SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Oviból a suliba - iskolaérettségi kisokos - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2020-04-30
 [X]

Zajlanak a beiratkozások, a nagycsoportosok szülei fejében pedig rengeteg kérdés kavarog. Vajon felkészült? Helyt tud majd állni? Jól választottunk iskolát? A megfelelő tanító néni osztályába jelentkeztünk? Mennyire fognak hiányozni szeptemberben a kiesett, tavaszi ovis hónapok?
Oviból a suliba - iskolaérettségi kisokos - Nyereményjáték!

Hogy kétségeinket eloszlassuk, és a jó irányba induljunk az elkövetkező hetekben, hónapokban, keressünk támogatókat.

Első szövetségeseink az óvónők.

Ők azok, akik az elmúlt években megismerték gyermekünk képességeit, és rengeteget dolgoztak azért, hogy a kicsik a legtöbbet hozhassák ki magukból. Mivel a gyerekekről folyamatos fejlődési naplót vezetnek meg tudják mondani, hol állt gyermekünk az óvodák bezárásának idején, milyen kompetenciákkal kell rendelkezni az iskolába lépéskor, és ehhez mik azok a részképességek, amik fejlesztésével fontos nekünk, otthoni körülmények között foglalkozni.

Az óvó nénik mellett remek támogatást jelenthet Forgács Zsóka frissen megjelent könyve, az Oviból suliba – iskolaérettségi kisokos. A szerző gyakorló pedagógusként, hosszú évek munkájára alapozva foglalta össze a válaszokat, a legtöbb iskolába készülő gyerek szüleinek kérdéseire.

Forgács Zsóka: Oviból a suliba - Iskolaérettségi kisokos

A jelenlegi szabályozáshoz is illeszkedő tippek mellett a gyerekeknek szóló feladatokat is találhatunk a könyvben. Ezekkel otthoni körülmények között is eredményesen, játékosan fejleszthetjük a kicsiket.

Az elsősorban szülői kézikönyvnek készült kiadvány mellett, Forgács Zsóka egy óvodás korosztálynak ideális méretű, önálló gyakorlófüzetet is készített.

Forgács Zsóka: Irány a suli!

Az Irány a suli című kiadványban található feladatok elsősorban a figyelem, a finommozgások, a grafomotorika (rajz- és íráskészség fejlesztése), a testséma, a térbeni- és az időbeli, valamint a síkbeli tájékozódás, a logikus gondolkodás, a számolási készség és a vizuális megfigyelőképesség területére irányulnak.

Ezt a gyakorlófüzetet a nyár folyamán továbbiak is követik majd, melyekben gyakorlatban kipróbált feladatokat találnak a tér-irány tájékozódás és a számolási készségek fejlesztéséhez.

Tamás Eszter: Vigyázz, kész, suli!

Ha pedig a komplett és játékos fejlesztésben hiszünk, kiváló segítség lehet a LÜK.

50 éves tapasztalat van amögött a német fejlesztő módszer mögött is, mely a 2-10 éves gyerekek logikáját, ügyességét és kitartását fejleszti egy időben.

miniLÜK Iskola-előkészítő feladatok

A LÜK néven ismert termékcsalád óvodásoknak készült okostáblájához számos iskolaelőkészítő füzet kapható, melyekkel játékosan, míg a nagyobb testvér tanul, vagy anya meetingel a nagy óvodás gyakorolhat, és ellenőrizheti, kijavíthatja esetleges tévedéseit.

A Lük működését bemutató videó:

Miért jó a LÜK?

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!
 

Segítenek a Hupikék Törpikék

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre május 10. éjfélig és a helyes megfejtést beküldők között 2-2 db Hupikék Törpikék iskolai előkészítő füzetet sorsolunk ki a Móra Kiadó jóvoltából.

Sorsolás: 2020. május 11.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja