarétás motívumokkal díszített gumilapokkal burkolt. Hajós mászóka helyett itt traktoros van, a végén csúszdával, a gyerekek imádják. Nagyon hangulatos kerti gyerekbútorok szépítik a parkot. Van katicabogár, szarvasbogár, tereptárgy, melyek lenyűgözik a gyerekeket. A park legkedveltebb játéka a hatalmas fa játszóház, mászókával, csúszdával, faragott bútorokkal. A nyári időszakban nagy népszerűségnek örvend a homokozó is, ahol láncok segítségével lehet hordani a vizes vödröt, homokot. Délutánonként animátorok teszik még színesebbé a programot.



Ha leszállunk a 212-es autóbuszról a Kiss János altábornagy utcánál, a megálló mellett láthatjuk a csobogót, melyben nagy meleg esetén gyakran tapicskolnak a totyogók. Ahogy elindulunk a játszótér felé, vízpermeten haladhatunk át, mely kicsiket, nagyokat egyaránt felfrissít.

Hol van a Margaréta játszótér?

Cím: 1126 Budapest, Margaréta u. 5-21.
Megközelíthető: 59-es villamossal, 212-es busszal
A Margaréta játszótér nyitvatartása: Minden nap sötétedésig


9. Kispesti vizes játszótér


Kellemes környezetben, vizes játékok között hűsölhetnek a kicsik a kánikulában, ráadásul ingyenesen: a Berzsenyi utcában nyitott meg az egyik legnagyobb budapesti vizes játszótér. A különleges játszótérre érve igazi “víz alatti” világba csöppenünk, ahol minden a vízről szól: kalózhajó formájú mászóka és hinta, tengericsillag-csobogó, “aranymosó” a homokozóban, világítótorony alakú mászóka, vízpermetet fújó delfinek, zsilipekkel szabályozható patakrendszer, melyet a kicsik irányíthatnak, és gondoskodnak folyamatos csobogásról.

A teret padok, ivókút, kiterjedt zöldterületek, virágok, frissen ültetett facsemeték teszik igazán kellemessé, az árnyékolást napvitorlákkal biztosítják. A vizes játszótér 4000 négyzetméteren terül el, elkészítése 180 millió forintból valósult meg, és ingyenesen látogatható.


Kép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Nyitva tartás

A játszótér körbe van kerítve, így zárható is. Májustól szeptember 30-ig reggel 8 és este 9 óra között van nyitva, míg október 1. és április 30. között reggel 8 és este 6 között látogatható.


Hol van a kispesti vizes játszótér?

XIX. kerület, Kispest, a gyermekorvosi rendelő és a Puskás iskola között, a Berzsenyi utca és József Attila utca közötti téren (a kispesti lakótelepen).

Figyelem! Az utcai szökőkutakban nem szabad pancsolni, olvasd el az ÁNTSZ figyelmeztetését: Az ÁNTSZ figyelmeztet: hiába csábító, tilos fürdeni a szökőkutakban - betegségeket okozhatnak!

Indexkép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja