SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Karácsonyi játékok, ajándékok, ötletbörze

Fürst Melinda [cikkei] - 2008-12-11
Már csak pár hét van hátra karácsonyig, de még ilyenkor is van akinek nem tudtunk ajándékot vásárolni, vagy ötleteket vadászunk. A boltokat végigjárva érezhetjük, hogy valahogy nem az igazi amit keresünk, és sokáig böngészgetünk a neten, mert nem akarjuk megvenni az ötödik pónit, vagy versenyautót. Ha szeretnénk kreatív, gondolkodást serkentő játékot vásárolni, akkor érdemes elolvasni ezt a kis ötletbörzét.
Karácsonyi játékok, ajándékok, ötletbörze

 

Építőjátékok:

Emlékezhetünk a régi jól ismert és bevált játékainkra, mint például a JÁVA építőjáték. Órákig eljátszottunk vele, ahogy a kis elemekből összerakva elővarázsoltunk teherautókat, tűzoltóautót, vagy épp egy helikoptert. Új elemekkel, gömbbel és hajlítható csuklókarral bővített készletet is lehet már kapni. Miközben a gyermekünk kitalál új tárgyakat, játékszereket, fejlődik kézügyessége, térlátása, kreativitása. Többféle kiszerelésben is forgalmazzák, 98 darabos készlettől a 1514 darabosig. 4 éves kortól 12 éves korig is kitűnő meglepetés lehet.

Ha gyermekünk sci-fi rajongó, akkor űrjárművet építhetünk a KUB KIT különböző méretű és formájú elemeiből, amelyek több irányból kapcsolhatók egymáshoz. Ez a játék is kiválóan fejleszti a térbeli látást és a kreativitást. Remek alkalmat nyújt egy kis közös szerelésre apával, megbeszélve hogy épp űrcirkálót, vagy könnyű és gyors űrsiklót építsenek. A Kub Kit építőjáték-családban lehet azonban darut, vagy hajót építeni, a képzelet szab csak határt. 42 vagy 56 darabos csomagban kapható.

Az űrjárművek után szükség van mindenképp robotokra, amelyek az ASOBLOCK CREATION család kiszerelésében találhatóak. 70 - 320 elemből álló, összeszerelési útmutatóval ellátott játékban két modell összeépítésére van lehetőség. A szuper modern robotok harcba bocsátkozhatnak az űrcirkálókkal, vagy éppen egy plüssmacival. A termékcsaládban található még 70 darabból összeállítható dinoszaurusz, munkagép, bogarak, versenyautók és kis robotok is. Ha nagyobbat szeretnénk, akkor 100-tól a 320 darabos játékokból is építhetünk robotokat, dinoszauruszt.

A BOLYONGOLYÓ modulrendszerű golyópálya építő játék, magyar szabadalom, világszínvonalú termék. Az elemrendszer lejtő-, egyenes-, kanyar-pályaelemeket, összekötőelemeket, és színes golyókat tartalmaz.
A feladat úgy felépíteni a pályát, hogy a golyók zavartalanul guruljanak végig, függetlenül attól, hogy gyors, vagy lassú, kanyarokkal telitűzdelt, vagy ugratók sora követi egymást. Ha a golyó a lejtőelemeken túl sok lendületet gyűjt, a kanyarban kiugrik, ha kevés a lendülete, nem éri el a pálya végét.
Készségfejlesztő hatása nem csak átlagosan fejlett, de kiemelkedő képességű, és lassan fejlődő gyermekeknél is egyaránt gyorsan jelentkezik. Segíti a motorikus képességek fejlődését, téri összefüggések, irányok azonosítását, differenciálását. 36 elemes kiszereléstől a 150 darabos készletig megtalálható.

Mágneses építőjátékok közé tartozik a SZUPERMAG nevű játék. Mágneses végű rudakból és golyókból építhető egyszerű geometriai alakzattól kezdve az épületekig és közlekedési eszközökig bármit, itt is csak a képzelet szab határt. Felépíthetjük a jól ismert híres épületeket, mint az Eiffel Torony, Empire States Building, Tower.
A mágneses kapcsolódásnak köszönhetően szabadon, fokozat nélkül hajlítgathatjuk, formázhatjuk az elemek irányát. Választhatunk 50 darabos készletet vagy akár 240 darabosat.

Régi korok játékai:

Ha kifejezetten a régi korok egyik játékát keressük, akkor ajánlható a Java játék mellett a BÚGÓCSIGA. A játékot a kúpos felével lefelé állítottuk valamilyen kemény, sík felületre (padló, asztal stb.), majd a nyelét fel-le húzogattuk, hogy minél nagyobb sebességgel pörögjön, egészen addig, míg "búgni" kezdett. Ekkor engedtük el a markolatot, és hagytuk, hogy szabadon bebarangolja a szobát. Választhatunk talppal ellátott, vagy talp nélküli játékot is, egyszínűt vagy mintával ellátottat.

Egészen biztosan emlékszünk még a sokat emlegetett CSATTOGÓS LEPKÉRE, amelyeket élvezettel toltunk a búcsúk körhintái és céllövöldéi között. Ma már nem csak lepke alakban kaphatóak, hanem katica, méhecske, és tologatható kakas formában és még kenguruként is.

Ha leánygyermeknek keresünk ajándékot: talán emlékszünk még rá mekkora élvezetet nyújtottak a papírdobozokról kivágott ÖLTÖZTETŐBABÁK és a hozzá illő ruhák, kalapok, cipők, kistáskák. Kis fülecskékkel hajthattuk rá a papírbabánkra, sokszor magunk is rajzoltunk új ruhákat, a meglévők kontúrját átmásolva. Remek lehetőséget nyújt a kreativitás és a szín-, forma-érzék fejlesztésére. Ma már ilyet nem találunk a dobozokon, de csodaszép, korhű ruhákkal ellátott öltöztetőbabákat mégis beszerezhetünk. A dombornyomott karton alapnak köszönhetően sokáig kitart a játék. Választhatunk egy babát 4 garnitúra ruhával, vagy akár 3 darabos egész esküvői készletet, 12 darabos ruhatárral.

Kreatív játékok:

Ha a fiúknak ajánlottuk az építőjátékokat, akkor a lányoknak mindenképp meg kell említeni a kreativitás és kézügyességet fejlesztő VARRÓKARTONOKAT. 9 féle mintát lehet kivarrni a perforált kartonlapon, többek között sünit, autót, vonatot, oroszlánt, vízilovat. A minták nagy méretűek, A/4-es alapon kapható.

Remek készletet kínál a HAMA GYÖNGYKIRAKÓ, különböző alaplapokat lehet kirakni az egyszerűbb mintás csillagtól kezdve a mikulás képen át a 2000 db-os Ariel-gyöngyképig. Az elkészült alkotások le is vasalhatóak, de újra is rakhatóak.

Levegőn száradó, FESTHETŐ GYURMA a kifogyhatatlan ötletek megvalósítását teszi lehetővé. Szobahőmérsékleten, vastagságtól függően, kb. 12 óra alatt kikeményednek a figurák, amelyek festéssel is díszíthetők. Összeállíthatunk egy filctollból, színes ceruzából, festékből, filcből, origami-papírból, rajzlapokból álló kreatív-csomagot is, az ilyesmi  mindig jól jön a háznál. A papírok vágásához beszerezhetünk jobb vagy balkezes ollót is, hogy gyermekünk kényelmesebben dolgozzon.

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ PUZZLE is remek elfoglaltságot nyújt, rajzolható rá filctollal bármilyen kép, festhető, vagy akár ragaszthatunk rá egész képet is, melyeket előzőleg kivágtunk. Az utóbbi megoldás nehezebb, de szülői segítséggel biztosan megoldható, a közös alkotás meghittebbé teszi az ünnepeket és örök emlék marad, akárhányszor újra kirakjuk az elkészült puzzle-t.

Fajátékok:

Mára ismét keresetté váltak a jól bevált FAJÁTÉKOK, természetes anyaguk vonzóbbá teszik őket a műanyagokénál. Megmunkálásuk miatt nem is lehet rossz minőségű játékot választani, az fa garantálja a minőséget.
Vásárolhatunk különböző autókat, munkagépeket, billencseket, vagy akár kamiont is, amelyre pakolhatjuk a rakományt. Fából készült építőkocka-házak között  fuvarozhatjuk az elemeket, hogy gyorsabban épüljenek az épületek, vagy akár várkastély is. A várkastélyhoz kis létrák, és emberek is tartoznak, 76 vagy 118 darabos készletet is találhatunk.
Ha szeretjük a fából készült EGYENSÚLYI JÁTÉKOKAT, amely fejleszti az ügyességet, ideális választás lehet a Plan Toys KAKTUSZ játéka, vagy a MAJMOCSKÁK. Hasonlóan a Bolyongolyó játékhoz, az egyensúlynak nagy szerepe van, ha majmocskák karja nem jól kapcsolódik, akkor lepotyognak.

Csinosíthatjuk a gyerekszobát fából készült BÚTOR - elemekkel is, gomba, csiga, maci, vonat vagy báránykás csillárral, falilámpával is, vagy mesefigurás fogassal. Az állatfigurás polctartókból a csillárhoz illő polcokat szerkeszthetünk, de megtalálhatóak a hozzáillő figurával ellátott tükrök is. Talán már csak egy fából készült magasságérő hiányzik, ezt biztosan nem szakítják le az apró is kezek. Ha apukák vagyunk, egy ilyen összeállítással egészen biztosan levehetjük a lábáról anyát!

Nézz körül!

Fotó: / 123RF Stock fotó

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja