SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Partiszervezési kisokos - az Esküvőtervezőtől

Féth Tímea [cikkei] - 2013-04-29
Hogyan szervezz felejthetetlen születésnapi partit?
Elérkezett a tavasz, itt a kerti partik ideje. Most már szívesebben megyünk el otthonról a hajnalig tartó hosszú bulikra is. A varázslatos tavaszi éjszakában, az akár gyalog hazafelé megtett utat számos izgalmas kaland, beszélgetés szövi át.
Használd Te is a profi parti-szakértő által összeállított rendezvényszervezői kisokost, és oltári nagy bulikat fogsz tudni szervezni, melyet mindenki évekig emleget majd...
Partiszervezési kisokos - az Esküvőtervezőtől

Fontos, hogy lépésről-lépésre haladj a szervezés során, mert különben nagy valószínűséggel, fura eredményt kapsz! :)

  1. Dátum
    Találd ki a parti dátumát, egy olyan időpontot, amely neked és az ünnepeltnek is megfelelő.
    Ne: kérdezd meg az összes barátodat, a leendő meghívottakat, hogy ki mikor ér rá, mert garantáltan nem lesz olyan dátum, ami mindenkinek megfelelő.
     
  2. Létszám
    Egy olyan helyszínt keress, ahol minden meghívott elfér. Azzal azonban számolhatsz, hogy kb. a meghívottak 10%-a nem lesz majd jelen a partin, betegség vagy egyéb váratlan esemény miatt.
    Ne: akard tudni előre mindenkitől, hogy biztosan ott lesz-e, az emberek manapság nem szeretnek hetekkel előre tervezni.

     
  3. Helyszín
    Keress egy megfelelő helyszínt: kényelmes legyen, és mindarra alkalmas, amit elterveztél, legyen szó evésről, táncról, programokról (ha pl. táncos műsort rendelsz, kérdezd meg, mennyi a helyigényük).
    Ne: köss kompromisszumot - túl kicsi helyen kényelmetlenül telik az este, nem lesz jó emlék a résztvevőknek.

     
  4. Étkezés
    Kényeztesd finom falatokkal a vendégeket: akár 3 fogásos vacsorát rendelsz, akár kis kívánságfalatokkal vagy mini-szendvicsekkel látod vendégül a meghívottakat, legyen minden ízletes és minőségi.
    Ne: szervezz úgy bulit, hogy nincs semmilyen harapnivaló. Ez általában kétféleképpen végződhet:
    a.) „Majd mindenki eszik valamit!” Egyszerre rohamozzák majd meg a konyhát a leadott rendelésekkel, ennek eredményeként órákig kell majd várni, hogy minden elkészüljön (és jelzem, ez akkor nem az étterem hibája, bár sokszor őket vádolják ezért…).
    b.) Azokon a helyeken, ahol „csak bekapni lehet valamit”, általában a minden fantáziát nélkülöző chips és csoki (jó esetben meleg-szendvics, vagy pizza) áll csak rendelkezésre, és ez is korlátozott mennyiségben.
    Hogyan csináld akkor?
    Érdemes előre tisztázni a vendéglátóhellyel, hogy mit szeretnétek enni, és hány főre rendelitek azt meg. A buli előtt néhány nappal (egy héttel) szükséges azonban a vendégek számát pontosítani. Így senki sem marad éhen, és a vendéglátó sem kerül olyan helyzetbe, hogy valamilyen étel elfogy, és nem tud belőle többet adni…

     
  5. Italok
    A partinak fontos kellékei az italok, a széles választék, és a meghívottak ízlése szerint összeállított kínálat.
    Ne: rendelj olyan helyen, ahol mindent eredeti (éttermi) áron akarnak kifizettetni. Kérj előre meghatározott mértékű kedvezményt. Ha tanácstalan vagy, kérd független szakember (pl. az Esküvőtervező szakértő) segítségét, hogy mit hogyan állíts össze és rendelj meg ahhoz, hogy költséghatékony legyen a parti.

     
  6. Hangulat
    DJ vagy zenekar? Esetleg viszel egy cd-lejátszót és hangfalakat? Nem a költségvetés számít, hanem az okozott élmény. :)) Kérdezd meg, hogy a helyszínen van-e beépített hangtechnika, melyet lehetne használni, így nem kell feleslegesen cipekedni.
    Ne: engedd, hogy folyton cserélgessék a cd-t a vendégek, előre készíts összeállításokat cd-n vagy pendrive-on, így már „majdnem olyan lesz” a buli, mintha egy profi DJ vezényelné le. :)

     
  7. Dekoráció
    2013 dekorációs jelszava: a kevesebb több! Legyél eredeti, ízléses, és válassz valamit, ami csak rátok jellemző.

    Ne: túlozd el! A rengeteg lufi-dísz kora lejárt.
    Dekorálhatsz poszterekkel, melyre a parti során mindenki írhat néhány kedves gondolatot az ünnepeltnek, aki kiteheti majd a szobájába emlékként. Használatod a társaság korábbi vagy kedvenc parti-fotóit, ez otthonossá és kényelmessé teszi a kiválasztott helyszínt. Az évszakra jellemző virágokból készült apró díszeket is használhatsz, de törekedj az egyszerűségre, mert ezek úgyis a kukában végzik. Inkább nézz körül ötletekért a neten, vagy használd a hobbiboltok kreatív dekorációs ötleteit.

     
  8. Torták
    Mindenki kérdezni fogja, hogy mit hozzon. Süteményt! Édes vagy sós, ropi vagy rétes, mindig minden elfogy, és hajnalban jól fog jönni az alkohol semlegesítésére.
    Ne: rendelj drága tortákat. Mindenki jobban szereti a házi süteményt. Hagyj teret a társaságban lévő konyhatündéreknek. :)

     
  9. Ajándékok
    Nagyobb értékű ajándék esetén fogjatok össze többen, és adjátok össze az álomajándék árát, így azok is jó szívvel adják át az ajándékot, akik csak kisebb részben tudtak hozzájárulni.
    Ne: hozz kellemetlen helyzetbe senkit. Tisztázzátok előre, hogy kb. milyen értékben hozzanak a vendégek ajándékot. Ugye voltál már olyan esküvőn, ahol a társaság egy része becipelte az nászajándékba hozott LCD-tévét , miközben Te „csak” egy díszes gyümölcstálat vittél?

Ha így csinálod, tuti nyerő leszel, és mindenki Téged dicsér majd.
Sikereidről
feltétlenül számolj be nekünk, és küldhetsz pár parti fotót is. :))
Ha bármiben elakadsz, vagy tanácsra van szükséged, hívd a parti-szakértőt:
Féth Tímea
Tel: + 36 30 241 1219
www.eskuvo-tervezo.hu
 
Szeretnél máskor is hasznos ötleteket kapni? Kövess a Facebook-on!
Folyamatosan tippek, ötletek, nyereményjátékok a Facebook oldalunkon.

Fotó: sattva/freedigitalphotos

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
A szerkesztő ajánlja