5 fontos dolog, amit tudnod kell az ovikezdésről, amit mind Kilincscicától tanultunk - Nyereményjáték!

Családinet - 2019-08-01
 [X]
Hamarosan itt az ősz, ősszel pedig sok pici elkezdi a bölcsődét és óvodát. Ilyenkor érdemes időben felkészíteni a picit a változásra! Szabados Melinda Kilincscica és az ovi csodálatos világa című mesekönyve 5 olyan fontos trükköt tanít, amivel gyerekjáték lesz az ovikezdés. Készüljetek a változásra Kilincscica segítségével!
5 fontos dolog, amit tudnod kell az ovikezdésről, amit mind Kilincscicától tanultunk - Nyereményjáték!
 1. tipp: Meséljetek az oviról egy olyan könyvből, amiből megismerkedhettek az ovis hétköznapokkal és szokásokkal! A mese elemeli a valóságtól a változás okozta félelmeket és nehézségeket, és varázslatos mesei köntösbe öltözteti. Ha ti is egy megfelelő mesével kezditek meg a beszélgetést az oviról, sokkal könnyebb lesz felkészülni a változásra.
   
 2. tipp: Mutass példaképet! Kilincscica, mint minden pici, tele van félelemmel azzal kapcsolatban, vajon elfogadják-e a többiek. Legnagyobb aggodalma abból ered, hogy farkincáját nem szögletesre, hanem kunkorira szabták. A gyerekek is izgulnak, hogy elfogadják-e őket. Segíts a tiednek úgy, hogy olyan mesehősről olvasol neki, akivel könnyen azonosulhat, és akivel megtapasztalhatja, hogy a félelmeken felül lehet kerekedni.
   
 3. tipp: Kell egy darabka az otthon biztonságából! Kilincscica igazából nem más, mint egy plüsscica, aki önálló életet él míg kis gazdája szépeket álmodik az ágyában. Egy kitüntetett alvóka nagyon fontos a gyerekek biztonságérzetéhez. Vigyétek magatokkal a legkedvencebb plüsst, aki minden helyzetben az otthon biztonságos érzését kelti a kicsiben!
   
 4. tipp: Viccelni szabad! Kilincscica szeret verseket faragni, amik mindig tartogatnak egy kis meglepesést. Dömdödöm után Kilincscica az egyik legszuperebb rímfaragó a magyar meseirodalomban. Bármilyen nehéz is a változás, mindig legyen a tarsolyotokban egy kis humor, ami oldja a feszültséget! Ha pedig éppen még sincs, hívjátok segítségül Kilincscicát!
   
 5. tipp: Meséljetek ritmusra! Érdemes a napi rutint az ovis napi ritmushoz simítani már az ovikezdés előtt. Azon túl, hogy megvan, mikor keltek, esztek és alszotok, nagyon fontos beiktatni a mesélést is a mindennapokba. Mikor elkezdődik az ovi, a kicsik többnyire nem tudják még elmesélni, mi minden történt ott velük. Ezek a történetek szinte mindig az otthoni meseidőben derülnek ki, mert a fantázia nyelvén a gyerekek még könnyedén kifejezik magukat. Egy olyan történet, ami az ovis hétköznapokról szól, előhívja a kicsikben a saját történeteiket. Kilincscicáról beszélgetve megtudhatod, milyen örömei és nehézségei adódtak a gyerekednek az oviban.


NYEREMÉNYJÁTÉK!

Nyerd meg a Kilincscica és az ovi csodálatos világa című mesekönyvet! Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésre augusztus 8. éjfélig, és a helyes megfejtők között 3 db mesekönyvet sorsolunk ki.

Sorsolás: 2019. augusztus 9.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media