SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezen a nyáron is vigyáznak a vöröskeresztesek a strandolókra - az alábbi balatoni strandokon

Családinet [cikkei] - 2017-07-04
Budapestre hozta a Balatont a Magyar Vöröskereszt. Egy három méteres installáció segítségével mutatták be, mely strandokon működik idén a humanitárius szervezet Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata.
Ezen a nyáron is vigyáznak a vöröskeresztesek a strandolókra - az alábbi balatoni strandokon


Pénteken indult a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

A jól megérdemelt nyaralás alatt kevésbé figyelünk oda a különböző baleseti tényezőkre, amelyek miatt gyakran kellemetlenné vagy akár rövidebbé is válhat a nyaralásunk.
A gondtalan pihenés elősegítésére Magyar Vöröskereszt idén már 11. alkalommal indítja el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A programban részvevő, közel 300 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látja el 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 30. és augusztus 20. között.
A tavalyi évben a vöröskeresztes önkéntesek 2710 esetben segítettek, sőt egy esetben életet is mentettek. A leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések.

Nyaranta hétvégére szinte teljesen kiürül a főváros, sokan töltik a hétvégét a Balatonnál, ezért a Magyar Vöröskereszt úgy döntött, hogy ezúttal Budapestre hozza el elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét, felhívja a fővárosiak figyelmét a biztonságos fürdőzés szabályaira. A Pontoon-on megszervezett sajtóeseményen egy mintegy három méter hosszú, látványos installációval idézte meg a balatoni hangulatot a Vöröskereszt és egy élethű baleseti imitációs bemutatóval pedig a biztonságos nyári fürdőzésre hívták fel a figyelmet.

„A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, a programban résztvevő balatoni strandok minden évben nagy örömmel veszik, hogy a vöröskeresztes fiatalok vigyáznak a fürdőzőkre. Évről-évre egyre nagyobb kihívás a BESZ megszervezése, mely teljes egészében támogatói és adó egy százalékos felajánlásokból valósul meg” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.
Minden évben szeretnénk a BESZ-es strandok számát növelni, mert igény volna rá, de a forrásaink eddig ezt nem tették lehetővé. Bízunk benne, hogy a 1359-es adományvonalunkon és a www.voroskereszt.hu oldalunkon keresztül indított gyűjtéseink jól sikerülnek. Mindenkit arra buzdítok, hogy hívja fel a 1359-et és támogassa a jövő évi Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját 250 forinttal” – hívta fel a figyelmet a főigazgató.
 

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatban résztvevő települések és strandok:


Északi part

  • Alsóőrs: Közösségi Strand
  • Balatonudvari: Központi Strand, Fövenyes Strand
  • Révfülöp: Császtai Strand, Szigeti Strand
  • Badacsony: Badacsonyi Strand, Tomaji Strand

Déli part

  • Balatonberény: Közösségi strand
  • Balatonmáriafürdő: Hajóállomás. Fizetős strand
  • Balatonfenyves: Csalogány, Központi
  • Balatonboglár: Platán
  • Balatonlelle: Napfény Strand
  • Balatonszemes: Élményfürdő
  • Balatonszárszó: Központi
  • Balatonföldvár: Nyugati Strand, Keleti Strand

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja