Nyerd meg Robert Matzen: A holland lány - Audrey Hepburn a II. világháborúban című könyvét!

Családinet - 2019-12-21
 [X]
Gazdag és arisztokrata családból származott Audrey Hepburn? Pompás hollandiai kastélyokban nevelkedett gyerekkorában, mint egy hercegnő? Szülei valóban szimpatizáltak a nácikkal? Az anyja tényleg találkozott Adolf Hitlerrel? Miért Anne Frank volt Audrey lelki társa? Mit látott a világháború legnagyobb ejtőernyős hadműveletéből, és hogyan élte meg nagybátyja kivégzését? Hogy szerzett titkos balettelőadásokkal pénzt az ellenállóknak? Tényleg tagja volt a holland ellenállásnak?
Nyerd meg Robert Matzen: A holland lány - Audrey Hepburn a II. világháborúban című könyvét!

Audrey Hepburn máig Hollywood egyik legragyogóbb csillaga, a Római vakáció és az Álom luxuskivitelben című filmek világhírű színésze, aki végül a filmkészítés helyett mégis inkább a családját választotta, és élete utolsó éveiben az UNICEF nagyköveteként tevékenykedett. Számos életrajz született ugyan róla, mégis most először ismerhetjük meg részleteiben hollandiai gyermekkorát, a II. világháború alatti fiatalkori éveit. Az átélt borzalmak és tapasztalatok egy életre meghatározták a mindennapjait, az ellenállás alapvetően befolyásolta művészi tevékenységét, döntéseit és következetes társadalmi felelősségvállalását. Fia, Luca Dotti szerint egyenesen a háború tette azzá az emberré, aki végül lett.

Robert Matzen részletekbe menő könyve feltárja a színésznő kevéssé ismert gyerekkorát, családi hátterét, és elmeséli, hogyan lett a félénk, tizenöt éves kamaszból a későbbi művész és emberbarát világsztár. A holland lány a színésznő saját visszaemlékezései, valamint levéltárakban végzett kutatások, egykori szomszédokkal és helyi lakosokkal készített interjúk és háborús naplók felhasználásával készült. A kötet fotókat is tartalmaz, melyek nagy része Audrey személyes gyűjteményéből származik, és itt jelennek meg először.

Fordította: Megyeri Andrea

Robert Matzen amerikai író, rendező. Pályája elején dokumentumfilmeket készített, majd 10 évig a NASA kommunikációs szakértőjeként is dolgozott. Eddig nyolc könyve jelent meg. Legismertebb kötetei Hollywood és a II. világháború kapcsolatát dolgozzák fel, és olyan hírességek életéről szólnak, mint Jimmy Steward, Carole Lombard és Audrey Hepburn. Munkája során nagy hangsúlyt fektet a helyszíni kutatásokra és a terepmunkára, írásaira pedig jellemző az erős képi világú, szinte filmes elbeszélés. Jelenleg feleségével Pittsburghben él.

Robert Matzen: A holland lány - Audrey Hepburn a II. világháborúban

Adatok:
Eredeti megnevezés: Dutch Girl. Audrey Hepburn and World War II
Megjelenés: 2019.11.30.
Kötésmód: ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám: 440
Méret: 152 x 230 mm
Tömeg: 660 g

További információ:
https://europakiado.hu/konyv/a-holland-lany-audrey-hepburn-a-masodik-vilaghaboruban/

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

Válaszolj helyesen az alábbi egyszerű kérdésekre január 1. éjfélig és a helyes választ beküldők között kisorsoljuk Robert Matzen: A holland lány - Audrey Hepburn a II. világháborúban című könyvét az Európa Kiadó jóvoltából.

Sorsolás: 2020. január 2.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.