SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Nyerd meg Dr. Jekkel Gabriella - Csendes Gyilkos című könyvét!

Családinet [cikkei] - 2019-11-22
 [X]

Mit tesz meg egy nő azért, hogy Anya lehessen? Meddig képes elmenni akkor is, ha az orvosok már lemondtak róla? Napjaink egyik élen járó meddőséget előidéző betegsége az endometriózis. Sok helyen korunk pestiseként is nevezik- bár ez nem jár halállal és nem is fertőz. Nagyon sok nőnél fordul elő, sokan nem is tudják, hogy szenvednek ebben a betegségben, mivel az endometriózis alattomos. Egy csendes gyilkos, mely nem öli meg a testet, de a lelket igen. Hiszen a nőktől az egyik legszentebb dolgot veszi el, hogy anyává válhassanak.
Nyerd meg Dr. Jekkel Gabriella - Csendes Gyilkos című könyvét!

Az endometriózis olyan betegség, melyben a (normális esetben csak a méh belső felszínén található) méhnyálkahártya-szövet a méh üregén kívül is megtalálható (ritka esetben akár az agyban is). A név az „endometrium” szóból származik, amely a méh belső felszínét borítója. A méhnyálkahártya minden hónapban a menstruációs ciklus során felépül és leválik. A veszélyt ez okozza, hisz az endometrium bárhol is van a testben ugyanúgy fog viselkedni, mint a méhen belül. Vérezni fog.

A menstruációs fájdalom pedig szinte a végletekig kimerítheti a nőket. Sokan felkelni is alig bírnak, míg mások akár el is ájulnak a fájdalomtól, ami az alhasból kisugárzik egészen a térdig.

Nekem világ életemben cisztaproblémáim voltak. Sokszor műtöttek - többször sajnos nem is eredményesen -, de az orvostudomány is fejlődött már az elmúlt 25 évben. Már fiatal koromban megmondták, hogy a petefészkeim miatt nem lesz egyszerű a gyermekvállalás. Nem sokkal később pedig kijelentették, hogy nem lehet gyermekem. Az okot azonban nem tudták megmondani. Sötétben tapogatóztak, de ne felejtsük el, hogy mindez a kilencvenes évek elején történt, amikor még csak hallomásból sem ismerték az endometriózist. A betegségnek még neve sem volt.

14 évesen bántott ugyan a gyermektelenség gondolata, de még kislány voltam. nem éreztem a súlyát. Iskolába jártam, terveim voltak. Akkor még úgy gondoltam, hogy gyerek nélkül is lehet élni.

Az életem azonban szomorú fordulatot vett, amikor a fájdalmaim nemhogy enyhültek volna, hanem erősödtek. A menstruáció maga volt a pokol. Az orvosok pedig tétlenül álltak fölöttem. Műtétek sora várt rám, ahol elveszítettem a petefészkeim nagy részét, de a betegség még mindig rejtve maradt.

Az anyaság érzése úgy tört fel bennem, amit soha nem képzeltem volna. A fél karomat odaadtam volna, hogy anya lehessek. Szinte egy időben, mikor ezt eldöntöttem, egy vérzésem után nem múlt a fájdalom. Már leülni sem tudtam, mert olyan érzésem volt, mintha kést forgatnának a vesémben. Én persze felfázásra gyanakodtam, vagy esetleg vakbélre, szedtem a fájdalomcsillapítót, de végül is bementem a kórházba. Ott derült ki, hogy csokoládécisztám van, a szövettan pedig végre magyarázatot adott az elmúlt 15 év fájdalmaira. Egy számomra addig ismeretlen szót hallottam: Endometriózis... Az orvosok ennél többet azonban nem tudtak erről elmondani, mivel még ők sem tudták, hogy mi is ez a betegség.

A fejemben egy gondolat kavargott csupán, gyermeket szeretnék. Az orvosok azonban erre az egy kérdésemre azonnal tudták a választ. És kimondták életem legfájóbb szavait: Ez hölgyem sajnos lehetetlen.

Én pedig versenyt futottam az idővel, hogy bebizonyítsam nincs lehetetlen. Szembe mentem a természet és a biológia törvényeivel. Évekig ültem a testi lelki hullámvasúton, amikor hirtelen megtörtént a csoda, ami előtt az orvosok is döbbenten álltak. Kismama lettem.

A történetem 25 évet ölel át és talán reményt adhat azoknak, akik szintén küzdenek a betegséggel. Hiszem, hogy az én történetem bebizonyítja, hogy csodák igenis léteznek és soha nem szabad feladni azt, amire igazán vágysz.

Egy regény az anyává válás rögös útjáról, melyben a főhős versenyt fut az idővel az endometriózis árnyékában. Egy évtizedes küzdelem és fájdalom csupán azért, hogy egyszer valaki őt is Anyának szólítsa...

"Szofi egy teljesen átlagos 10 éves kislány a nyolcvanas évek közepén. Barátnőivel a felnőtté válás titkait szeretné megfejteni, és arra vár, hogy végre ő is átléphessen a felnőtté válás küszöbén. Amikor azonban ez bekövetkezik, a korábban elképzelt dolgok helyett fájdalom, fertőtlenítő illata, orvosi kezelések és megalázás vár rá. Szofi élete gyökeresen megváltozik az első menstruációval, de senki nem tudja megmondani, mi a baja. Csak azt érzi, más, mint a többiek, ezért pedig minden álmát elveszti, amiben kisgyerekként hitt. A történet egy életút, amelyet kezdetben a kislány, később a felnőtt nő szemszögéből láthatunk. A küzdelmet egy ismeretlen betegséggel szemben, amiről csupán évekkel később derül ki, hogy a 21. század egyik legtitokzatosabb betegsége. Az endometriózis a nőket támadja meg, és mind a testet, mind a lelket felemészti azzal, hogy a súlyosságától függően meddőséget okoz. Szofi életét átszövi a betegségtudat. Kezdetben csak a barátait veszti el emiatt, később azonban a társait is. Gyermekként még nem érezte, de felnőttként a legfontosabb lett számára, hogy anya lehessen. A könyv megmutatja, milyen szenvedésen mehet át egy nő azért, hogy egyszer a kezében tarthassa a gyermekét."

A könyv már akciós áron kapható a Libri, Líra könyvesboltokban és a Booklineon is.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre helyesen december 1. éjfélig és a helyes választ beküldők között kisorsoljuk Dr. Jekkel Gabriella: Csendes Gyilkos című könyvét a szerző jóvoltából.

Sorsolás: 2019. december 2.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
Áltanálos iskola és Vörösmarty neve helytelenül - két csúnya baki egy lenti iskola névtábláján

Áltanálos iskola és Vörösmarty neve helytelenül - két csúnya baki egy lenti iskola névtábláján

Az iskola igazgatója azt írta, ők is észlelték a problémát és jelezték a gyártó felé, aki azonban nem teljesítette a javítást határidőre.
A szerkesztő ajánlja