SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fürst Melinda - megjelent cikkei

Tortilla, Nachos, Burrito és a Salsa-mártás

Tortilla, Nachos, Burrito és a Salsa-mártás

Kiránduljunk egyet a spanyol, mexikói gasztronómiában, ismerjük meg a közkedvelt tortillát. Legismertebb formája a tortilla-chips, ez a kis háromszög formájú sült tészta amelyet salsa-mártásokhoz adnak, de finom a szintén közismert chilis babhoz is.
Téli kirándulás a hóban, apróságokkal

Téli kirándulás a hóban, apróságokkal

Igaz hogy január közepét írjuk és még nem nagyon láttunk havat, reméljük ez a tél nem múlik el nélküle. A kicsiknek önfeledt szórakozást nyújt a fehér csoda, a biztonsági szabályok betartásával remek időtöltés a hóember építés, szánkózás, hógolyózás.
Farsangi gyerekzsúr, minipizzák, piták, gyümölcsturmixok

Farsangi gyerekzsúr, minipizzák, piták, gyümölcsturmixok

A farsang közeledtével elkezdünk gondolkodni, milyen finomságokkal lephetnénk meg csemetéinket a zsúron. Célszerű apróbb falatkákkal készülnünk, amelyek gyorsan eltűnnek az apró kezekből a szaladgálás közben, mégsem maszatolják össze a ruhájukat és minket.
Karácsonyi játékok, ajándékok, ötletbörze

Karácsonyi játékok, ajándékok, ötletbörze

Már csak pár hét van hátra karácsonyig, de még ilyenkor is van akinek nem tudtunk ajándékot vásárolni, vagy ötleteket vadászunk. A boltokat végigjárva érezhetjük, hogy valahogy nem az igazi amit keresünk, és sokáig böngészgetünk a neten, mert nem akarjuk megvenni az ötödik pónit, vagy versenyautót. Ha szeretnénk kreatív, gondolkodást serkentő játékot vásárolni, akkor érdemes elolvasni ezt a kis ötletbörzét.
Adventi aprósütemények

Adventi aprósütemények

Közeledik a karácsony, minden családnak megvan a jól bevált kedvenc süti receptje. Ha mégis valami újat szeretnénk kipróbálni, advent időszakában gyakorolhatjuk a kiválasztottakat, hogy az ünnepekre készülve minden gördülékenyen sikerüljön. A fő szabály karácsonykor: a sütiből sosem elég, mindig jól jön néhány recept, amelyet gyorsan el lehet készíteni, váratlan vendégek számára.
Mikulások és Télapók külföldön: így ünnepelnek a világ más tájain

Mikulások és Télapók külföldön: így ünnepelnek a világ más tájain

Biztos előfordult már velünk, hogy tanácstalanul vakarjuk a fejünk búbját, amikor karácsonyról szóló gyermekfilmekben azt látjuk a mikulás bemászik a kéményen át és még egy karácsonyfát is hoz magával. A teljesítmény valóban ámulatra méltó, (szülőként biztosan örülnénk ha végre nem nekünk kellene haza varázsolni a fenyőfát), de inkább azon lepődünk meg, hogy nem a Jézuska hozza a karácsonyi ajándékokat, és egyáltalán, mi ez a keveredés?
Egyedi Mikulás - zsákok

Egyedi Mikulás - zsákok

Az ünnepek közeledtével elkezdődik az ajándékvásárlás, és a csomagolás. Mikulásra a megszokott, készen kapható zacskók helyett pakolhatunk házilag készített zsákokba is. Egy vászonzsák megvarrása pillanatok alatt megvan, a díszítés pedig csak fantázia kérdése. Ha tudunk kötni vagy horgolni, remek kis zsákocskákat tudunk így is csinálni.
Tudatos vásárlás: Miért eszünk guargumit?

Tudatos vásárlás: Miért eszünk guargumit?

Az európai fogyasztók mindössze 18%-a keresi vásárláskor az élelmiszerek csomagolásán a feltüntetett információkat, pedig több időt - 30 másodpercet - fordítanak egy termék kiválasztására, mint korábban. A tudatos vásárláshoz elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk bizonyos élelmiszer-adalékanyagok lehetséges élettani hatásaival.
Adventi készülődés, szimbolika

Adventi készülődés, szimbolika

"Havat terel a szél az erdőn, mint pehely-nyájat pásztora. S néhány fenyő már érzi sejtőn, miként lesz áldott-fényű fa, és hallgatózik. Szűz utakra feszül sok ága, tűhegye- szelet fog- készül, nő magasba, az egyetlen szent éj fele." Rainer Maria Rilke
Márton napra ludat együnk, hogy jövőre bővelkedjünk

Márton napra ludat együnk, hogy jövőre bővelkedjünk

A néphagyomány úgy tartja, aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik. Márton-nap jellegzetes hagyományos étele a töltött libanyak, a ludaskása amely az aprólékból készül és a libasült párolt káposztával, almával, amit elkészíthetünk egész libából, esetleg combokból.
Őszi ruhaváltás gyermekeinknél

Őszi ruhaváltás gyermekeinknél

A hűvösebb idő beköszöntével a gyerekek ruhatárát is cserélni kell. Ősszel, amikor még erősen változékony az idő, fontos, hogy rétegesen öltöztessük a kicsiket, hogy melegedés esetén le tudjunk venni egy-egy réteget, és mert a rétegek közé szorult levegő is szigetel, melegít.
Rehabilitációs járadék és a munkavégzés

Rehabilitációs járadék és a munkavégzés

Aki 2008. január 1. után adja be rokkantsági nyugdíj megállapítási kérelmét, az már az új rendszerben kerül elbírálásra, ennek megfelelően vagy rehabilitációs járadékra lesz jogosult, vagy rokkantnyugdíjra, amelyről szakértői bizottság ad javaslatot.
Tökös receptek 2.

Tökös receptek 2.

A töklámpás lett az idők folyamán a halloween legfontosabb jelképe, az utóbbi években Magyarországon is egyre több helyen ünneplik meg. Gyermekeink most gőzerővel gyártják a lámpásokat, de vajon mit tegyünk a belsejével? Felhasználhatjuk sütőtökös pogácsába, vagy muffint is gazdagíthatunk vele, a felesleget lefagyasztva egész télen marad alapanyagunk.
Láttál-e már valaha csipkebogyó rózsát...

Láttál-e már valaha csipkebogyó rózsát...

A csipkebogyót régóta ismerhetjük hecsedli lekvárként és teaként nagyanyáink konyhájából, valamint népi gyógyászati felhasználásáról. Ne restelljünk szedni a bokrokról, amelyekkel sétánk alkalmával találkozunk. Ha nincs ilyesmire lehetőségünk, gyógynövényboltokban is beszerezhetjük.
Az első hónapokról

Az első hónapokról

Amint hazaérkezik a kicsi, pár nap alatt világossá válik hogy minden megváltozott. Az apa nem kap annyi figyelmet mint korábban, úgy érzi magára maradt, a társa mindig fáradt, semmivel nem készül el amit korábban csinált. Zsémbes, esetleg megszaporodnak a szóváltások, veszekedések, folyton azt hallják semmire sincs idő, miért nem segítesz?
Lekenyerezhetlek?

Lekenyerezhetlek?

Ki ne állt volna meg földbegyökerezett lábbal amikor megérezte a kemencében sülő kenyér illatát egy pékség mellett elhaladva, vagy vásárokon? Ellenállhatatlan a frissen sült cipó, amely még meleg amikor a kezünkbe vesszük, és ropogós a héja. Vajon próbáltunk már saját magunk is sütni?
Pc játék ajánló gyermekeknek: Beetle Ju, a bogárka

Pc játék ajánló gyermekeknek: Beetle Ju, a bogárka

Sokat emlegetjük gyermekeink heves érdeklődését a számítástechnika iránt, amellyel nem mindig értünk egyet. Megakadályozni nem tudjuk, a mai világ részévé vált a számítástechnika, inkább haladjunk gyermekeink igényével, persze megválogatva, mi kerüljön eléjük a monitoron.
Szőlő, must, sajtok és szüret... Kell ennél több az ínyenceknek?

Szőlő, must, sajtok és szüret... Kell ennél több az ínyenceknek?

Kamasz koromban sosem vittem mást a szüretre a hátizsákomban, mint egy szekérderéknyi pecsenyezsíros kenyeret, amit elmajszoltam a szüretelt friss gyümölccsel. De most lássunk néhány bonyolultabb receptet, mint a zsíroskenyér! Nem kell más hozzá, mint szőlő, sajt, dió.
Magyar Államkincstár a Régiósítás sodrásában

Magyar Államkincstár a Régiósítás sodrásában

Hazánkban a 19 megyét 7 régiós területté alakították, az 1999. évi XCII. törvény értelmében, ami az 1996. évi XXI. törvény módosítása. A kormányzat sokat várt ettől a lépéstől, a megtakarításon kívül szükséges volt az EU pályázatain elnyerhető támogatások igényléséhez.
Hagymatea, vagy torta?

Hagymatea, vagy torta?

Ki ne emlékezne a nagymama hagymateájára, amit meg kellett inni, ha nagyon megfáztunk a hideg őszi időben? Nem kell megijedni, most nem az a recept következik, hanem néhány hagymás étel, saláta, szósz és még torta is!
Tápláló levesek, megfázáskor

Tápláló levesek, megfázáskor

A hirtelen hidegre forduló időben megszaporodnak a megfázásos betegségek. Ilyenkor enni sincs nagyon kedvünk, viszont az energia szükséges, hogy gyorsabban gyógyuljunk. Néhány tápláló levessel átmelegíthetjük magunkat, a szervezetünk is gyorsabban regenerálódik.
Nyugdíj, rokkantnyugdíj 2009-ben

Nyugdíj, rokkantnyugdíj 2009-ben

Közeledik a karácsony, az idősek aggódva figyelik hogyan tudnak kijönni az ünnepek alatt a nyugdíjukból. Vajon mennyit szánhatnak a szeretteiknek, unokáiknak kigondolt ajándékokra, és az ünnepekkor elkészített vacsorára, vendégek fogadására?
Sulit csak lazán?

Sulit csak lazán?

Eltelt az első hónap az iskolakezdés óta, a kamaszos lázadásból eredő néhány lógás mellett már tömegével jelentkezhetnek az igazolatlan órák is a középiskolák első és második évfolyamain. Hidegzuhanyként érheti a szülőt, ha tudomást szerez róla, hogy gyermeke is a lógósok táborát erősíti.
Ősz és padlizsán

Ősz és padlizsán

A padlizsánból a legismertebb étel a mediterrán népek konyhájában a muszaka, ratatuille. De készíthetünk belőle rántottát, padlizsánkrémet, palacsintatésztában megforgathatjuk és kisüthetjük, vagy hagyományos bundában kirántva főzelék mellé ehetjük. Töltve és párolva, vagy a fasírt helyettesítésére is kitűnő.
Víz az otthonunkban

Víz az otthonunkban

A víz az élet alapja. A felelőtlen felhasználás miatt a készletek fogyóban vannak, talán az utolsó pillanatokban vagyunk, hogy tegyünk ez ellen. A Föld egyik központi problémája a vizek szennyezése, az ivóvíz korlátozott mértéke.
Őszi arcápolás természetes anyagokkal, kismamáknak.

Őszi arcápolás természetes anyagokkal, kismamáknak.

Vége a nyárnak, megérkezett az ősz, alaposan próbára téve bőrünket változékony időjárásával. A nyári napsütés ereje időnként visszatér, másnap pedig szeles, csapadékos idővel találjuk szemben magunkat. A szél finom repedéseket okoz, kiszárítja a hámréteget, amely ezért feszül, húzódik.
Fogaink Egészségéért

Fogaink Egészségéért

Reklámokban, szórólapokon sok információt találhatunk a helyes fogmosási technikáról, milyen fogkrémet és fogkefét használjunk, amitől mosolyunk fehéren csillogó lesz. Nem elég azonban csupán erre hagyatkoznunk, életmódunk, étkezési szokásaink, életkorunk is befolyásolják a fogaink egészségét.
Takarítás - természetesen

Takarítás - természetesen

Gyermekes családként hamar szembesülünk a csemetéink kreatív kifejezőképességével, rengeteg falfirkát és maszatos kis kézlenyomatot gyűjthetünk be. Vajon mi az ideális megoldás hogy tisztán tartsuk a lakást, túlzott kémiai vegyszerek alkalmazása nélkül?
Apró gyerekek a kertben

Apró gyerekek a kertben

Az udvarunk kialakításánál vegyük figyelembe azt a tényt, hogy bár igyekszünk folyamatosan odafigyelni a gyerekekre, adódhatnak olyan helyzetek, amikor a kicsik önállóan használják a kertet, udvart. Ha már nagyobbak, könnyebben hagyjuk őket egyedül játszani, ennek megfelelően biztonságossá kell tennünk a területet.
Őszi Vitaminkúra

Őszi Vitaminkúra

Szeptember végén beköszönt az ősz, ebben az időszakban a nappalok rövidülnek és az időjárás fokozatosan fordul egyre hidegebbre, szelesebbre és csapadékosabbra. A hideg idő miatt a szervezet több vitamint, energiadúsabb étrendet kíván.
A szerkesztő ajánlja