Két különleges könyv kamaszoknak karácsonyra (is) - Nyereményjáték!

Családinet - 2019-12-12
 [X]
Él egy tévhit arról, hogy a kamaszok nem olvasnak. Pedig, ha rendszeresen olvastunk nekik kisgyerekként meséket, ebben a nem egyszerű korban is igénylik majd a könyvek társaságát. Jobban, mint gondolnánk.
De milyen könyvet válasszunk nekik? Mi az, ami ha bekerül a karácsonyfa alá, nem landol a polcon örök porfogásra kárhoztatva?
Két különleges könyv kamaszoknak karácsonyra (is) - Nyereményjáték!

Két különleges könyvet ajánlunk most, amik eléggé kilógnak a kamaszkönyves kínálatból, és túlmutatnak a Harry Potter – Ropi naplója tengelyen.

Olga, a papírlány 2. – Jum, a sötét szerzet

A hosszú, hideg, sötét napok télen a legjobb kedélyűek hangulatát is elrontják, hát még egy épp bősz kamaszodásban lévő gyerekét. Nekik ajánljuk ezt a regényt, amivel bekuckózva az olvasó egy izgalmas, belső utazáson vehet részt.

Olga, a papírlány 2. - Jum, a sötét szerzet

Az Olga, a papírlány 2. egy olyan történet folytatása, mely segített az olvasóknak elfogadni önmagukat. A második részben tél van, Olga pedig újra belefog, hogy elmondjon egy történetet Balico lakóinak. Jumról, a sötét szerzetről mesél, aki könnyekkel táplálkozik.

A különös történet nem várt véget ér, ami megmutatja, hogyan győzhetjük le a leghatalmasabb sötétséget is.

Az Év Gyerekkönyve – 2019 FORDÍTÓI kategóriában díjnyertes könyv folytatását 9 éves kortól ajánljuk.

48 másképp – Ifjúsági novellák a múltból

Évszámok, csaták, királyok, várak, ellenségek, szövetségesek, járványok, felkelések. A történelem nyögvenyelős, ha nem szól másról, mint a tényadatok magolásáról és számonkéréséről. A történelem izgalmas, ha a gyerekek meglátják az évszámok mögötti történeteket, amik különösen izgalmasak, hiszen valódi, hús-vér emberekről szólnak.

48 másképp - Ifjúsági novellák a múltból

A Móra Kiadó 2018-ban fiatal szerzőknek írt ki pályázatot, hogy gondolják újra a magyar történelem egyik legismertebb történelmi eseménye az 1848-as forradalom történetét. A Jelen! és a 2050 antológiák sikerén felbuzdulva ismét novellákat vártak. A több tucat beérkezett írásból végül 13-at válogattak össze egy kötetbe, 48 másképp címmel.

Azon, hogy mi lett volna, ha, gyakran gondolkozunk. A „mi lett volna, ha” történelmi sztorikba töltve pedig nemcsak elgondolkodtató, de roppant szórakoztató is lehet egy irodalmi mém, ami akár egy hosszabb buszozás alatt is elolvasható.

Ha a gyerek történelemrajongó, azért, ha pedig akut történelem-undoritiszben szenved, azért ajánljuk a 48 másképpet 12 éves kor felett. Ha pedig kiolvasta, kérjük kölcsön és olvassuk Kossuthkifli és Pilvax minőségű feketekávé társaságában.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi 2 egyszerű kérdésre december 19. éjfélig és a helyes megfejtést beküldők között kisorsolunk 1-1 példányt a cikkben szereplő könyvekből a Móra Kiadó jóvoltából.

Sorsolás: 2019. december 20.

A szerencsés nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.