Góg Anikó: Újra én - Edzés a várandósság alatt és a szülés után - nyereményjáték!

Családinet - 2019-11-14
 [X]
"Nem kell új test, hozd rendbe a régit!"
Góg Anikó: Újra én - Edzés a várandósság alatt és a szülés után - nyereményjáték!

A kötetről: Mi számít élet legnagyobb megmérettetésének egy olimpikon számára, aki többszörös bajnok, és rengeteg versenyben helyt állt már? Nem egy bajnoki cím, trófea megszerzése, hanem az anyává válás. Góg Anikó sportoló azt vallja, amikor gyermek születik, anya és apa is születik. Így kellett neki beleszületnie ebbe a helyzetbe. És bár versenyzői múltjának köszönhetően jóval tudatosabban készült fel fizikailag a várandósságra, a szülésre és azt követő regenerációra, tisztában volt vele, hogy a szülésbe bele kell engednie magát egy nőnek, nem akarhat mindent ő irányítani, hagyni kell, hogy a csoda megtörténjen. Ugyanakkor erre a csodára lehet okosan készülni, úgyhogy az a testünknek, lelkünknek és a kisbabánknak is a legjobb legyen.

Ez a könyv felér egy „versenyfelkészítéssel” – alapozással, formaidőzítéssel majd regenerációval – életed egyik legnehezebb erőpróbájára: a várandósságra, a szülésre, a gyermekágyi periódusra. De sokkal nemesebb célok érdekében kell rajthoz állnod, mint egy trófea: a gyerekedért, önmagadért, nőiességedért, az életminőségedért, terhelhetőségedért – a mindennapjaidért. Az, hogy jól legyél, legalább annyira a babád érdeke is, mint a tiéd!

Ha aggaszt a kérdés, hogy sportolhatsz-e a terhesség alatt, hogy milyen gyakorlatok lehetnek veszélyesek a magzatra nézve, ha nem tudod, mit tegyél a szülés után, hogy mielőbb formába lendülj, akkor a legjobb helyen keresed a választ. Ebben a kedves, szókimondó, személyes hangvételű könyvben – amely a témát érintő tévhitekről és nehézségekről is őszintén beszél – meg fogod találni.

A várandósság és a szülés csodálatos és természetes folyamatok. De ha abban bízol, hogy a velük járó fizikai problémák (szétnyílt hasizom, gátizomgyengülés, izomegyensúlyi gondok) maguktól megoldódnak, akkor csalódhatsz. Ez a könyv azoknak a nőknek szól, akik az anyaságra testileg is fel akarnak készülni, és vállalják az ezzel járó munkát. Célja segítséget nyújtani a nőknek abban, hogy a várandósság és a gyermekágy alatt is fittek maradhassanak, és megőrizhessék az egészségüket.

A szerző otthon is könnyedén végezhető gyakorlatokat gyűjtött össze ebben a könyvében, melyet egyedülállóvá tesz, hogy a gyakorlatok helyes elvégzését a pontos leírásokon és fotókon kívül Góg Anikó videókon is bemutatja, amelyek kizárólag a könyvben lévő QR-kódokkal érhetők el az interneten.

A szerzőről: GÓG ANIKÓ tapasztalt edző, humánkineziológus, az IWI Nemzetközi Fitnesziskola vezető tanára. Nem a levegőbe beszél, gyakorlatleírásaiból és tanácsaiból is érződik, hogy amiről ír, azt a saját tapasztalataiból meríti. Szakterülete az állóképességi edzés, a pulzuskontroll és a funkcionális tréning. Triatlonosként versenyzett a sydney-i olimpián, kontinensbajnoki trófeákat szerzett, és ami még ezeknél is fontosabb: két gyermek édesanyja.

Kötetinformációk: 4499 Ft, 280 oldal, kartonált, színes képekkel illusztrált. A könyvben lévő QR kódok segítségével videókon is megtekintheted a gyakorlatokat, így tökéletesen megbizonyosodhatsz a helyes technikai kivitelezést illetően.

Góg Anikó: Újra én
 


Idézetek: 
 

 • „Olyan családba születtem, amelynek tagjai sportoltak, tornáztak, kocogni jártak.”
 • „Nyolcévesen tudtam, hogy olimpiai bajnok akarok lenni. Hogy miben, az szinte mindegy volt. Végül elköteleződtem a triatlon mellett.”
 • „Volt benne sok szép eredmény, kiemelkedő versenyek, kudarcok, tanulságok, de valójában az igazi hozománya az a személyiséggé kövült magatartás, amely nemcsak a sporthoz való viszonyomat, de az élet egyéb területeire vonatkozó gondolkodásmódomat is meghatározta.”
 • „Ha egy szót szeretnék üzenni neked, az a felelősség. Az önmagadért vállalt felelősség. Ehhez én most neked a sportot, az edzést szeretném bemutatni eszközül.”
 • „Ha így állsz hozzá, akkor az önmagadra szánt idő már nem egy önző cél, hanem a számodra fontos emberek érdekeit is képviselő elhatározás.”
 • „Tudom, hogy az én felfogásom átlagon felül sport- és mozgásközpontú, de azt gondolom, hogy ha ez valakinek igazán fontos, akkor minden körülmények között megtalálja a napnak azon időszakát, azt a mozgásformát, azt az intenzitást, amelyekkel a sport beilleszthető az életébe.”
 • „Az edzésmunkát senki helyett nem végzi el más.”
 • „Személyi edzőként is van lehetőségem várandós nőkkel dolgozni, és végigkísérni őket ezen a nagyon szép folyamaton.”
 • „Sportoló vagyok, edző, humánkineziológus, leendő edzőket oktató tanár, édesanya. Ez utóbbi a legmeghatározóbb színem, hiszen ösztönösen minden döntésemben, cselekedetemben benne van édesanyai státuszom, Mint minden anyában. Hiszem, hogy anyaságomban akkor teljesedhetek ki, és akkor válok a gyerekeim számára is „egészen jó szülővé”, ha megtartom a saját identitásomat, testi-lelki egyensúlyomat, terhelhetőségemet, Ehhez egy eszköz a sport.”
 • „Életet adni csoda. Az pedig, hogy orvosilag ez kétféle módon lehetséges, külön öröm. Ismerjük meg a folyamatot, tudjunk meg minél többet erről a mindenki számára kiváltságos és katartikus életeseményről, ugyanakkor hagyjuk, hogy az ezzel járó érzelem, amely jár fájdalommal, szenvedéssel, elengedéssel egyaránt, euforikus élménnyé válhasson. Talán soha máskor nem adatik meg egy nő életében, hogy ennyire közel kerüljön önmagához, az élethez, a természethez.”
 • „Nagyon jó lenne, ha ezt az anyák is és az őket körülvevők is tisztán látnák: az édesanya minden erejével a babája ellátásra igyekszik összpontosítani, pedig ő is épp most van túl fizikailag és a lelkileg élete talán legnehezebb erőpróbáján.”
 • „Nem lehetsz egyszerre szuperanya, szupernő, szuperfeleség, szuperfőnök/alkalmazott, házitündér, kockahasú fitneszmodell…Még akkor sem, ha a közösségi portálokról pont ezek ellenkezője jön majd veled szembe.”
 • „Végtelenül hálás vagyok a testemnek, amiért az életet adás csodáját véghez vitte. És annak érdekében, hogy jó barátságban mehessünk tovább, az a minimum, hogy megsegítem a felépülését, a saját felépülésemet.”
   


NYEREMÉNYJÁTÉK!

Babát vársz, vagy már babázol? Csatlakozz a téged érintő zárt csoportunkhoz, posztolj, és nyerj! :) A két csoportban 1-1 példányt sorsolunk ki Góg Anikó: Újra én - Edzés a várandósság alatt és a szülés után c. könyvéből. Hogy vehetsz részt a játékon?

1. Ha várandós vagy, vagy még csak most tervezed a picit, lépj be Jó anya leszek? nevű csoportunkba. Ha már babázol, itt a helyed: Imádom a kisbabám!

2. Posztolj a csoportban arról, ami érdekel, amit szívesen megosztanál másokkal, amire választ keresel, ami boldoggá tesz, vagy épp nyomaszt, ha egy kis támogatásra lenne szükséged. Reklámot kérjük, ne posztolj.

A játék időtartama: 2019. 11. 14 - 2019. 11. 28. éjfél. A játék lezárása után, november 29-én a posztolók között sorsolunk ki 1-1 darab könyvet a két csoportban.

 Kapcsolódó cikkeink:

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.